Yksi tämän kauden ennakolta, ihan valtakunnallisestikin, puhutuimmista otteluista pelataan keskiviikkona Pyynikillä, kun Damon Williams palaa Pyynikille Lapuan Korikobrien peliasussa.
Elokuun puolivälissä moni nielaisi aamukahvin väärään kurkkuun, kun uutinen Damon Williamsin siirtymisestä Lapuan Korikobriin julkaistiin. Damon ehti pelata Pyrinnössä 7 kautta yhteen putkeen, voittaen mm. SM-pronssia (2009) sekä kolme Suomen Mestaruutta (2010,2011 ja 2014).
Lisäksi Damon oli vielä viime keväänä SM-hopealle yltäneessä miehistössä avainhahmoja, kuten on aina peliurallaan ollut.  Ja Damonhan tuli Pyrintöön (silloin nimellä Pyrbasket) jo vuonna 1999 ja voitti seuran kanssa ensimmäisen SM-hopeansa keväällä 2001. Vaikka väliin vaihtuu vuosia mm. Italian Serie A:ssa, on Damon ollut vähintään henkisesti pyrintöläinen 17 vuoden ajan.  Damonilla on koti ja perhe Tampereella, lapset pelaavat Pyrinnössä… Ei siis ihme, jos siirto tuli monille yllätyksenä.

Siirto aiheutti spekulaatioita ja salaliittoteorioita niin lehdistössä kuin arkikeskusteluissakin. Kaikille on kuitenkin toivottavasti selvää, että Damon Williams nauttii Pyrinnössä suurta arvostusta niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Keskiviikon pelissä Damon ei tule kuitenkaan saamaan kentällä yhtään armoa. Siinä kun Damon tuntee Pyrinnön pelaajat, kaikki Pyynikin ylintä istuinriviä myöten tuntevat läpikotaisiin myös hänen tapansa pelata.

Ilman Damoniakin Kobrat on tunteita herättävä joukkue. Sen kokoonpanossa on peräti 6 amerikkalaissyntyistä pelaajaa, joista Damon ja Aubrey Conerly pelaavat suomalaisstatuksella.
Kahden ensimmäisen pelin perusteella tilastomerkintöjä on kertynyt yhteensä kolmelle suomalaiselle, joista Tuomas Viertola sekä Lapuan koripalloilun kantanimi Turja (pelaajana Jussi) ovat päässeet rotaatioon.

Lapua on aloittanut kauden vierastappiolla Korihaille ja kotivoitolla Kouvoista.
Pyrintö hakee avausvoittoa lupaavien, mutta vaihtelevien esitysten jälkeen. Pyrinnön taso riittää voittamaan kenet tahansa, mutta pystyykö Pyrintö säilyttämään sen tällä kertaa läpi ottelun, nähdään keskiviikkona Pyynikillä.

Odotettavissa on suuria tunteita, suuria persoonia ja korisviihdettä parhaasta päästä!

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen:

“Kirvelevän kotitappion jälkeen olemme analysoineet tappioon johtaneet syyt ja pyrkineet työstämään etenkin puolustuspelaamistamme.
Puolustuslevypallopelaaminen on ollut alkukauden peleissä selkeä heikkous ja sitä silmällä pitäen meidän tulee parantaa tällä osa-alueella roimasti.
Lapua on kookas joukkue, joka varmasti haluaa dominoida maalattua aluetta ja viimeistellä pisteitä korin läheltä. On hienoa, että Damon Williams astuu pikaisesti takaisin Pyynikin parketille kohtaamaan vanhat joukkuetoverinsa. Pyrinnön kokoonpano: Antero Lehto, Ricky Minard, Topias Palmi, Ville  Pekkola, J’nathan Bullock, Wally Judge, Justus Kilpinen ja Joonas Pentti.”

Kobrien valmentajan Damion Dantzlerin ennakkokommentti ei ole tätä kirjoitettaessa käytettävissä.

Pyrintö pelaa kauden alun Roosa-nauha asussa. Katso tiedote.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto  ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.