Tampereen Pyrintö on vahvistanut korinalustaan 206-senttisellä Chukwudiebere “Chu” Maduabumilla. Sopimukseen sisältyy koeaika.

24-vuotias Maduabum on NBA-seura Los Angeles Lakersin toisen kierroksen varaus (56.) vuodelta 2011, mutta hänen oikeutensa vaihdettiin samana iltana Denver Nuggetsille. Maduabum on pelannut urallaan Yhdysvalloissa, Quatarissa, Virossa sekä Mongoliassa.

Kommentit, Ilkka Palviainen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Mielenkiintoinen nuori pelaaja, jossa näen valtavan määrän upsidea. Halusimme tälle pelipaikalle pelaajan, joka täydentää jo meidän olemassa olevaa isoa kalustoa ja pystyy tuomaan uusia ulottuvuuksia molempiin kenttäpäätyihin. Puolustuksellisesti Maduabumilta odotetaan heiton torjuntauhkaa ja osaamista sisäpuolustukseen. Nämä ovat juuri ne asiat, joiden takia NBA joukkueet ovat olleet hänestä kiinnostuneita. Hyökkäyksellisesti nuori mies pystyy pelaamaan riman yläpuolella ja käyttämään kokoaan skriinipelaamisessa joukkueen hyödyksi. Keskusteltuani “Chun” kanssa tulin vakuuttuneeksi, että kyseessä on pelaaja, joka haluaa aidosti kehittyä ja on valmis tekemään sen eteen päivittäin suuren määrän työtä. Hänessä näkyy, että hän ei ole pelannut yliopistokoripalloa ja näin ollen omaa puutteita tietyilla pelin osa-alueilla. “Chu” on vienyt peliään kuitenkin eteenpäin vuosi vuodelta ja korintekovalmiudet hyökkäyspäässä ovat jalostuneet. Kuitenkin uskon, että hänen vahvuutensa ovat juuri niitä, joita joukkueemme tarvitsee.

Ura pähkinänkuoressa
2009 – Dodan Warriors (Nigeria)

2010 – Kano Pillars (Nigeria)

2011-12 – Bakersfield Jam (D-League)

2013 – Tallinna Kalev (Viro)

2013 – Al-Shamal (Quatar)

2014 – Khasiin Khuleguud (Mongolia)

2014 – Fort Wayne Mad Ants (D-League)

2015 – Tallinna Kalev (Viro)

Pelaaja pähkinänkuoressa

Nimi: Chukwudiebere Maduabum
Lempinimi: “Chu”
Pituus: 206 cm
Pelipaikka: Sentteri

Pyrinnöllä on Maduabumin lisäksi pelaajasopimukset Antero Lehdon, Damon Williamsin, Akeem Wrightin, Topias Palmin, Petri Heinosen, Osku Heinosen, Alex Vaenerbergin, Ville Pekkolan sekä Mikael Sandbergin kanssa.

Korisliiga alkaa Pyrinnön osalta lauantaina 3.10. vierasottelulla Salon Vilpasta vastaan. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Pyynikin palloiluhallissa keskiviikkona 7.10. Joensuun Katajaa vastaan.

Kausikortit nyt myynnissä osoitteessa Pyrinto.fi/kausikortti

 

(Kuva: NBA.com)