Pyrinnöstä ei ollut tänään pelaamaan voitosta. Kataja vei Pyrinnön vahvimmat aseet ja käänsi toisella puoliajalla pelin selvästi itselleen. Karut numerot 67-85 (45-37) kertovat totuuden ottelusta.

Mihin ottelu ratkesi?

Pyrintö aloitti ottelun erinomaisella hyökkäyspelillä. Hyökkäys oli monipuolista ja pallo liikkui hyvin.
Ilari Seppälä piti Katajaa mukana 3:lla kolmosellaan.
Toiselle puoliajalle Kataja tuli kuitenkin entistä aggressiivisemmin ja sai heti pitkän tauon jälkeen painostettua Pyrinnön muutamaan pallonmenetykseen. Pyrinnön pelirohkeus romahti silmissä.
Pallon liike pysähtyi, tai vähintään viivästyi, niin että joensuulaiset ehtivät syöttölinjoille. Pyrintöläiset eivät saaneet enää annettua kuin varman päälle syöttöjä, jotka eivät vieneet hyökkäystä eteenpäin. Peli meni epäuskoiseksi puskemiseksi ja Kataja pääsi lopulta aika helpolla.
Kun Kataja lisäksi heitti muutaman aika kovankin kaukoheiton sisään ja dominoi levypallopeliä, jonka sentään piti olla se Pyrinnön ase, jonka ansiosta taistellaan voitosta, alkoi myös puolustuspäässä moraali laskea. Toisella puoliajalla Pyrintö roikkui hetken peräkoukussa, mutta päästi sitten irti.
Pyrinnön olisi siis pitänyt tänään voittaa peli korin alla: dominoida levypalloja kuten kahdessa edellisessä pelissä sekä tehdä pisteitä sisäpelistä. Sekä Brian Asbury (13/7) ja Devonne Giles (8/6) pelasivat tänään kauden vaisuimman pelinsä.

Ottelun hahmot:
Damier Pitts (21 pist/6/lev/7 syöt) ja Ilari Seppälä (16/2/4) olivat pelätyn vahvoja. Wesley Saunders (22/5) oli Katajan paras pistemies. Mikael Kauhanen (4/5), Atte Perttu (3/0) ja Timothy Williams (8/7) tekivät haalarihommia kiitettävästi ja saavat kunnian Pyrinnön korinaluspelin pimentämisestä.

Pyrinnössä Juanya Green (17/2) pelasi parhaimmillaan hyvin, mutta hänkään ei pystynyt tänään luomaan peliä oikein muille. Antero Lehto teki pisteitä oikein kelvolliset 14, mutta muuten häneltäkään ei tänään nähty parasta. Kumpikaan kärkitakamiehistä ei saanut tänään yhtään syöttöä tilastoihinsa.

Wesley Saunders, Kataja:
Hyvä voitto joukkueena pelaten. Pelimme käynnistyi vähän hitaasti, mutta toiselle puoliajalle tulimme hyvin. Ohjelmamme on tiukka, siksi nyt tärkeää saada energiaa ja lepoa, että palaudumme seuraavaan otteluun.

Antero Lehto, Pyrintö:
1. puoliaika pelattiin ihan OK, mutta sen jälkeen olimme ihan köysissä. Kaikki kunnia Katajalle, heillä on hyvä joukkue. Vaikka heiltä puuttui muutama tärkeä pelaaja, niin tänään ei todellakaan ollut meidän päivä. Meillä oli viikko aikaa keskittyä ja isokokoisempi joukkue, mutta hävisimme levypallot silti selvästi. Nyt vaan täytyy unohtaa tämä peli jotta voimme ottaa voiton keskiviikkona.

Greg Gibson, Katajan päävalmentaja:
Kenties kovasta ohjelmasta tai matkustamisesta, tulimme peliin vähän vaisusti. Kunnia pelaajille, tulimme toiselle puoliajalle kovaa puolustaen ja pelissämme oli ehkä enemmän tunnetta kuin kenties koko kaudella tähän asti. Kauhanen ja Perttu toivat kovaa yritystä peliimme.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ensimmäisen puoliaika selvittiin jotenkin, vaikka teimme asioita erilailla, kun oli sovittu. 2. puoliajalle piti lisätä intensiteettiä, mutta kaikki näkivät, miten siinä kävi. Vain 5 koriin johtavaa syöttöä kertoo, ettei meillä ollut pallon liikettä yhtään. Astuimme pari viikkoa taaksepäin joukkuepelaamisessa ja pelaajat yrittivät voittaa peliä yksin.

Pyrinnön seuraava ottelu on keskiviikkona Espoossa Unitedia vastaan. Sen jälkeen edessä on back to back pelit Kouvoja vastaan, ensin Kouvolassa 8.11. ja sitten Pyynikillä perjantaina 10.11.

Pyrintö – Kouvot Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 10.11. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kataja-pelin Food Corner isäntänä toimi Aleksanterinkadulla sijaitseva Fafa´s. Ensi viikon tarjous:
Fafa’s tarjoaa ensi viikolla ottelulipulla tai kausikortilla Pitan päälle ilmaiset Bataatti-ranskalaiset tai ranskalaiset.

Kuva: Antti Harju