Yksi syyskauden huipentumista saadaan heti kotiavauksessa keskiviikkona, kun naapuripitäjän BC Nokia saapuu Pyynikille.  Pyrintö käynnistää samalla jo 50. kauden Suomen pääsarjassa, nyt kotiyleisönkin edessä.
Lähtökohdat:
BC Nokia voitti lauantaina avausottelussa kotonaan Espoo Unitedin 90-87 tiukkojen vaiheiden jälkeen.
Nokia sai joukkueensa kasaan jo varhain kesällä ja on ollut pitempään kasassa kuin useimmat muut Korisliigan joukkueet. Nokialaisten siis olettaisi olevan muita valmiimpia sarjan alkaessa. Toisaalta, päävalmentaja Ville Tuominen on valottanut joukkueen pelitapaa taktisesti haastavaksi, joten nähtäväksi jää onnistuuko BC Nokia ulosmittaamaan hyödyn.

Pyrintö hävisi avauspelin vieraissa Korihaille 92-89. Pyrinnön kompastuskiveksi muodostuivat puolustuspään pehmeys ja kommunikointivirheet. Harjoituksissa on sen jälkeen menty kovaa ja on sanomattakin selvää, että nokialaisten edessä Pyrintö ei ainakaan pehmoile. Viime kauden paikallispelien tapaan odotettavissa on armotonta taistelua ja joka äijä puristaa varmasti per¤££llä.
Seuraa näitä:
BC Nokian vaarallisimpia pelaajia lauantain avauspelin perusteella ovat paljon ja tarkasti heittävät amerikkalaiset, taitava ja nopea takamies Vincent Council (lauantaina 20 pist.,kolmoset 4/6) ja laituri Lawrence Gilbert jr. (24 pist.,kolmoset 5/8).
Joukkueen johtava pelaaja lienee tälläkin kaudella Eldar Skamo. Muitakin tuttuja kasvoja joukkueesta löytyy, mm. Pyrinnön kasvatti Niko Mattila, joka viime kaudella ratkaisi ainakin yhden paikallispelin.

Mielenkiintoisimpia mies miestä vastaan taisteluja nähtäneen korin alla, kun BC Nokian Daniel Dolenc (205 cm) ottaa yhteen Pyrinnön isojen pelaajien, Devonne Gilesin ja Brian Asburyn kanssa.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Perjantain peli analysoitu ja käyty erittäin tarkasti läpi niin pelaajien kuin valmennusjohdon kanssa. Se on nyt historiaa, jota ei voi muuttaa, mutta oppia siitä pitää kyllä. Nokia on näyttänyt ennen kauden alkua ja
ensimmäisessä sarjapelissään hyvinkin tulivoimaiselta joukkueelta, jolle emme saa antaa pelin temmon määräämistä, vaan meidän pitää olla se aloitteellisempi joukkue. Molemmat käyttävät laajaa rosteria, joten
vauhtia ottelusta ei varmasti tule puuttumaan.
Kokoonpano:Juan´Ya Green, Kenneth Manigault, Antero Lehto, Erik Harju, Mikko Nurmi, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Joonas Cavén, Devonne Giles, Topias Palmi ja Brian Asbury

Ville Tuominen, päävalmentaja, BC Nokia:
Kauden eka paikallispeli, joten latausta ja tunnetta tuskin tulee puuttumaan! Molemmilla alla takelteleva startti, josta varmasti parannetaan puolin ja toisin. Iso teema Giles & Asbury -parin kanssa pärjääminen korin alla. Kokoonpano: Hammonds, Gilbert, Hirvikoski, Skamo, Laerke, Dolenc, Andersen, Mattila, Alanen (GTD 50%), Council, Mäkelä, Ahonen

 

Pyrintö – BC Nokia
keskiviikkona 4.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Otteluisäntänä Fennia