Melkoista draamaa ja sydämen tykytyksiä tarjosivat Kouvot ja Pyrintö Kouvolan Jatke areenan parketilla viikonlopun alkajaisiksi. Lopulta draaman kaari oli vierailija Pyrinnölle epäsuosiollinen ja sarjapisteet jäivät Kouvolaan lukemin 85 – 84

Pyrinnön alku otteluun oli pirteä ja Khalil Smallin 6 pistettä heti kärkeen antoivat vierailijoille optimismia vierasvoiton hakemiseksi. Kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin mukaan aikalisänsä jälkeen ja lopulta oli 10 minuutin pelin jälkeen johdossa lukemin 21 – 17. Toisella jaksolla Kouvot jatkoi pitkään kuskin paikalla, kunnes Pyrinnön paikkaprässi sekoitti hetkellisesti kotijoukkueen pelin ja Pyrintö juoksi itsensä riistoista johtoon. Hyvä toisen jakson lopetus takasikin Pyrinnölle johdon lukemin 35 – 41.

Kolmannella jaksolla hetken aikaa näytti jo, että Pyrintö karkaa kohti vierasvoittoa, kun Kapteeni Lehto huimalla heittopelillään johdatti joukkojaan. Pyrintö kävi parhaimmillaan 18 pisteen johdossa, mutta jos oli Lehto kuumalla kädellä liikenteessä Pyrinnöstä, niin kotijoukkueen Avery Woodson oli vielä ehkä kuumempi. Woodson piti melkoisilla haamuheitoilla Kouvot pelissä mukana ja kotijoukkue sai hyvän hurmoksen päälle tullen takaisin iskuetäisyydelle. Neljännellä jaksolla Kouvot taisteli itsensä ensin tasoihin ja sitten ohi. Lopulta johtoasemaa vaihdeltiin pariin otteeseen molempien johtaessa muutamalla pisteellä. Lopussa Kouvot oli 4 pistettä johdossa, kun Nick Kellogg toi and-one suorituksellaan Pyrinnön pisteen päähän. Pyrintö sai aiheutettua 6 sekuntia ennen loppua Kouvoille menetyksen ja nopean hyökkäyksen päätteeksi Ray Nixon pääsi lähes summerin soidessa yrittämään lay upia, joka jäi kuitenkin vajaaksi ja sarjapisteet jäivät Kouvolaan. Päävalmentaja Sami Toiviainen oli kuitenkin tyytyväisen oloinen tappiosta huolimatta:

”Oli kiva kuulla, kun Avery Woodson sanoi, että olimme kurinalaisia ja toteutettiin asioita hyvin. Se on ollut meille iso haaste, että me pystytään tekemään sitä ja siihen on panostettu. Paljon hyviä asioita tässä pelissä. Tänään luotiin paljon hyvää hyökkäyksellisesti. Jos nyt heität viimeisen sekunnin lay upin ohi niin minkäs sille tekee. Jos se olisi mennyt sisään niin tilanne olisi päinvastainen. Toisen puoliajan levypallopelaamisella Kouvot sai toisia mahdollisuuksia ja 7 pistettä enemmän vapaaheittoviivalta niin näin tasaisessa pelissä näillä kahdella asialla on iso merkitys. Pienten marginaalien peli. Tämä oli hyvä koripallo-ottelu.”

Pyrinnön pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, kun Pyynikille vieraaksi saapuu Susijengi-takamies Jamar Wilsonilla kokoonpanoaan vahvistanut Kataja Basket Joensuusta.

Artikkelikuva: Antti Harju