Tampereen Pyrintö on solminut sopimuksen 203-senttisen sentterin Andrais Thorntonin, 30, kanssa.

”Dre” Thornton on tuttu suomalaisyleisölle jo kaudelta 2012/2013, kun Northwest Missouri Staten yliopiston kasvatti pelasi Korisliigaa FoKoPossa Pyrinnön valmennuspäällikkö Miikka Sopasen alaisuudessa. Forssassa Thornton heitti keskimäärin 17,0 pistettä ja haki 9,2 levypalloa ottelua kohden. Kakkoset hän upotti mainiolla tarkkuudella 50,6%, kolmoset 48,0% ja vapaaheitot 75,1%.

Ammattilaisuransa Virossa aloittanut Thornton pelasi kaudet 2013/2014 ja 2014/2015 Japanin BJ-liigassa Takamatsu Five Arrowsin riveissä. Viime kaudella hän teki keskimäärin 11,8 pistettä ja haki 6,3 levypalloa 20,9 minuutissa. Kuluvan kauden Thornton aloitti Uruguayssa, mutta hän päätti siirtyä kahden ottelun jälkeen takaisin Eurooppaan.

Thorntonin sopimukseen sisältyy kahden viikon koeaika ja pelilupa pyritään saamaan maanantaina 28.12. pelattavaan BC Nokia -kotiotteluun mennessä.

Päävalmentaja Ilkka Palviaisen kommentit

Haimme täydennystä isoon päähän ja sellaista myös saimme. Thornton on nimenomaan pelaaja, joka pystyy auttamaan sisäpuolustuksessa ja hyökkäyksellisesti tekemään hyvin niitä pieniä asioita, joita tämä joukkue tarvitsee. Ehdottomasti lisäarvoa tuo myös se, että hän pystyy olemaan heittouhka myös kauempana korista. Haimme pelaajaa, joka pystyy vahvistamaan meidän olemassa olevaa runkoa ja tuo isoon päähän leveyttä. Plussaa on, että seurassamme on valmentajia, toimijoita ja pelaajia, jotka tuntevat Thorntonin henkilökohtaisesti.

Tampereen Pyrintö pelaa seuraavan kerran maanantaina 28.12, kun Pyynikille saapuu Pyrinnön vieraaksi Pirkanmaan paikallisvastustaja BC Nokia.