Helsinki Seagulls osoitti väkevyytensä toistamiseen lyhyen ajan sisään Pyrintöä vastaan, kun lokit hakivat vieraspisteet Pyynikin palloiluhallista. Vahvasti etenkin hyökkäyksessä koko ottelun pelannut Seagulls oli lopulta vahvempi melko selvin lukemin 91 – 105.

Molemmat joukkueet tulivat otteluun hyvällä ilmeellä ja heti oli havaittavissa, että hyvätasoinen koripallo-ottelu olisi Pyynikillä edessä. Pyrinnön vahvaa alkua johtivat jälleen kokeneet ratsut Antero Lehto ja BJ Raymond. Pyrinnöllä oli kuitenkin ajoittain hieman vaikeuksia Seagullsin aggressiivisen ja aktiivisen puolustuksen kanssa. Pyrinnölle kertyi ensimmäiselle puolikkaalle jopa 10 pallon menetystä, joista vierasjoukkue Seagulls rokotti 15 pisteellä. Etenkin lokkien takamies Richard Williams aiheutti harmia Pyrinnölle molemmissa kenttäpäädyissä. Williamsia säestivät hyvin Antti Kanervo sekä Elijah Stewart. Pyrinnöltä Lehdolle ja Raymondille parasta tulitukea antoi Khalil Small. Ensimmäisellä puolikkaalla todistettiin myös Korisliiga-historiaa, kun kapteeni Lehto upotti 1000. onnistuneen kolmen pisteen heittonsa Korisliigan runkosarjassa. Pitkälle tauolle mentiin kuitenkin helsinkiläisten johtaessa lukemin 40 – 50.

Kolmannella jaksolla Pyrintö sai pelistä paremmin kiinni ja alkoi Raymondin sekä Smallin johdolla kuromaan johtoa umpeen. Parhaimmillaan ero kaventuikin pisteeseen ja vaikutti siltä, että jälleen ratkaisua voitaisiin odottaa aivan loppuminuuteille. Raymond Nixon ja Osku Heinonen olivat suuressa roolissa, kun eroa kurottiin umpeen ja Pyrintö tuli peliin mukaan. Seagulls oli kuitenkin Pyrinnön vahvasta pelistä huolimatta vakuuttava. Kolmannen jakson loppuun lokit venyttivät johdon 5 pisteeseen ja neljännen jakson alussa Pyrinnön kolistellessa rautoja omilla heitoillaan venyi johto lähemmäs 10 pistettä. Tämän jälkeen Pyrintö ei enää kunnolla itseään voittotaisteluun saanut kammettua ja loppulukemat 91 – 105 kaunisteltiin viimeisillä minuuteilla.

”Aloitettiin peli ihan hyvin. Tällä hetkellä meidän taso on tämä kauden kärkeen peilaten. Tasoa täytyy nostaa, mikäli tällaisia joukkueita haluamme voittaa. Kolmannen erän lopussa meillä oli pieni momentum, mutta sekin menetettiin nopeasti. 105 pistettä Seagullsille, niin ei sillä voi voittaa, toisaalta 91 pisteellä kotona pitäisi kyllä voittaa.”, historiaa tehnyt kapteeni Lehto kommentoi ottelun jälkeen.

Pyrinnön päävalmentaja oli ottelun jälkeen ensimmäistä kertaa kunnolla pettynyt tappion jälkeen, mutta jakoi myös kunniaa vastustajalleen:

”Kyllä Seagulls on ilkeä joukkue puolustaa. Heillä on paljon laatua ja hyökkäyspään tekemistä on ilo katsoa. Kolmannella jaksolla tulimme peliin mukaan, sillä että pystyimme laittamaan hieman enemmän painetta palloon ja olemaan intensiivisempiä. Emme varmasti ole jalalla nopein joukkue, mutta kyllä meidän täytyy pystyä olemaan astetta nopeampi ja ennen kaikkea fyysisempi.”

Pyrintö jatkaa otteluitaan Pyynikillä jo keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Ura Basket eGameStars Kaarinasta.

Pyrintö – Helsinki Seagulls 91 – 105:

Antero Lehto 13/4, LJ Rose 0/1, BJ Raymond 22/10, Khalil Small 20/7, Osku Heinonen 13/1, Ville Haapoja 3/1, Ray Nixon 14/4, Panu Peltokangas 3/0, Justus Kilpinen 3/1

Artikkelikuva: Antti Harju