Tampereen Pyrintö on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Alex Vaenerbergin, 22, kanssa.

Kulunneella kaudella 183-senttinen takamies uurasti Pyrinnön takakentällä runsaat 16 minuuttia ottelua kohden keräten tilastoikseen 4,4 pistettä, 2 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Baltian liigassa Vaenerbeg kirjautti puolestaan 5,3 pistettä ottelua kohden.

Tuleva kausi on 22-vuotiaalle Vaenerbergille jo seitsemäs. Pyrinnön lisäksi hän on edustanut urallaan Salon Vilpasta (2011/12, 13/14). Vaenerbergin piste-ennätys Korisliigassa on 23 pistettä.

Vaenerbergilla on tilillään Suomen mestaruus (2014) ja hänet on palkittu vuoden tulokkaaksi kauden 2011/12 päätteeksi. Hänellä on vyöllään myös 10 ottelua Suomen haastajamaajoukkueen riveissä, 31 ottelua 20-vuotiaiden maajoukkueessa sekä lukuisia A- ja B-nuorten maaotteluita.

Tuntuu todella hyvältä jatkaa Pyrinnössä. Asiat on hoidettu hienosti ja olen viihtynyt hyvin. On kunnia pelata näin hienossa seurassa näin hienoille faneille kotikaupungissani. Meillä on hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki, odotan innolla jo ensi kautta ja mitä se tuo tulleesaan. Nähdään Pyynikillä. –Vaenerberg 

Vaenerbergin lisäksi Pyrinnöllä on pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Antero Lehdon, Topias Palmin, Petri Heinosen, Ville Pekkolan sekä Mikael Sandbergin kanssa. Joukkueen uusi päävalmentaja julkaistaan keskiviikkona.