Pyrinnön Korisliiga-joukkue vahvistuu, kun amerikkalainen pelinrakentaja Andre Stringer lentää Mississippistä Tampereelle perjantaina iltapäivällä.
Andre Stringer (178 cm/86kg) on 25-vuotias Louisiana State Universitysta valmistunut nopea ja taitava takapelaaja. Yliopistossa hänen tilastokeskiarvonsa olivat 11,7 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,59 syöttöä.

Syvästä etelästä kotoisin oleva Andre Stringer on valmistuttuaan pelannut kaksi kautta NBA:n kehitysliigaa kotiseutua pohjoisemmassa, Portlandissa, Maine Red Clawsin riveissä, joka on Boston Celticsin farmijoukkue. Siellä viime kaudella pisteitä syntyi 7,47/peli, levypalloja tarttui 2,27/peli ja syöttöjä mies on jakoi 3,93 ottelukeskiarvolla.

  • Andre Stringer vahvistaa takakenttäämme ja pelinteko-osastoamme sekä tuo yhden mahdollisuuden lisää meille puolustukseemme, sanoo Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.
  • Kyseessä on nuori, energinen ja vauhdikas takapelaaja, joka korvaa pituudessa puuttuvat
    senttinsä muilla fyysisillä ominaisuuksillaan. Odotan hänen tuovan meille lisää heittovoimaa, pelintekotaitoa sekä yhden intensiivisen puolustajan lisää.
  • Tasaisen yliopistouran jälkeen hän pelasi kaksi kokonaista kautta D-liigassa. Näen itse Stringerin peliominaisuuksien sopivan paremmin Eurooppaan, kuin Pohjois-Amerikkalaiseen koripalloon hänen epäitsekkään ja joukkueen edun eteen uhrautuvan pelaamisensa puolesta, arvioi Palviainen.

Pyrintö on jo saanut Stringerin peliluvan D-liigasta, joten sen puolesta hän on vapaa pelaamaan, vaikka jo sunnuntaina Seagullsia vastaan, jos valmennusjohto muuten näkee sen järkeväksi.

Kuva: Paul Halfacre