Korisliiga jatkuu Pyrinnön osalta keskiviikkona Espoossa. Kotijoukkue Espoo United yllätti viime kierroksella kovan syksyn pelanneet Kouvot, joten Pyrinnön täytyy venyä taas parhaaseensa, jotta vieraspisteet saadaan mukaan.

Lähtökohdat:
Espoo United (EU) nousi täksi kaudeksi Korisliigaan. Tämän kohuakin herättäneen seuran perusta on rakennettu erittäin vahvan suomalaisen koripallo-osaamisen ja maan kärkiseuran Tapiolan Hongan varaan.

EU voitti Korisliigan avausottelussa Korihait, mutta kärsi sen jälkeen 4 peräkkäistä tappiota sarjan parhaimmistolle, kunnes sunnuntaina otti kotonaan rökälevoiton Kouvoista.

Pyrintö kamppailee edelleen terveystilanteensa kanssa. Joonas Caven on varmuudella pois ainakin tämän viikon, Topias Palmin ja Devonne Gilesin pelaaminen on epävarmaa. Palmi on vielä kuntoutumassa alaraajavammastaan ja Giles kuumeessa. Sami Toiviaisella riittää siis pohdittavaa oman pelin rakentamisessa.

Seuraa näitä:
EU:n joukkueessa pelaa kaksi viime kauden, jo 1-divarissa, pelannutta ulkomaalaisvahvistusta: Loimaalla mestaruuksia voittanut Jeb Ivey (13,5 pist./2,0 lev/ 4,3 syöt) ja joukkueen paras korintekijä Omar Calhoun (20,6/5,3). Lisäksi joukkueesta löytyy tulivoimaa, armoton 3 p tykki Samuel Haanpää (14,8/5,8).

Myös Pyrinnöllä on sairasteluista huolimatta korintekovoimaa. Juanya Green osaa pelinjohtamisen lisäksi luoda myös omia ratkaisuja, samoin tietysti Antero Lehto. Osku Heinonen pystyy tekemään muutamassa minuutissa kaksinumeroiset pisteet. Brian Asbury on ollut Pyrinnön pistekärki ja osoittanut vaarallisuutensa.

Pisteiden teon sijaan kannattaa huomio kiinnittää siihen, miten Pyrintö pärjää peruspelaamisessa: saavatko tamperelaiset levypallopelinsä taas kuntoon? Miten puolustus järjestetään, jos peluutuksen rotaatiota joudutaan edelleen muokkaamaan?

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
EU otti hienon voiton suununtaina Kouvoista ja ovat varmasti täynnä itseluottamusta. Meillä alla aivan surkea toinen jakso Katajaa vastaan, joten paluu perusasioihin omassa harjoittelussa. Sen kautta taas vahvistusta omaan osaamiseen sekä paluu voittojen tielle.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Harju, Kilpinen, O.Heinonen, Giles (GTD50%), P.Heinonen, Palmi (GTD50%), Asbury

Ville Neva, Espoo Unitedin päävalmentaja:
Pyrinnöllä vaikuttaa olleen viime aikoina haasteita terveystilanteen osalta. Palmin ja Cavenin tasoisten pelaajien puuttuminen vaikuttaisi jokaiseen joukkueeseen. Silti he ovat keksineet keinoja kamppailla voitosta jokaisessa pelissään. Jälleen vastassa vaarallinen sisäpelijoukkue Asburyn ja Gilesin johdolla. Meidän avaimet hyvin samanlaiset kuin viime ottelussa: Tilanne kerrallaan pelaaminen, oman pään levypallot, sekä vauhdin ja maltin yhdistelmä hyökkäyksen tilankäytössä.
Kokoonpano: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Calhoun, Järvi, Halme, Haanpää, Moten, Pressley, Toivonen ja Halmesmäki (GTD 50%).

Pyrinnön seuraava kotiottelu:
Pyrintö – Kouvot Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 10.11. klo 18.30
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Antti Harju