Kouvot voiton päähän mestaruudesta – Pyrintö selkä seinää vasten Kouvolaan

Korisliiga, finaalit

Pyrintö - Kouvot
56-72 (27-35)
Voitot: 1-3
Huomioita:

  • Kouvojen Thomas Gipson ajettiin juuri ennen puoliaikaa ulos ottelusta

Kuva: Rami Myllymaa

Kouvolan Kouvot haki toistamiseen voiton Hakametsän jäähallista. Neljäs finaaliottelu kirjattiin vieraille selkeällä 16 pisteen erolla loppulukemien ollessa 56-72 (27-35). Kouvot siirtyi voiton myötä sarjassa 3-1 johtoon ja mestaruus on kouvolalaisille ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkona 11.5. Lumon Areenalla Kouvolassa.

Ottelun ratkaisu

Ottelun ensimmäinen jakso sujui tasaisena Kouvojen ottaessa aivan sen viime hetkillä 16-19 johdon. Toisella jaksolla Kouvot siirtyi Ville Kauniston kaukoheitolla yhdeksän pisteen johtoon (21-30) ja näytti karkaavan isänniltä, mutta Pyrintö hivuttautui nopeasti takaisin kolmen pisteen tuntumaan (27-30). Kouvot vastasi kuitenkin jakson viimeisistä pisteistä ja puoliajalle mentiin vieraiden 27-35 johdossa.

Puoliajan jälkeen jakson alku mentiin kori-korista, kunnes Pyrinnön hyökkäyspelistä loppui täydellisesti pallonliike ja Kouvot suoritti samaan aikaan toisessa päässä kovalla itseluottamuksella. Pyrintö oli jakson puolivälissä vielä kahdeksan pisteen päässä, mutta Kouvojen 11-0 runilla vieraat juoksivat hetkessä taululle lukemiksi 39-58. Jakson loputtua Kouvojen johto oli 16 pistettä (42-58).

Neljännellä jaksolla kotijoukkueen kiri jäi vain unelmaksi. Pyrinnön hyökkäyspelaaminen oli totaalista tuskaa ja Kouvot juoksi lopulta helppoon 56-72 voittoon ottaen 3-1 johdon sarjassa. Pyrinnöllä on mahdollisuus kaventaa sarjaa seuraavan kerran keskiviikkona 11.5. Kouvolassa.

Kommentit

Jyri Lehtonen, päävalmentaja, Kouvot

Meille sopii tämä hieman tiukempi pelitahti. Meidän piti käydä aamulla miljoona asiaa läpi, mutta käytiin kuitenkin vain pari täsmäjuttua Pyrinnön paikkaa vastaan. Nyt ollaan paljon valmiimpia monessa muussakin asiassa. Jos otetaan se yksi tilanne pois niin tosi rehtiä fyysistä peliä, meiltä oikein hyvä esitys. Meidän joukkue on äärimmäisen hyvässä fyysisessä kunnossa ja meille sopii iso määrä pelejä. Jos Gipson saa pelikieltoa, Luosmaa tulee pelaamaan 15 minuuttia.

Ilkka Palviainen, päävalmentaja, Pyrintö

Hyvin paljon samoja elementteja kun ensimmäisessä kamppailussa Tampereella. Meidän keskittyminen meni ihan muihin asioihin kun koriksen pelaamiseen. Olimme tänään hieman väsyneellä jalalla ja sen seurauksena fokus meni epäolennaisiin asioihin ja meidän veteraanipelaajat tekivät heille hieman epätyypillisiä ratkaisuja. Energiatasossa oli se suurin ero. Meillä puuttui se isoin lataus levypalloista ja puolustustilanteiden loppuun pelaamisesta.

Pisteet Pyrintö

Bullock 12/6, Williams 9/4, Minard 8/6, Lehto 7/2

Pisteet Kouvot

Richardson 15/3, Kaunisto 12/10, Gonzalves 12/5, Shiloh 11/0, Madsen 10/7.

Miten jatketaan?

Tilanteessa 3-1 siirrytään keskiviikoksi 11.5. Kouvolaan. 5. finaali 18:30 Lumon Areenalla. Kuudes finaali tarvittaessa lauantaina 14.5. 17:00 Hakametsän jäähallissa.

 

Korisliiga, finaalit

Pyrintö - Kouvot
56-72 (27-35)
Voitot: 1-3
Erikoista:

  • Kouvojen Thomas Gipson ajettiin juuri ennen puoliaikaa ulos ottelusta