Vilpas murskasi Pyrinnön

Korisliiga, puolivälierät

Pyrintö - Vilpas
69-104 (27-52)
Voitot: Vilppaalle 2-0

Vilpas tuli Pyynikille päättäväisenä ja ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla. Karut loppunumerot 69-104 (27-52) kertovat olennaisen.

Pyrintö pysyi reilut 5 minuuttia Vilppaan kyydissä, kun J’nathan Bullock heitti kaksi kovaa kolmosta ja kavensi eron 8-9 tilanteeseen. Vilpas teki kuitenkin jokaisesta hyökkäyksestään korin ja todennäköisyydet alkoivat palkita sen erinomaista puolustusta, kun Pyrinnön vaikeat ratkaisut alkoivat kolista koriraudoissa, niin kun yleensä silloin käy, jos ei päästä luonnollisiin ratkaisuihin. Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen näki ongelmat ja otti ensimmäisen aikalisän kun 1. jaksoa oli jäljellä 2:33 ja Vilpas orastavalla karkumatkalla 8-16. Pyrintö ei päässyt kuitenkaan peliin mukaan ja 1. tauolle mentiin jo pelottavassa 10-25 tilanteessa.

2. jaksolla Vilpas repi tasaisesti lisää eroa monipuolisella ja tarkalla heittopelillään. Lisäksi se vei Pyrinnöltä kaiken tilan pois. Vilpas oli fyysisesti selvästi edellä ja se sopeutui siksi myös tuomarien väljään linjaan huomattavasti paremmin. Kun Salossa lauantaina Vilpas heitti yksin 33 vapaaheittoa, ensimmäisellä puoliajalla tänään molemmat joukkueet heittivät yhteensä 3 vapaaheittoa. Numerot kertovat Pyrinnön
löysyydestä vähän molemmissa päissä: Vilppaan ei tarvinnut rikkoa, kun korille ajoista puuttui se viimeinen räjähdys ja toisaalta, omassa puolustuksessakaan ei suojeltu omaa koria riittävän fyysisesti. Annettiin tehdä helppoja lay-uppeja. Toki myönnettävä, että Vilpas teki myös paljon niin kovia suorituksia, ettei niihin läheskään kaikkiin voinut oikein tehdä mitään. Useamman kerran pallo pyöri kuitenkin pelaajien jaloissa ja lähes poikkeuksetta joku vilpaslainen kävi sen pelastamassa omalle joukkueelle. Pyrintöläisten polviin ei kulunut tänään laastaria.

Puoliajalla Vilpas johti 27-52 ja peli oli käytännössä ohi. Optimistisimmat toivoivat, että jos 3. jakson alkuun Pyrintö saisi kunnon pisteputken, saattaisi vielä olla mahdollisuudet. Vilpas tuli kuitenkin tauolta hyvin ja jatkoi siitä mihin jäi. Ero kasvoi 3 minuutissa 30-64 numeroihin ja sitten vaan pelailtiin.

Koko ottelun tilastojen tarkastelu tällaisen pelin jälkeen on turhaa. Ensimmäisen puoliajan tilasto kertoo ottelusta olennaisen: Vilppaan 2p heitot 71% – Pyrintö 25%.
Vilppaan parhaita olivat tripla-tuplaa hätyytellyt Al’lonzo Coleman (21/7/10 syöttöä), Juwan Staten (15/3/3) sekä ottelun ratkaisuhetkillä erinomainen Matias Ojala (17/3/3).
Pyrinnöstä oli tänään vaikea löytää onnistujia. Kenties J. Bullock ja Joonas Caven (6/3) ensimmäisellä puoliajalla ylsivät lähimmäksi hyvää suoritusta.

Rökäletappiot pudotuspeleissä eivät välttämättä merkitse mitään. Se on nähty Tampereellakin aiempina vuosina ja esim. tänään myös Seagulls hävisi isoin numeroin Kouvolassa (92-56). Pyrintö on kuitenkin nyt selkä seinää vasten, sillä perjantaina ollaan taas tälle keväälle niin tutussa tilanteessa: on pakko voittaa.

Al’lonzo Coleman, Vilpas:
Kaverit löysivät minut hyvin syötöillään ja onnistuimme tänään ennen kaikkea joukkueena hyvin.
Pyrintö on kuitenkin kokenut joukkue ja 3. pelistä tulee varmasti kova peli.

Antero Lehto, Pyrintö:
Ruma tappio. Vilpas oli tänään äärimmäisen hyvä ja se otti meiltä paljon asioita hyökkäyksestä pois.
Hyökkäyspään vaikeudet heijastuivat sitten valitettavasti myös puolustukseen. On kuitenkin muistettava, ettei peliä pelata missään tyhjiössä. Jos toinen joukkue on todella hyvä, toinen näyttää huonolta.
Tällaisen pelin jälkeen on helppo koota itsensä.

Joonas Iisalo, Vilppaan päävalmentaja:
Tämä oli meiltä kauden paras peli. Onkohan mikään joukkue puolustanut tällä kaudella näin hyvin kuin me tänään ensimmäiset 30 minuuttia? Totta kai, meidän pelisuunnitelma onnistui, mutta on muistettava, että toteutus ratkaisee ja sen pelaajat tekivät tänään erinomaisesti. Kun saimme puolustuksessa stoppeja, pääsimme juoksemaan kenttää eikä kukaan pysäytä meitä silloin. Haluamme katkaista ottelusarjan perjantaina, mutta tiedämme ettei tämä ole vielä tällä ohi.

Ilkka Palviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Vilppaalle, he pelasivat erinomaista koripalloa. Vilpas otti meidän hyökkäyksen pois emmekä olleet riittävän puolustusmielisiä siinä vaiheessa, kun olisi ollut vielä mahdollisuuksia. Jotain valmistautumisessa meni pieleen, vastuu siitä on luonnollisesti minun. Olimme jostain syystä liikkeellä huonolla jalalla. Pahoittelut katsojille huonon esityksemme takia.

 

Ottelusarja on katkolla perjantaina Salossa, sillä Vilpas johtaa nyt 2-0 ja 3:lla voitolla pääsee välieriin.
Jos Pyrintö onnistuu kääntämään kurssin ja voittaa perjantaina, 4.puolivälierä pelataan
sunnuntaina 9.4. klo 19.00 Pyynikin palloiluhallissa.

 

Korisliiga, puolivälierät

Pyrintö - Vilpas
69-104 (27-52)
Voitot: Vilppaalle 2-0