Pyrintö ja BC Nokia eivät jättäneet ketään kylmäksi perjantai-iltana, kun Nokian palloiluhallissa käytiin ensimmäinen Pirkanmaan derby. Vauhdikkaan ja yleisöystävällisen ottelun jälkeen sarjapisteet lähtivät Pyrinnön matkaan Tampereelle lukemin 91 – 97.

Isäntäjoukkue Nokia aloitti ottelun erittäin vahvasti ja juoksi kenttää erinomaisesti takakentän Niko Mattilan (15/3) ja Demarcus Hollandin (6/1) johdolla. Pyrintö ei tuntunut saavan kunnollista kontrollia vauhtia pitävään vastustajaansa ja myös hyökkäyspäässä Nokian aggressiivinen puolustus aiheutti hankaluuksia. Ensimmäiselle tauolle mentiinkin kotijoukkueen johdossa 28 – 17. Toisella jaksolla Pyrintö alkoi saada pelin juonesta kiinni ja joukkue kuroi jo yli 10 pisteessä käynyttä eroa pienemmäksi. Pelin sytyttäjinä toimivat nopeasti 8 pistettä jaksoon heittänyt Ray Nixon (21/10), sekä vaihtopenkiltä loistavaa energiaa tuoneet Panu Peltokangas (9/8) ja Jonne Saarinen (4/1). Tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 6 pisteen johdossa lukemin 49 – 43.  Puoliajalla resepti ottelun kääntämiseen oli selkeä:

”Vähän purjeessa oltiin alussa, mutta puoliajalla puhuttiin, että pitää vain mätsätä Nokian intesiteettiin.”, Lassi Kilpinen totesi ottelun jälkeen.

Toisella puolikkaalla Pyrintö alkoi saada BC Nokian peliä entistä paremmin kontrolliin ja pelaamaan omaa peliään. LJ Rosen (0/6/7) johdolla joukkue pysyi melko hyvin hyökkäyskonseptissaan ja sai hyviä heittoja. Nokia kuitenkin piti johtoasemansa myös kolmannella jaksolla, Stacy Davisin (22/4) ja Daniel Dolencin (14/10) johdolla. Viimeiselle neljännekselle mentäessä ero oli kuitenkin kutistunut 3 pisteeseen 70 – 67. Neljännellä jaksolla edettiin pitkään aivan tasatilanteessa tai joukkueiden vuorotellen johtaessa maksimissaan korin erolla. Pari minuuttia ennen loppua Lassi Kilpisen (7/3) onnistunut kolmonen nosti vierailijat 2 pisteen johtoon ja tästä Nokia ei enää toipunut johtoasemaan. Lopussa erinomaisen pelin pelanneet Khalil Small (22/10) ja BJ Raymond (22/5) varmistivat vapaaheittoviivalta ensimmäisen derbyvoiton Pyrinnölle tällä kaudella lukemin 91 – 97.

”Hieno ja viihdyttävä matsi, paljon tunteita ja varmasti kaikkea sitä, mitä näin perjantai-iltana paikallisottelulta voi toivoa. Peliin lähdettäessä meidän isoin asia oli, että pystymme vastaamaan Nokian intensiteettiin, mutta siihen ei ihan alussa pystytty. Toisella jaksolla meillä oli viisikossa Eero Lehtonen ja Jonne Saarinen ja siinä kohtaa se ottelu alkoi kääntyä. Toisella puoliajalla Lassi Kilpinen toi jalkoja, isoja hyökkäyslevypalloja ja yhden ison kolmosen.”

”Kyllä me tiedettiin, että tämä voi kääntyä. Kuten puhuttiin Nokian toiset puoliajat ovat olleet nihkeitä ja meidän hyökkäys hyvää viime ajat. Kyllä siinä luottoa oli, että tämä käännetään”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Pyrintö on nyt esittänyt viime ja tämän viikon otteluissaan pirteitä otteita. Ottelutahti on ollut kova ja viikon tauko ennen seuraavaa ottelua tekee varmasti joukkueelle hyvää. Loukkaantumisesta toipunut LJ Rose on ottanut paikkansa Pyrinnön pelinjohtajana, joka on vapauttanut Khalil Smallia niihin tehtäviin, joissa mies on vahvimmillaan. Tuleva harjoitusviikko käytetään varmasti tarkkaan harkitusti hyödyksi, kun joukkue pääsee ensimmäistä kertaa harjoittelemaan täydellä kokoonpanolla Osku Heinosen lähestyessä myös pelikuntoa.

Seuraavan kerran Pyrintö pelaa lauantaina 2.11. Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu väkevästi kauden startannut Teemu Rannikon johdattama Salon Vilpas.

BC Nokia – Pyrintö: 91 – 97

Antero Lehto 7/2/4, LJ Rose 0/6/7, BJ Raymond 22/5, Khalil Small 22/10, Lassi Kilpinen 7/3, Ray Nixon 21/10, Panu Peltokangas 9/8, Jonne Saarinen 4/1, Justus Kilpinen 2/1, Eero Lehtonen 3/3.

Artikkelikuva: Jani Virolainen