Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelut jatkuvat tällä viikolla kahdella ottelulla kun se kohtaa loppuviikon aikana kahdesti paikallisvastustaja BC Nokian – ensin keskiviikkona kotikentällä ja sen jälkeen sunnuntaina vielä vieraskentällä. Viime vuosina suvereenilla tavalla paikallispelejä hallinnut Pyrintö lähtee hakemaan ylihuomisessa kauden ensimmäisessä Pirkanmaan paikallisderbyssä kuudennetta peräkkäistä voittoaan BC Nokiasta – nokialaisten edellisestä Pyrintö-voitosta on nimittäin kulunut aikaa peräti 640 päivää.

Tällä hetkellä sarjataulukossa toisena oleva BC Nokia on aloittanut kauden viidellä voitolla ja kahdella tappiolla. Joukkue kärsi kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tappiot Salon Vilppaalle ja Kataja Basketille, mutta sen jälkeen viidessä viimeisessä pelissä on tullut pelkkiä voittoja, eli BC Nokia saapuu Pyynikille siis viiden ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussaan viime perjantaina nokialaiset voittivat Kouvot kotikentällään lukemin 79-69.

Tälle kaudelle nokialaiset ovat päävalmentaja Ville Tuomisen johdolla koonneet mielenkiintoisen joukkueen. Viime kaudella hyökkäyksessään ”parempaan tilankäyttöön ja nelospaikan pelaajien luovuuteen” luottanut päävalmentaja Tuominen on keksinyt kesän aikana koripallon jälleen uudestaan ja luottaa tällä kertaa ulottuvien laitahyökkääjien sijaan isokokoisiin sisäpelaajiin. Konkreettisesti tämä näkyi seuran pelaajapolitiikassa, kun se rekrytoi korin alle kokeneen Dragan Labovicin sekä Daniel Dolencin lisäksi 208-cm yhdysvaltalaissentterin Sean O’Maran. Tästä kolmikosta etenkin viimeiseksi mainittu O’Mara on kylvänyt tuhoa alkukaudesta – lokakuun Korisliigan kuukauden pelaajaksi valittu O’Mara on tilastoinut alkukauden seitsemässä ottelussa keskimäärin 21,3 pistettä ja 8,0 levypalloa ottelua kohden heittäen kahden pisteen heitot 66,7 prosentin tarkkuudella sisään.

”Meillä on haasteita edessä kummassakin päässä”

Viime viikolla kaksi voittoisaa ottelua pelannut Pyrintö joutuu lähtemään tämän viikon paikalliskamppailuihin hieman vajaamiehisenä. Pyrinnöltä on niin keskiviikkona kuin sunnuntainakin poissa pitkittyneen syysflunssan vuoksi sivussa oleva Ville Haapoja sekä viime viikon Seagulls-ottelussa loukkaantunut Joonas Cavén.

Kahden ison laitahyökkääjän poissaolo on etenkin puolustuspäässä BC Nokian isokokoista joukkuetta vastaan valitettava takaisku, mutta Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen lähtee siitä huolimatta luottavaisena keskiviikon otteluun.

-Meillä on erittäin kova haaste edessä keskiviikkona – BC Nokia on pelannut hyvän alkukauden. Meidän poissaolot lisäävät entisestään haasteita kummassakin päässä vastustajan isokokoista joukkuetta vastaan, mutta olen luottavainen että saamme ne ratkaistua, Toiviainen kommentoi.

Puuttuvien pelaajien paluuaikataulusta Toiviainen ei osaa sanoa vielä sen enempää.

-Ville ja Joonas ovat varmasti sivussa ainakin tämän viikon otteluista. Tiedämme luultavasti ensi viikon alussa heidän tilanteestaan enemmän.

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikallisderby keskiviikkona 7.11. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!

Liput:

Aikuiset 13€

Eläkeläiset 9€

Opiskelijat, nuoriso (7-16v) 6€

Liput ennakkoon:

https://www.tiketti.fi/tampereen-pyrinto-bc-nokia-pyynikin-palloiluhalli-tampere-lippuja/57653?b=1