Pyrinnön kotipelien putki jatkuu keskiviikkona. Vieraaksi Pyynikille saadaan Espoo United, jonka kapellimestarina tahtia lyö Jeb Ivey. Luvassa on mitä ilmeisemmin melkoista korijuhlaa, sillä EU on sarjan toiseksi eniten pisteitä tehnyt joukkue ja Pyrintö saman tilaston kolmas.

Lähtökohdat:

Espoo United isännöi Pyrintöä marraskuun alussa jolloin tamperelaiset hakivat arvokkaan vierasvoiton Espoosta. Ottelussa tehtailtiin koreja urakalla (99-104) eikä puolustuspeli varmastikaan tyydyttänyt kumpaakaan valmentajaa. Harvemmin normaalin peliajan ottelussa häviää 99 pisteellä, kuten Unitedilla Pyrintöä vastaan kävi.
Tuon pelin jälkeen Espoo otti peräti 7 ottelun voittoputken, tosin sarjataulukon alemman pään joukkueita vastaan, mutta kuitenkin. Ja mukaan mahtui kuitenkin kova vierasvoitto Joensuusta.
Tuota voittoputkea seurasi kuitenkin 4 ottelun tappioputki, joten syyskausi sujui espoolaisilta kovin vaihtelevasti.
Tämän vuoden puolella United voitti kotonaan Korihait, mutta hävisi varsin suurin numeroin viime perjantaina Nokialla. Hyökkäysvoittoiseen peliin panostava EU on tällä hetkellä sarjassa 8.
Sarjakolmonen Pyrintö on kolmen ottelun voittoputkessa ja tavoittelee luonnollisesti paikkaa kevään pudotuspeleihin.

Seuraa näitä:
EU:n kärkipelaajat Omar Calhoun (keskim. 21,7 pist/5,9 lev.) ja Jeb Ivey (16,6/2,4/4,4 syöttöä) pelasivat joukkueessa jo viime kaudella 1-divisioonassa. Kovista pelimiehistä on kysymys ja varsinkin Ivey on tamperelaisille hyvinkin tuttu pelaaja muutaman vuoden takaa, kuumista otteluista Bisonsia vastaan.
Joukkueen kotimaista kärkeä edustavat Tapiolan Hongan kasvatti takamies Okko Järvi sekä Samuel Haanpää, joka on sen luokan korintekijä, että pystyy onnistuessaan kääntämään otteluita. Tosin tällä kaudella Susijengin rinkiinkin kuuluva Haanpää ei ole vielä venynyt parhaimpaansa.

Viimeksi Pyrintö voitti Espoon sisäpelaajien Brian Asbury-Devonne Giles mainiolla yhteispelillä sekä takamies Juanya Greenin tehtaillessa pisteitä. Reilussa parissa kuukaudessa Pyrinnön peli on mennyt rutkasti eteenpäin ja ratkaisija voi olla kuka tahansa 9 pelaajan kokoonpanosta. Toisaalta, kausi on näyttänyt, ettei kukaan saa jäädä odottamaan, että joku toinen hoitaa homman, muuten jää hoitamatta. Voittoon tarvitaan koko joukkueen panos kaikilla pelin osa-alueilla, myös levypallopelissä, jossa Pyrintö hävisi ensimmäisessä kohtaamisessa Espoossa.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Kauden toinen kohtaaminen EU:n kanssa. Meidän on saatava oma hyökkäys rullaamaan espoolaisten vaihtavaa puolustusta vastaan. Tämän lisäksi levypallopelaaminen, vastustajan vahvuuksien tunnistaminen ja ennen kaikkea koko joukkueen energinen pelaaminen ovat ne asiat, joilla kaksi pistettä jäävät Tampereelle.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Giles, P.Heinonen, Palmi ja Asbury

Ville Nevan, Espoo Unitedin päävalmentajan, ennakkokommentin ja kokoonpanon voit lukea myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta.

Pyrintö – Espoo United Pyynikin palloiluhallissa keskiviikkona 10.1. klo 18.30
Food Cornerissa vierailevana ravintolana 4 vuodenaikaa, joka tuo maisteltavaksi loistavan hot doginsa.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.