Espoo United haki Pyynikiltä sarjapisteet fyysisellä kovuudella ja paremmalla viisikkopelaamisella.
Pistemäärät olivat ennusteiden mukaisesti suuret 92-96 (43-51)  
Mihin ottelu ratkesi?

Kumpi oli ensin, muna vai kana? Mahdollistaako huono puolustus vastustajan hyökkäyksen onnistumiset vai saako hyvä hyökkäys puolustuksen näyttämään huonolta?
Yhtä kaikki, tämän illan pelille kuvaavaa oli, että Espoo Unitedilla kesti tänään melkein 4 minuuttia heittää pallo ensimmäisen kerran ohi. Sitä ennen se teki yhtä pallonmenetystä lukuun ottamatta korin jokaisesta hyökkäyksestään.
Espoo vei peliä lähes koko 40 min. Pyrintö johti ottelua vain 18 sekuntia ja sen pisteet tulivat putkina, momentumin seurauksena, kun se pääsi juoksemaan kenttää. Jostain syystä Pyrintö lähti otteluun kuitenkin kovin alipaineisena ja hitaasti. EU oli 5 vs. 5 pelissä selvästi parempi ja se löysi jatkuvasti match-up pareja, joista se viimeisteli komeita koreja. Jervon Pressley (21/10) hallitsi korinalustaa mielin määrin, Okko Järvi (15/5) juoksutti Pyrinnön puolustusta ja Jeb Ivey (19/3/9 syöttöä!) johti koko orkesteria heittäen kolmosen aina silloin kun Pyrintö oli saamassa juonesta kiinni. Tänään Espoo oli nimensä mukaisesti United.

Pyrinnöstä oikeastaan vain Juanya Green (28/3/5) onnistui voittamaan viisikkopelissä oman pelaajansa toistuvasti. Jotta vastustaja joutuisi ongelmiin apupuolustuksen rotaation kanssa, täytyisi viisikosta löytyä pari miestä lisää, jotka pystyvät luomaan edun joukkueelleen.
Kun viisikkopelissä ei pärjätä, pitäisi päästä juoksemaan kenttää, jossa Pyrintö on ehdottomasti vahvimmillaan, mutta se edellyttäisi, että voitetaan puolustuspäässä tilanteita ja tänään ei siihen pääsääntöisesti kyetty.

Pyrinnön saatua puolustuksensa ajoittain toimimaan se juoksi kenttää jälleen hyvin ja etenkin Kenneth Manigault (28/6/3) oli vauhtiin päästyään kovassa vireessä. Osku Heinonen (9/4) vei Pyrinnön ensimmäisen kerran johtoon 1 min 10 sek ennen pelin loppua, mutta sitten tuli taas Jeb Ivey, joka tykitti helpon näköisen screen pelin jälkeen kolmosen (yhteensä 6/9) ja Pyrintö oli taas takaa-ajaja. Kentälle palanneen Greenin lay-upin mentyä ohi, EU kuittasi vielä toisen kolmosen Omar Calhounin kädestä. Ero 5 pistettä ja 22 sekuntia aikaa. Antero Lehto (10/0/4) kavensi vielä ajollaan, mutta Pyrintö joutui pysäyttämään pelikellon rikkomalla ja Darious Moten (21/5) viimeisteli vapariviivalta loppunumerot 92-96.

Peli oli aika ajoin varsin rumaa ja Pyrintö jäi väännössä pehmeäksi. Varsinkin Pyrinnön isot pelaajat väistivät kuvasta ihmeen helpolla, kun muistaa että 1. kohtaamisessa Espoossa juuri he olivat Pyrinnön pelin vahvuus. Pehmeydestä kertoo myös aika rumasti hävityt levypallot 29-37.

Tilastot kertovat kovasta osumatarkkuudesta. Molemmat heittivät 22 kakkosta (Pyrintö 48% – EU 56%) ja etenkin kolmosissa tahti oli hurjaa: molemmat upottivat 13 kaukoheittoaan Pyrintö 57% ja EU 52%.  Kun pelitilanneheittojen pisteet menivät tasan, ottelu ratkesi vapariviivalla, josta EU sai 4 pistettä enemmän.
Pyrintö hallitsi palloa paremmin (menetykset 9-16), mutta EU vei siis levypallot (29-37).

Okko Järvi, Espoo United:
Aikamoista kolkkirallia. Molemmilla 3 pisteen heitot yli 50% ja molemmat 13 heittoa sisään. Meillä on peli ollut vähän sekaisin viime aikoina, mutta nyt olemme saaneet Samuel Haanpään takaisin. Hyvin lähdettiin peliin ja voitimme levypallot, joka ollut yksi vaikeuksistamme.

Kenneth Manigault, Tampereen Pyrintö:
Emme voi aloittaa pelejä niin latteasti kuin olemme nyt kaksi ottelua aloittaneet. Meidän täytyy pystyä pelaamaan ehjiä pelejä, alusta alkaen. Puolustukseen on saatava lisää kovuutta.

Ville Neva, Espoo Unitedin päävalmentaja:
Aika hurjia heittoprosentteja tässä pelissä! Meillä on paljon taitavia korintekovoimaisia pelaajia, mutta meillä on ollut paljon epäselvyyksiä, miten saamme yksilöt sopimaan toisiinsa hyökkäyksessä ja etenkin puolustuksessa.
Pyrintöä vastaan löytyi sopivia yksikköjä jotka tarjosi hyviä juttuja puolustuksessa ja pelasimme hienosti levypalloista. Edelleen työ jatkuu sen kanssa, että annamme nukahduksista vastustajille tosi paljon koreja.

Sami Toiviainen, Tampereen Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Espoolle voitosta. He tekivät asioita paljon paremmin kuin me. Puhuttiin kopissa, että meillä on monessa pelissä ollut hidastempoinen alku. Meidän täytyy pelaajien ja Ipen kanssa käydä läpi mistä se johtuu. Hyvin kuvaavaa, että lopussa, kun pääsimme pisteen johtoon, tulee Jeb Ivey yhden screenin takaa ja heittää kolmosen. Emme olleet tänään niin valmiita voittamaan kuin olisi pitänyt.

Pyrinnön kotiottelujen suma huipentuu lauantaina, kun Pyynikille saapuu BC Nokia, joka haki tänään kovan vierasvoiton Kauhajoelta.

Pyrintö – BC Nokia Pyynikin palloiluhallissa perjantaina 13.1. klo 17.00
Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.