Kun sykkeet keskiviikon upeasta voitosta kotikentällä Lahti Basketballia vastaan on laskettu, on loistava aika kuitenkin niin sanotusti samoilla lämmöillä suunnata katseet perjantain vierasotteluun KTP-Basketia vastaan.

Pyrintö on viidestä ottelustaan napannut 3 voittoa ja vieraskentällä joukkue on voittanut kerran ja hävinnyt kerran. Keskiviikon ottelu oli henkisesti varmasti joukkueelle henkisesti tärkeä, hieman vaikeamman jakson jälkeen. Loukkaantumisista kärsinyt Pyrintö lähtee Kotkaan edelleen vajaalla kokoonpanolla, kun pitkäaikaistoipilaiden lisäksi poissa on myös Eero Lehtonen, sekä Ville Haapojan pelikunto on epävarma. Vapauttava voitto Lahdesta, kuitenkin varmasti antaa uskoa omaan tekemiseen ja on tärkeä voimavara tiukassa pelirytmissä ainoastaan yhdellä välipäivällä.

”Itsellä on 18 tuntia aikaa saada KTP:n scoutti ja videot valmiiksi. Meidän fysiot ja fysiikkavalmentaja hoitavat pelaajat palautumaan. Tässä mennään nyt pari viikkoa keskiviikko-perjantai rytmillä ja siinä on oma haasteensa.” päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi tulevaa vierasottelua keskiviikon voitokkaan kamppailun jälkeen.

Palautuminen onkin varmasti avainasemassa perjantain otteluun. Keskiviikkona jatkoaikaottelussa Pyrinnöltä esimerkiksi Ray Nixon pelasi hurjat yli 42 minuuttia. Hieman kapeammalla kokoonpanolla pelaavan Pyrinnön täytyy olla valmis fyysiseen kamppailuun Kotkassa, sillä KTP:n amerikkalaiset ovat kaikki osoittaneet olevansa kovaa pelaavia fyysisiä pelimiehiä. Toisaalta on huomioitava, että myös KTP pelasi keskiviikkona, kun se koki niukan pisteen tappion Hesingissä Seagullsille.

KTP on isokokoinen ja fyysinen joukkue, josta ei toisaalta ehkä sitä perinteistä peliä tekevää takamiestä löydy. JayVaughn Pinkston, Deandre Daniels ja Byron Wesley ovat kaikki parimetrisiä laitureita ja neljän amerikkalainen Kevin Langford perinteisen sisäpelaajan tyyppinen. Kotimaiseslla osastolla KTP:ltä löytyy kokeneita Korisliiga-pelureita, kun riveistä löytyy Joonas Lehtorannan, Eldar Skamon ja kapteeni Michael Poundsin nimet.

Myös Toiviainen on huomioinut vastustajan fyysisyyden:

”Kotka on fyysinen joukkue. Meillä on varmuudella 9 miestä kokoonpanossa ja heitä peluutan niin, että meillä riittää energia ja intensiteetti vielä neljännelläkin jaksolla.”

KTP-Basket – Pyrintö, Steveco Areenalla perjantaina 18.10. klo 18:30

Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sport tuotantona: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/tampereen-pyrinto/610?affiliate=team-610

 Artikkelikuva: Antti Harju