Pyrintö Korisliigan finaaliin!

Korisliiga, välierät

Pyrintö - Helsinki Seagulls
74-65 (40-28)
Voitot: 4-3
Huomioita:

Pyrinnön peli rullaa kotona. 14. perättäinen voitto irtosi tänään.

Kotijoukkueen parhaat:
Bullock 20/4
Minard 14/7
Lehto 12/2
Vierasjoukkueen parhaat:
Sinclair 19/9
Watson 17/2
Lindbom 13/5

Tampereen Pyrintö vei ratkaisevan seitsemännen välierän nimiinsä lukemin 74-65 (40-28) ja eteni Korisliigan finaaliin voitoin 4-3. Edellisen kerran Pyrintö esiintyi finaaliparketilla toissakaudella ja voitti tuolloin Suomen mestaruuden Joensuun Katajaa vastaan. Nyt Pyrintö saa vastaansa Kouvolan Kouvot, joka kaatoi BC Nokian toisessa välieräsarjassa voitoin 4-2. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Kouvot astelee finaaliin kotiedun turvin ja finaalisarja starttaa Kouvolassa maanantaina 2.5. klo 18:30.

Ottelun ratkaisu

Pyrintö näytti karkaavan helsinkiläisiltä avauspuoliskolla, kun joukkue irtautui 20 pisteen karkumatkalle hurjalla heittopelillä. Ensimmäisen kahden jakson aikana kotijoukkue pommitti kaaren takaa heittonsa 8/10 ja johti puoliajalla 40-28.

Puoliajan jälkeen Seagulls hivuttautui kuitenkin hitaasti, mutta varmasti Pyrinnön tuntumaan vieden jakson 16-23 ja nousten 30 minuutin päätteksi jo viiden pisteen päähän (56-51). Seagulls jatkoi hyviä otteitaan myös neljännellä jaksolla ja nousi nopeasti pisteen tuntumaan. Pyrintö ei kuitenkaan suostunut päästämään kotikentällään vastustajaa johtoon ja vei seuraavat hetket 7-0 ottaen 63-55 johdon. Jälleen erinomaisen ottelun pelannut Ricky Minard johdatti Pyrinnön lopulta Korisliigan finaaliin 74-65 voitolla. Voitto oli Pyrinnölle 14. perättäinen kotivoitto.

Ilkka Palviainen, päävalmentaja, Pyrintö

Ensiksi haluan antaa todella suuren tunnustuksen Seagullsille kovasta duunista. Yksi sitkeimmistä korisjengeistä ja äijäporukoista jota on nähty.  Mielenkiintosella mielellä Kouvolaan ja lähdemme kokeneella joukkueella haastajana finaaliin. Ihan kauheasti en ole uhrannut vielä ajatusta Kouvoille, mutta staffilla on tilanne hyvin hallussa. Nautitaan nyt tunti pari finaalipaikasta ja aletaan sen jälkeen taas hommiin!

Mikko Larkas, päävalmentaja, Seagulls

Sarja oli aikamoista shakkia. Pelaajia liikuteltiin ja mietittiin miten saadaan toisen heikkous näkyviin. Aika paljon ottaa päähän,  että se shakkimatsi hävittiin. Tämä peli ratkesi siihen, että oltiin hetkittäin ihan liian pehmeitä ja kiukuteltiin ihan turhaan. Emme juosseet tarpeeksi hyvin takaisin puolustukseen ja annettiin kotijoukkueelle liikaa etumatkaa. Tämä on uskomaton jengi, uskomattomia jätkiä. Tekee meikäläisestä paremman ihmisen ja valmentajan. Ottaa päähän etten pystynyt omalla panoksellani auttamaan enempää. Iso kiitos kotijoukoille ja Seagullsin faneille.

Missä Pyrintö pelaa finaalit? Elisa Hakanen, urheilutoimenjohtaja, Pyrintö

Haluamme viedä Korisliigan finaalit jäähalliin ja palata Hakametsään. Valitettavasti Koripalloliiton korit ja muu teknologia ovat tällä hetkellä käytössä Kouvolan Lumon Areenalla, joten meillä on ongelmia välineistön kanssa. Olemme kuitenkin luottavaisia, että pystymme yhteistyössä Koripalloliiton ja Tampereen kaupungin kanssa ratkaisemaan tämänkin asian ja pääsemme Tapparan jalanjäljissä Hakametsään. Tiedotamme asiasta mahdollisimman nopeasti, kuitenkin hyvissä ajoin ennen vappua.

_MG_8271

 

Korisliiga, välierät

Pyrintö - Helsinki Seagulls
74-65 (40-28)
Voitot: 4-3
Erikoista:

Pyrinnön peli rullaa kotona. 14. perättäinen voitto irtosi tänään.

Kotijoukkueen parhaat:
Bullock 20/4
Minard 14/7
Lehto 12/2
Vierasjoukkueen parhaat:
Sinclair 19/9
Watson 17/2
Lindbom 13/5