Pyrintö kohtaa runkosarjan viimeisessä kotipelissä lauantaina Espoo Unitedin. Odotettavissa jälleen korijuhlaa, sillä hyökkäysvoittoisesti pelaavan EU:n pelit ovat viihdyttävää seurattavaa ja Pyrintö taistelee voitosta kynsin hampain.

Lähtökohdat:

Espoo Unitedin kausi päättyy lauantaina Pyynikillä, sillä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä KTP on voiton edellä ja sijoittuu myös keskinäisissä peleissä edelle. Pyrinnön lopullinen sijoitus ennätystasaisessa Korisliigan runkosarjassa selviää vasta ensi keskiviikkona (4.4.2018) Kouvolassa.
Kaikki sijat välillä 4.-7. ovat mahdollisia.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet vierasvoittoja. Pyrintö on hakenut 2 voittoa Espoosta, United yllätti Pyrinnön tammikuussa Pyynikillä.

Seuraa näitä:

Espoolaisilla on ahkerat ja tarkat kädet: hurjasta kaukoheittovoimasta ovat päävastuussa Jeb Ivey (17,1/2,6/5,3 syöttöä), Omar Calhoun (19,9/5,3), Okko Järvi (9,5/4,0) ja Samuel Haanpää (11,3/4,1). Pyrinnön pitää saada näiltä herroilta rytmi pois ja kättä silmien eteen.
Unitedin sisäpelaaja vaihtui kesken kauden, kun Babatunde Olawoya (11,3/6,2) korvasi Jervon Presleyn.
Olawoyan otteet ovat olleet vaihtelevia, mutta keskiviikkona Kouvolassa mies äityi hurjiin tehoihin, nostaen palloa koriin peräti 29 pisteen edestä. Tuollainen itseluottamuksen puuska voi tuoda haasteita myös Pyrinnön isoille miehille, vaikka lähtökohtaisesti Pyrintö on Brian Asburyn, Devonne Gilesin ja Petri Heinosen ansiosta edellä juuri sisäpelissä.

Ottelun avainkysymys lienee kuitenkin, miten Pyrintö onnistuu puolustamaan Jeb Iveyn, joka pystyy henkilökohtaisella panoksellaan hyödyntämään lyhyetkin puolustuksen nukahdukset. Mies pystyy ottamaan nopeita heittoja ja toisaalta peliäly ja syöttötaito ovat Korisliigan valiotasoa.

Vaikka Pyrinnön viimeiset pelit ovat olleet tuloksellisesti tappiollisia, tamperelaiset ovat kuitenkin pelanneet varsin hyvin. Niin Karhubasket- kuin viimeisin Kataja-peli olivat hyvää korista ja antavat enteitä siitä, että Pyrintö alkaa olla valmis pudotuspeleihin. Jäljellä olevat United ja Kouvot pelit mittaavat joukkueen kyvyn kääntää hyvä peli vielä voitoksi.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
Runkosarjan viimeinen kotiottelu Espoota vastaan on varmasti haastava. Meillä on vielä ohut sauma pudotuspelien kotietuun ja Espoolla edessä kauden viimeinen ottelu. Emme saa päästää EU:n kovimpia korintekijöitä (Ivey-Calhoun) tekemään asioita omalla mukavuusalueellaan, jotta ottelun voitto tulisi kotiin päin. Oman puolustuspään eteenpäin vienti sekä hyökkäyspään valintojen nopeus hyvän levypallopelin ohella ovat asioita, joissa meidän on oltava entistä parempia ennen playoff-pelien alkua. Lopullinen pelaava kokoonpano selkiytyy loppuviikon treenien jälkeen. Kokoonpano: Green, Manigault (GTD50%), Lehto, Nurmi, Kilpinen, Heinonen, Cavén (GTD50%), Giles, Heinonen, Rasinaho, Palmi, Asbury

Ville Nevan, Espoo Unitedin päävalmentajan, ennakkotunnelmat voit lukea myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta.

Pyrintö-Espoo United lauantaina 31.3.2018 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.