Tampereen Pyrinnön ja Nilan Bisons Loimaan välinen ottelu oli juuri niin tiukka, kuin ennakkoon odotettiin. Bisons kuitenkin piti sarjapisteet kotonaan upottamalla loppuhetken vapaaheitot tarkasti sisään ja otti näin ollen revanssin lokakuussa pelatusta kohtaamisesta, jonka Pyrintö vei Pyynikillä 81-74. Bisonsin voittonumerot tänään lopulta 80-76.

Vastustaja: Nilan Bisons Loimaa

Sarja: Korisliiga

Paikka ja aika: Loimaan liikuntahalli, lauantai 8.12.2012

 

Alkuasetelmat Bisonsille: Bisonsilla oli ennen illan ottelua alla 14 ottelua, joista se oli voittanut 11 ja 22 pisteellä loimaalaiset pitivät Pyrinnön kanssa Korisliigan piikkipaikkaa. Loimaalaisilla oli alla voitot Kauhajoen Karhusta ja Kouvoista. Pyrintö ja Bisons kohtasivatt kaudella jo kerran ja silloin pisteet jäivät Pyynikille, kun Pyrintö kaatoi Bisonsin 91-84.

 

Alkuasetelmat Pyrinnölle: Pyrinnöllä oli alla myös 11 voittoa, mutta yksi ottelua loimaalaisia vähemmän. Alla oli voitot Lapuan Korikobrista ja Namika Lahdesta. Tiistaina joukkue kärsi 79-59 vierastappion EuroChallengen ottelussa BK Ventspilsiä vastaan. Pyrintö esitteli Loimaalla uuden pelaajan, kun Reggie Bratton teki ensiesiintymisensä Pyrintö-paidassa loukkantuneen Kenneth Lowen tilalla. Lowen odotetaan olevan sivussa kuukauden päivät ja Pyrinnön ja Brattonin sopimus on voimassa tammikuun loppuun asti. On myös mahdollista, että Lowe pelaa vielä lauantaina Loimaalla ja tiistaina Pyynikillä huipputärkeässä EuroChallengen ottelussa Norrköping Dolphinsia vastaan, joka Pyrinnön tarvii voittaa vähintään 11 pisteellä mieliäkseen 16 parhaan joukkoon.

 

Pelin kulku

 

Ensimmäinen jakso

Ottelu täydessä Loimaan liikuntahallissa alkaa tasaisesti, mutta kotijoukkue pitää johtoa nimissään muutamalla pisteellä. Viiden minuutin jälkeen Bisons johtaa 11-8. Loimaalaiset esiintyvät vahvasti hyökkäyslevypalloissa ja kahdella perättäisellä kolmosella isännät siirtyvät 17-10 karkumatkalle. Pyrinnön tuore vahvistus Reggie Bratton tuo kuitenkin Pyrinnön peliin energiaa ja Brattonin koreilla Pyrintö kuroo tilanteeksi 17-16. Loppujakso edetään tasaisesti ja toiselle jaksolle lähdetään lukemista 23-22.

Kuva: Ville Hämäläinen

Toinen jakso

Toisella jaksolla Pyrintö kärsii muutaman menetyksen, josta Bisons rankaisee välittömästi. Pyrintö kuitenkin pystyy kuittaamaan hyökkäyspäässä, mutta jakson viimeinen vitonen menee kotijoukkueelle 11-7 ja Martin Zenon 13 pisteen johdolla tauolle mennää Bisonsin 41-35 johtolukemissa.

Kuva: Ville Hämäläinen

Kolmas jakso

Puoliajan jälkeen Pyrinnön kapteeni Antero Lehto nostaa vieraat tasatilanteeseen 45-45 ja Ville Mäkäläisen teknillisen virheen jälkeen Pyrintö siirtyy 48-49 johtoon. Bisons kuitenkin tulee nopeasti ja ottaa hurmiossa johdon takaisin itselleen siirtyen 59-50 johtolukemiin. Damon Williams onnistuu vielä jakson lopussa heitossan ja neljännelle jaksolle lähdetään tilanteesta 59-52.

Neljäs jakso

Pyrintö aloittaa heti päätösneljänneksen alkuun kirin. Reggie Bratton nostaa vieraat nopeasti neljän pisteen päähän (61-57), mutta Bisons pitää johdostaan tiukasti kiinni Martin Zenon kovilla koreilla. Viisi minuuttia ennen päätössummeria Bisonsin johtonumerot ovat 68-59. Pyrintö onnistuu seuraavissa hyökkäyksissä vapaaheitoissaan ja pian Antero Lehto heittää kaarelta joukkueensa viiden pisteen tuntumaan (70-65), kun peliaikaa on jäljellä runsaat kolme minuuttia. Hetken kuluttua Lehto on jälleen asialla ja Pyrintö-kapteenin kaukoheitto tuo Pyrinnön kolmen pisteen päähän (72-69) puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Seuraavassa hyökkäyksessä kaventaa Pyrintö vapariviivalta eron vain yhteen pisteeseen, mutta Lamonte Ulmerin virheestä Jeb Ivey pääsee puolestaan vapariviivalle Pyrinnön joukkuevirheiden ollessa täynnä. Vapaaheittoralli jatkuu heti seuraavassa tilanteessa, kun on Damon Williamsin vuoro astella viivalle. Williamsin molemmat heitot kimpoavat raudasta ulos, mutta Ulmer kaapii tilanteesta hyökkäyslevypallon. Harmittavasti Ulmerille kuitenkin vihelletään tilanteesta virhe, ja Kimmo Muurinen pääsee toiseen päähän kasvattamaan Bisonsin johdon jo numeroihin 76-71. Lehto nostaa Pyrinnön kuitenkin vielä kerran peliin mukaan osuen jälleen kaaren takaa ja ero on hetkessä jälleen vain kaksi pistettä. Bisons ei kuitenkaan enää epäonnistu vapariviivalta ja loimaalaiset ottavat kotivoiton lopulta korein 80-76.

 

Tehopelaajat Bisonsilta: Loimaalaisten tehokaksikko tänään oli 23 pisteen Martin Zeno ja Jeb Ivey 21 pisteellä. Joukkueelle myös tärkeä pelaaja tänään oli 13 pistettä kerännyt Kimmo Muurinen, joka keräsi myös 7 levypalloa ja upotti tukun tärkeitä vapaaheittoja.

 

Tehopelaajat Pyrinnöltä: Pyrinnön ylivoimaisesti paras tänään oli 22 pistettä upottanut Antero Lehto. Reggie Bratton esiintyi ensimmäisessä ottelussaan Pyrinnön paidassa hyvin ja keräsi 14 pistettä sekä 3 levypalloa. Carl Lindbom ja Lamonte Ulmer päätyivät molemmat 10 pisteeseen. Damon Williamsin iltapuhde oli 9 pistettä, 8 levypalloa ja 11 syöttöä

 

Kommentit:

Antero Lehto:  ”Meiltä ihan OK esitys puolustuspäässä Edelleen meille tulee ajoittain nukahduksia ja menetämme palloa liikaa – näistä Bisons rokotti tänään oikeastaan joka ikinen kerta. Meidän on pidettävä pallosta parempaa huolta ja minimoitava vastustajan helpot korit. Levypalloissa meidän tulee olla edelleen kovempia. Annoimme tänään aivan liikaa kakkospalloja, joista Bisons kiitti. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan hyvä peli ja toimi hyvänä valmistautumisena tiistaille.”

 

Mitä pelin jälkeen?:  Seuraava kotiottelu joukkueella on tiistaina 11.12 klo 19:00 Pyynikillä ja vastassa on EuroChallengen matsissa Norrköping Dolphins. Nyt tarvitaan Pyynikki täyteen ja kovaa kannustusta! Pyrintö tarvii ottelusta vähintään 11 pisteen voiton ja jos BK Ventspils kaataa kotikentällään samaan aikaan Södertälje Kingsin, etenee Pyrintö EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon!

 

Lipunmyynti : Liput EuroChallengen 11.12 klo 19:00 alkavaan otteluun voi hankkia ennakkoon Pyrinnön toimistolta (Pyhäjärvenkatu 5 H 33200 Tampere) tai Pub Höyrystä. Lipunmyynti ennen ottelua alkaa Pyynikin palloiluhallissa klo 18:00. Tiedustelut elisa.hakanen@tampereenpyrinto.fi

 

Liput EuroChallenge-otteluihin

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 10 €

Nuoriso 5 €

 

Yrityslippu 50 € (sisältää Hullu Poro klubilla ruokailun, numeroidun istumapaikan A-katsomosta sekä puoliaikakahvit. Mahdollisuus seurata ottelun lehdistötilaisuutta pelin jälkeen.