Pyrintö voittoon Pirkanmaan paikalliskamppailussa

Korisliiga

BC Nokia - Pyrintö
68-75 (33-31)

Kotijoukkueen parhaat:
Dragan Labovic 16/10
David Kravish 14/9
Vuk Malidzan 11/6/8
Vierasjoukkueen parhaat:
Damon Williams 20/8
Esian Henderson 13/4
Ricky Minard 12/3

(Kuva: Rami Myllymaa)

Tampereen Pyrintö vei tämän Korisliiga-kauden viimeisen Pirkanmaan paikalliskamppailun, kun tamperelaiset voittivat Nokian Palloiluhallissa BC Nokian 68-75 (33-31).

Pirkanmaan neljäs ja samalla viimeinen Pirkanmaan paikalliskamppailu lähti käyntiin hyvissä tunnelmissa, kun Nokian Palloiluhallin lehterit paukkuivat väkimäärän myötä liitoksistaan. Kotijoukkueen sijasta vierasjoukkue Pyrintö oli kuitenkin alkuun niskan päällä vähäpisteisellä avausneljänneksellä. Momentumit kääntyivät puolin toisin, kunnes nokialaiset etenivät lievässä etuasemassa puoliajalle 33-31.

Viimeistään kolmannella neljänneksellä tunteet nousivat pintaan niin kentällä kuin katsomossa. Aito paikalliskamppailun ilmapiiri syntyi, kun molemmat joukkueet taistelivat irtopalloista antaumuksella ja ottivat miehestä mittaa kovilla otteilla. Päätösneljännekselle edettiin kori korista -periaatteella, mutta Pyrinnön lievässä 49-50-johdossa.

Pyrintö tuli hyvällä hengellä ja kepeällä jalalla viimeiselle neljännekselle, jonka ensimmäiset 4 minuuttia Pyrintö juoksi 10-0, jonka päätteeksi Esian Henderson pääsi donkkaamaan kovaa ja korkealta. Hiljalleen Nokia kuitenkin nousi 11 pisteen takaa-ajoasemasta 5 pisteen päähän, mutta Pyrintö vastasi venyttämällä eron takaisin kaksinumeroiseksi.

Minuutti ennen loppusummeria Dragan Labovicin kolmonen ja Vuk Malidzanin vapaaheitto toivat Nokian vielä 3 pisteen päähän 68-71, mutta toisessa päässä Korisliigan ikäpresidentti Damon Williams teki, mitä Damon Williams tekee tiukkoina hetkinä: voittaa pelin tavalla tai toisella – tällä kertaa vapaaheittoviivalta.

Päävalmentaja Ilkka Palviaisen kommentit

Paikallismatsit ovat hienoja matseja! Olimme tiukassa pelissä henkisesti vahvoja ja pelaajamme pelasivat loppua kohden järkevästi. Saimme pakotettua Nokian hyppyheittojoukkueeksi, joka oli taktinen suunnitelmamme tälle illalle. Suurin syy kuitenkin voittoon oli mielestäni se, että uskoimme itseemme ja tekemiseemme. Lopussa saimme hyökkäyksemme toimimaan haluamallamme tavalla, joka ratkaisi pelin meille. Kokonaisuutena joukkueeltamme hyvä peli. Pitkä matka kuitenkin pelillisesti vielä siihen, mitä meidän tarvitsee esittää playoffeissa.

Korisliiga

BC Nokia - Pyrintö
68-75 (33-31)

Kotijoukkueen parhaat:
Dragan Labovic 16/10
David Kravish 14/9
Vuk Malidzan 11/6/8
Vierasjoukkueen parhaat:
Damon Williams 20/8
Esian Henderson 13/4
Ricky Minard 12/3