(Kuva: Laura Salomaa)

Pyrinto.fi:n haastatteluvuoroon osui Ville Pekkola, 26, joka on noussut viiden vuoden aikana taistelutahdollaan pienestä roolista Tampereen Pyrinnön yhdeksi avainpelaajaksi.

Eilen Pyrintö hävisi reippaasti Kouvoille kotonaan. Mitkä fiilikset tuommoisen pelin jälkeen ja miten siitä noustaan?

Fiilikset on todella kummalliset, ei ole omalla uralle osunut kohdalle tuollaista peliä. Tuossa näkyi meille tyypillinen kertautuminen, joka vyöryy lumipallona eteenpäin: kun asiat menee huonosti, niin ne menevät todella huonosti. Itselle se oli kivuliain ja tuskallisin urheilukokemus, jossa olen ollut mukana. Vaikka siinä kovasti yrittää auttaa joukkuetta, niin ei tunnu olevan mitään, mitä voi tehdä. Jokaisesta tämä lähtee itsestään, nyt epäonnistuimme yksilötasolla ja joukkueena. Eilinen oli iso pettymys, joukkue ei voi esiintyä tuolla tavalla kotona tai vieraissa.

Tiedämme kuitenkin, että me emme ole noin huono joukkue. Kouvojen ja meidän ero ei ole noin suuri, vaikka selvää on, että olemme sarjan huippujoukkueita jäljessä. Me olimme todella huonoja ja he olivat todella hyviä tai ainakin hyviä. Joukkueena tilannetta on vaikea käsitellä: nämä joko rakentavat tai hajottavat joukkuetta. Tavoite on, että saamme tästä joukkuetta tiivistävän kokemuksen tulevaisuutta ajatellen.

Edessä siintää Pirkanmaan paikalliskamppailu BC Nokiaa vastaan, onko katseet jo siirretty sunnuntaihin?

Tänään on vapaaehtoinen sali, joten kokonaan ei olla vielä päästy purkamaan eilistä. Se pitää ottaa ensin alta pois ja sitten katseet sunnuntaihin. Pirkanmaan paikalliskamppailu on semmoinen asia, jota kaikki meistä on odottanut. Itse uskon, että olemme täysin kilpailukykyisiä BC Nokiaa vastaan. Perusasiat, kuten peli-ilme ja perustekeminen pitää saada kuntoon nyt ennen kuin aletaan hakemaan nyansseja.

Minkälainen kausi on ollu kokonaisuudessaan?

Meidän peli on todella keskeneräistä, mutta siihen nähden tulokset on sarjataulukollisesti hyviä. Olemme siinä kastissa, missä haluammekin olla. Viime kauteen verrattuna olemme voittaneet vieraspelejäkin, mikä on positiivista. Nyt kotipeleihin pitää saada paras mahdollinen lataus, kuten yleensä pitäisi olla. Näen kuitenkin, että meillä on mieletön määrä potentiaalia joukkueena, mutta pitkä matka vielä kuljettavana, jos haluamme pärjätä kärkijoukkueita vastaan.

Itse olet noussut aloitusviisikkoon viimeisessä kahdessa pelissä. Minkälainen merkitys tällä on sinulle henkilökohtaisella tasolla?

Meillä ei välttämättä ole viisikkoa perinteisessä tavalla, vaan vaihtelemme sitä vastustajien mukaan. Arvostan silti, että olen raivannut tieni viisikkoon asti ja pystynyt tekemään sen omalla tyylilläni eli puolustusorientoituneesti ja taisteluhengen kautta. Kun aikoinaan Pyrintöön tulin, niin haaveena oli, että olisin menestyvässä joukkueessa isossa roolissa. Se, että olen saanut pelata viisikossa, on hieno kunnianosoitus, mutta itselle on ollut aina tärkeintä joukkueen menestys. Sen takia eilisen kaltaiset pelit ovat aikamoinen shokki.

Pyrintö kohtaa sunnuntaina 8.11. BC Nokian Nokian palloiluhallissa klo 17:00. Seuraavan kotipelin Pyrintö pelaa perjantaina 13.11. kun Pyrinnön vieraaksi saapuu perinteikäs KTP-Basket.