Pyynikin yleisön yhdeksi suosikkipelaajaksi noussut Ville Pekkola istui Pyrinto.fi -toimituksen kanssa alas ja ruoti asioita läpi aiheina mm. miehen lempinimi “The Grindfather”, treenaus, oma rooli kentällä sekä pelimatkat.

Viime kaudella Pekkolan kolmen pisteen heitot upposivat “career high” 41-prosentin tarkkuudella ja päävalmentaja Pieti Poikolan mukaan Ville on yksi joukkueen parhaista kaukoheittäjistä. Oletko muuttanut heitossasi jotain vai onko tässä kyse vain armottomista määristä toistoja?

Heitossa suurin muutos on tapahtunut itseluottamuksessa, tuhansien toistojen myötä olen löytänyt itseluottamuksen myös heittämiseen… Viime kauden teema lähes kaikissa aamureeneissä oli siis heittäminen.

Sinut tunnetaan myös nimellä “The Grindfather”. Kerro vähän miten tämä lempinimi on syntynyt?

The Grindfather lempinimi tulee viimekauden playoff-mylläkän oheistuotteena, kun kirjailija-isoveli halusi avata sanaista arkkuaan pikkuveljen kannustukseksi. Siihen sitten lähti lapsuuden joukkuekaverit mukaan ja tekivät siitä memenkin…. Kai se liittyy jotenkin pelityyliini isoveljeni mielestä.

Bnb94X7CIAALYDK.jpg-large

Pieti antaa sinulle usein tehtäväksi vastustajan takamiehen prässäämisen. Sopiiko tämä rooli sinulle? Haluatko päästä vastustajan ihon alle vai pelaatko yksinkertaisesti vain kovaa?

Minulle käy rooli kuin rooli jos sillä pääsee kentälle, mutta täytyy myöntää että vastustajan takamiesten elämän hankalaksi tekeminen on varmasti puolustuspään rooleista mieluisin. Pelaan tarkoituksella kovaa, ja ihon alle meneminen on suuri osa “henkistä yliotetta” jota yritän pelaajista saada. En mä oikeasti niin nopea ole, mutta henkisellä puolella pitää aina päästä niskanpäälle…

Pyrintö Fan Club tituleeraa sinua rokkitähdeksi ja muutenkin tunnut olevan kannattajien yksi suosikkipelaaja. Minkälaisia fiiliksiä tämä nostattaa?

Rokkitähdistä en tiedä, mutta myönnän olevani tavallista energisempi ja eläväisempi persoona. Tietenkin tuntuu hyvältä, että on pystynyt muutamassa vuodessa ulkopaikkakunnalta tulleena löytämään tiensä myös fanien sydämiin, ja sillä on iso merkitys omaan tekemiseeni. Aina on hienoa saada jotain hämmentävää kentällä aikaiseksi, kun tietää että sitä katsomossa minulta odotetaankin.

Instagramissa on nähty jo pieniä pätkiä Pyrinnön arjesta, mutta kerro vielä kuka kertoo joukkueen parhaat sekä huonoimmat jutut ja mitä tapahtuu pelireissuilla?

Kova jutunkertoja tietää omien juttujensa arvon, ja sanon että minä kerron, eniten ja parhaat, mutta on siellä paljon muitakin kovia “jerrymiehiä” niinkuin kotonapäin on tapana sanoa. Antero on varmasti yksi mainitsemisen arvoinen, ja toinen on ehdottomasti Alex.

Pelireissujen kaava on suunnilleen sama, ainakin viimekauden kaikki 80 peliä. Bussiin mennään tietyille omille paikoilleen, ennen auton liikahtamista aletaan lyömään korttia ja parantamaan maailmaa… Elokuvat ovat pannassa, samoin lukemista ja musiikin kuuntelua paheksutaan kovaan ääneen. Oikeastaan kaikki eristäytyminen saa osakseen kovaa arvostelua, ehkä siitä meidän hyvä joukkuehenki juontaakin juurensa. Ja ikinä ei pidä unohtaa pitkän pelireissun arvan tuomaa pientä jännitysmomenttia.