Talvilomalla tapahtuu! Pyrintö ja Liikkuva koulu kutsuvat kaikki keskiviikkona Korisliigan ilmaisotteluun Pyynikille. Ottelu on Heitä pallo peliin tapahtuma, johon katsojat voivat tuoda nurkista löytyviä palloja lahjoitettavaksi koulujen välituntiliikuntaan. Kun Pyrintö tekee 10.pisteensä, ottelu keskeytetään ja kaikki pallot heitetään kentälle yhtaikaa. Näkemisen arvoinen juttu!
Itse ottelusta on turha odottaa hyväntekeväisyyttä, sillä niin Pyrintö kuin Korihait kaipaavat eri syistä, mutta yhtä kipeästi sarjapisteitä kevättä varten.

Lähtökohdat
Uudenkaupungin Korihait taistelee Kobrien kanssa tiukasti sarjan 10. sijasta, sillä viimeiseksi jäävä (11.) joutuu karsimaan Korisliigan paikasta ensi kaudelle.  Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä.
Korihaitten kausi on ollut vaikea ja se on tehnyt paljon muutoksia joukkueeseensa. Pyrintö on vastaavasti Korisliigan ainoa joukkue, joka ei ole vaihtanut kauden aikana yhtään pelaajaa.

Korihaitten valmennus on vaihtunut, kun Jarno Nikula turhautui ja jätti ruutunsa. Korihait toimi nopeasti ja sai tilalle Kobria viime kaudella valmentaneen Damion Dantzlerin sekä seuran luottomiehen Petri Helmisen.
Myös pelaajistossa on tapahtunut vaikka mitä. Ulkomaalaisvahvistuksista vain Sean O’Brian (14,0 pist./7,1 lev.) on ollut mukana koko kauden, kaikki muut ovat tulleet kesken kauden korvaamaan jotain toista.
Matthew Gibson (9,2 pist./4,7 lev./ 7,0 syöttöä!) lienee historiansa takia mielenkiintoisin uusista jenkeistä. Takamies muistetaan jo viime vuosikymmenen lopulta Lappeenrannasta ja vielä muutama vuosi sitten mies pelasi pari kautta Kouvoissa (2013-2015).  Toinen takamies, Kevin Bracy-Davies (16,2 pist./5,2 lev./1,7 syöt.) on osoittautunut ratkaisuvalmiiksi pelaajaksi ja tarkkakätisenä kaukoheittäjänä häntä ei sovi jättää bonusviivan taakse vapaaksi. Neljäs jenkki, Juan Pattilloa sentterinä korvaamaan tullut Julius Brooks (4,0 pist/6,7 lev.) ei ainakaan tilastojen valossa luo erityistä sisäuhkaa. Toisaalta miehellä on historiassaan menestystä kelpo sarjoissa, joten keskiviikkona nähdään miten Brooks pärjää Pyrinnön eturiviä D.Giles-P.Heinonen-B.Asbury vastaan.
Korihaitten kotimaisista pelaajista kolmostykit Marius Van Andringa ja Teemu Sulonen heittävät kaksikseen yli 40 prosentin tarkkuudella keskimäärin 4,3 onnistunutta kolmiosta per ottelu. Ja kun siis Bracy-Davis on niin ikään kova heittäjä, voi Korihait suman sattuessa päälle tehdä tuhojaan kaukoheitoillaan.
Korihaitten kapteeni, Pyrintö-kasvatti, Justus Kilpinen on pelannut Korihaissa 19 min keskiarvolla. Justuksen rooli värikkäässä ja tapahtumarikkaassa joukkueessa on miehelle ominainen, joukkuetta yhdistävä, peruspeliä tekevä laituri, joka ei loista parrasvaloissa, mutta jonka täytyy onnistua, jotta Korihailla on mahdollisuus voittoon. Justuksen heittomäärät ovat pienet, mutta mies viimeistelee ka. 5,6 pistettä/ottelu yli 60% tarkkuudella.
Korihaitten helmikuu on ollut tappiollinen, mutta tammikuussa se nappasi peräti 3 tärkeää voittoa, Kobrista, KTP:stä ja Kouvoista. On vain ajankysymys koska Dantzler saa uudistuneen joukkueensa taas voittojen tielle.

Keskiviikon jälkeen Pyrinnöllä on maaliskuussa peräti 8 ottelua ja tasaisessa runkosarjassa kaikki sijoitukset 2.-7. ovat yhtä mahdollisia. Pyrintö on saanut valmistautua nyt alkavaan ottelusumaan yli 1½-viikkoa. Jos Pyrintö saa pidettyä keskittymisen aina seuraavassa pelissä, yksi kerrallaan, Pyrinnöllä on mahdollisuus saada kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Meidän osalta mj-tauko käytettiin laadukkaaseen harjoitteluun ja valmistautumiseen runkosarjan viimeistä neljännestä varten. Saimme hiottua vanhoja asioita ja tuotua myös uutta meidän pelikirjaan. Korihaita vastaan meidän on saatava heidät pelaamaan 5vs5, oltava voittoisia levypalloissa sekä jaksettava toteuttaa omaa konseptia hyökkäyksessä. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Petri Helminen, valmentaja, Korihait:
Mukavaa päästä tauon jälkeen tositoimiin. Flunssa on riehunut joukkueessa. Katsotaan, ketkä saadaan keskiviikkona jalkeille. Kokoonpano: Sulonen, Laine, Kilpinen, Lahti, Mäkelä, Viinikkala,Lehtonen,Van Andringa,Gibson, Bryce-Davis, O’Brien, Brooks(GTD50), Herbert(GTD25)

Pyrintö – Korihait keskiviikkona 28.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.