Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen Korisliigan kauden 2008/09 parhaaksi pelaajaksi valitun Antti Nikkilän kanssa. 210-senttisen maajoukkuesentterin kiinnityksen myötä Pyrinnön kokoonpano on valmis alkavaan Korisliigakauteen.

33-vuotias Nikkilä aloittaa Pyrinnön paidassa jo kolmannen perättäisen kautensa.
Viime kaudella Nikkilä esiintyi 50 ottelussa, joissa pisteitä syntyi 8,5 pisteen ottelukeskiarvolla ja levypalloja tarttui 6,9 per ottelu. Nikkilällä on tilillään Suomen mestaruus Pyrinnön paidassa kaudelta 20010/11 ja pronssimitali kaudelta 2008/09.

– Odotan innolla tulevaa kautta ja etenkin Eurochallengen tuomia haasteita. Eurochallengessa tavoitteenamme on selviytyä 16 parhaan joukkoon ja Korisliigassa tavoite puolestaan on taistella Suomen mestaruudesta. Joukkue alkavalle kaudelle näyttää erinomaiselta ja meillä on ollut treeneissä hyvä meininki, joten olen kaikinpuolin tyytyväinen jatkosopimukseen, kommentoi Nikkilä.

Kesällä 2011 Liettuan EM-kisoissa Suomea edustaneella Nikkilällä on tilillään 123 miesten maaottelua ja Nikkilän piste-ennätys maajoukkuepaidassa on 21 pistettä.

– Antin saaminen joukkueeseen oli meidän pelitavallemme tavallaan elinehto ja tämän sopimuksen myötä meillä on joukkue, jolla voidaan taistella menestyksestä molemmilla rintamilla. Nikkilä-Ahvenniemi tulee olemaan vastustajan sisäpelaajille todella inhottava pari ja pelitapamme antaa heidän nimenomaan pelata vahvuuksillaa, kommentoi  Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen Nikkilän jatkoa Pyrintö-paidassa.

Tampereen Pyrinnön kasvatti on pelannut kotimaansa lisäksi USA:n yliopistosarjassa (Valparaiso Crusaders) sekä ammattilaisena  mm. Kreikassa (Aris Thessaloniki), Ranskassa (BCM Gravelines), Espanjassa (CB Girona)  sekä Italiassa (Juvecaserta, Dinamo).

Nikkilän sopimuksen lisäksi Pyrintö kiinnitti harjoitusrinkiinsä Pyrinnön kasvatit Justus Kilpisen (192cm – 19v) ja Tuomas Sukasen (198cm – 21v)

Tampereen Pyrinnön kokoonpano tulevalla kaudella: Antero Lehto, Antti Nikkilä, Michael Myllyniemi, Osku Heinonen, Carl Lindbom, Ville Pekkola, Jesse Niemi, Lamonte Ulmer, Kristian Rasinaho, Topias Palmi, Damon Williams, Olli Ahvenniemi, Kenneth Lowe, Justus Kilpinen sekä Tuomas Sukanen. Joukkuetta valmentaa Ville Tuominen