Hallitseva Suomen mestari 2014 lähtee keskiviikkona alkavaan kauteen tutulla pelikonseptilla. Pyrintö ei pystynyt kesän aikana pitämään kevään mestaruusjoukkuetta aivan täysin koossa, mutta joukkueen kotimainen runko pysyi lähestulkoon samana. Esittelyssä lähteneet, saapuneet ja joukkueessa pysyneet pelaajat ja valmentajat.

Amerikkalaisvahvistuksista finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Damon Williams allekirjoitti yhden vuoden jatkosopimuksen, mutta Kelvin Lewisin (Romania) ja BJ Raymondin (Italia) tiet veivät uusia haasteita kohden. Kotimaisesta rungosta Antti Nikkilää ei nähdä tulevan kauden kokoonpanossa.

Saapuneet: Asenso Ampim (Tallin Kalev), Mikael Sandberg (Salon Vilpas), Lassi Kilpinen (Pyrintö II)

Lähteneet: BJ Raymond (Italia), Kelvin Lewis (Romania), Antti Nikkilä 

Esittelyssä Pyrintö vuosimallia 2014-15 päävalmentaja Pieti Poikolan kommenteilla varustettuna.

Uudet pelaajat Pyrinnössä

Toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Williamsin rinnalle Pyrintö kiinnitti Columbian yliopistoston kasvatin, 203-senttisen Asenso Ampimin. Väkivahva Ampim siirtyi Pyrintöön Tallinnan Kalevista, jossa hän upotti Viron pääsarjassa pisteitä 15 per ottelu. Baltian liigassa Ampimin pistekeskiarvo oli 15,5.

Fakta:  Viron pääsarjan toiseksi paras pistemies 2013/14

Asenso on varmasti yksi urheilullisimpia pelaajia Korisliigassa, joka pystyy puolustamaan kaikkia pelipaikkoja. Hän on erinomainen pelaaja avoimella kentällä ja viimeistelee korkealta ja kovaa. Asenso on myös kohtuullisen hyvä kaukoheittäjä. Heittotaito ja nopeus tekee Asensosta vaikeasti pideltävän. Uskon, että hän tulee kehittymään paljon kauden aikana.

korvpall-tallinna-kalev-tarvas-67556384

Toisena uutena pelaajana Pyrinnön kokoonpanoon liittyi 2-vuotisella sopimuksella Mikael Sandberg. 210-senttinen Sandberg siirtyi Pyrintöön Salon Vilppaasta. Basket.fi pelaajaprofiili

Fakta: Pitkä mies osaa heittää. Viime kaudella kaaren takaa 36,4-%

“Ässä” on todella hieno lisä rosteriimme. Hänellä on isoksi pelaajaksi hyvä kaukoheitto, jota haluamme kehittää edelleen. Mikael on liikkuva pelaaja ja tämä auttaa meitä monipuolisessa pallosceenpuolustuksessa. Tämän lisäksi hän harjoittelee kovaa ja on älykäs pelaaja.

Sandberg_ WTN_1041-2

Sandbergin ja Ampimin lisäksi Pyrintö hakee vahvuuteensa vielä yhtä ulkomaalaisvahvistusta. Baltian liigassa joukkuetta vahvistaa 201-senttinen, Pyrintö II miesten 1-divisioonaa pelaava David Jackson.

2014 mestaruusrunko

#4 Antero Lehto (185/1984) – Basket.fi pelaajaprofiili

Viime kauden lopuksi Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Lehto jatkoi upeita otteitaan raivaamalla tiensä kesän aikana maajoukkueeseen ja Espanjan MM-kisoihin. MVP-pystin lisäksi Lehto pokkasi urallaan jo toisen kerran vuoden kehittyneimmän pelaajan -palkinnon. 30-vuotias Lehto aloittaa jo 15. kautensa Korisliigassa.

Fakta: Viime kaudella Pyrinnön toiseksi paras pisteissä (16,2) ja paras syötöissä (3,8).

Antero on varmasti yksi sarja nopeimmista, jos ei nopein pallollinen pelaaja. Haluamme Anteron pitävän paljon palloa hallussa, mutta haluamme samalla myös parantaa hänen syöttötekniikoita, kentän näkemistä ja takamiesten puolustamista.

4 Lehto

 

#7 Alex Vaenerberg (183/1992) – Basket.fi pelaajaprofiili

Fakta: kausi 2013/14 uran paras kaaren takaa (31,7-%)

Alex tuo penkiltä vauhtia pallon ylöstuontiin ja parantaa pallonliikettämme pallottomana ja pallollisena. Odotettavissa entistä monipuolisempia ratkaisuja kaukaa, läheltä ja siitä välistä

7 Vaenerberg

 

#10 Osku Heinonen (194/1992) – Basket.fi pelaajaprofiili

Viime kauden loppupuolella loukkaantunut Heinonen tekee paluuta polvileikkauksen jäljiltä. Heinonen sai viime viikolla luvan 100% -treenaukseen ja tekee paluun Korisliigaparketeille pikapuoliin.

Fakta: Kahden viime kauden osumatarkkuus kaaren takaa 40,6-%

Pian pelikentille palaava Osku ei ole osoittanut vastaavaa heittovarmuutta koskaan urallaan kuin tällä hetkellä treeneissä. Osku on kovan luokan heittäjä ja yksikään hänen ilmaan saama heitto ei ole huono valinta.

10 Heinonen

 

#12 Ville Pekkola (190/1989) – Basket.fi pelaajaprofiili

Fakta: Viime kaudella uran paras heittokausi (3p 41,2-% ja isoja minuutteja pudotuspeleissä)

Villellä on huipputärkeä rooli vastustajien takamiesten puolustajana ja energian tuojana kentälle. Ville on samalla yksi parhaista kaukoheittäjistämme.

12 Pekkola

 

#21 Petri Heinonen (207/1988) – Basket.fi pelaajaprofiili

Fakta: Viime kaudella kahden pisteen heitot 60-% sisään ja ensimmäisessä finaalissa peräti 8 hyökkäyslevypalloa

Peten suoritusvarmuus ehjän edelliskauden jälkeen on loistavalla tasolla. Peten koko, liikkuvuus ja monipuolinen viimeistely tuo vastustajille harmaita hiuksia.

21 Heinonen

 

#31 Topias Palmi (194/1994) – Basket.fi pelaajaprofiili

Fakta: Kausi 2013/14 uran paras kausi lähes kaikilla mahdollisilla mittareilla.

Topiaksen kurssi edellisen läpimurtokauden jälkeen näyttää edelleen hyvältä. Tulemme tekemään paljon töitä mahdollisimman tasaisen suorittamisen eteen. Enää ei hyväksytä “juniorivirheitä”

31 PALMI

 

#32 Damon Williams (201/1973) – Basket.fi pelaajaprofiili

Finaalien kolminkertainen MVP aloittaa 17. kautensa ammattilaisena, joista tuleva kausi on 11. Korisliigassa.

Fakta: Uran paras 3p-% (36,4) ja Korisliigan finaaleissa jälleen pitelemätön.

Damon harjoittelee todella kovaa koko ajan ja vaatii myös pelaajilta ympärillään positiivisella tavalla parastaan. Hän on tehnyt paljon töitä kaukoheiton kanssa ja uskon, että tulevalla kaudella heittoprosentit paranevat aiemmista.

32 Damon

 

Valmennus

Fakta: Pyrinnöllä viime kaudella Korisliigassa 25-ottelun voittoputki kotiotteluissa.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola aloittaa Pyrinnön peräsimessä kuudennen kautensa. Viiden Pyrintö-kauden saldo Poikolalla on: 3 Suomen mestaruutta, SM-pronssi ja neljäs sija. Poikola on valmentanut Korisliigassa 272 ottelua, joista voitto on irronnut huikeat 196 kertaa voittoprosentin ollessa 72,1 %.  Lisäksi Poikola on valittu kolmesti vuoden valmentajaksi.

PIETI_ Hakametsä_pyrinto

Poikolan apuna jatkavat hyökkäyksestä vastaava Lasse Rantala sekä  Artem Khvorost.

Lasse_ WTN_1093_pyrinto

Artem_ WTN_8956_pyrinto

 

Kauden avausottelu Pyrintö – Honka keskiviikkona Pyynikin palloiluhallilla klo 18:30

Otteluun kaksi aikuisten lippua yhden hinnalla!

kaudenavaus

Katso kaikki ottelut: Pyrinto.fi/ottelut