Pyrintö matkustaa lauantaina Kauhajoelle. Isäntäjoukkue Karhubasket taistelee poikkeuksellisen tasaisessa Korisliigassa Pyrinnön kanssa samoissa pisteissä, molemmilla 15 voittoa – 11 tappiota.

Lähtökohdat:

Karhubasket ja Pyrintö kohtasivat vuodenvaihteessa back to back-peleissä, peräkkäisinä päivinä. Pyrintö voitti silloin molemmat pelit, vaikka varsinkin ensimmäinen peli Kauhajoella oli trilleri vailla vertaa. Ottelu kääntyi silloin Pyrinnölle Juanya Greenin buzzer beater -heitolla, summerin soidessa. Jälkimmäinen peli Pyynikillä oli jo kääntymässä Karhubasketille, mutta silloin Pyrinnön vaihtopenkki osoitti tasonsa ja Pyrintö venyi tärkeään toiseen voittoon.

Kuukauden aikana ei ole tapahtunut ennakkoasetelmien kannalta ihmeitä. Karhubasket on ollut odotetun vahva. Viimeisissä peleissään se on hävinnyt Vilppaalle ja BC Nokialle, mutta voittanut Espoo Unitedin lisäksi Seagullsin ja etenkin vierasvoitto Katajasta on aina kova juttu.

Pyrinnön viimeiset pelit ovat vaihdelleet, kuten koko kauden. Pääosin joukkueen pelaaminen on ollut hyvää, jopa erinomaista, mutta sitten varsinkin itseään ennakolta heikompia vastaan, on tullut turhan monta alivireistä peliä.  Viimeisimmistä peleistä kotitappio KTP:lle oli ehkä harmittavin, vaikka Seagullskin olisi Kisahallissa ollut voitettavissa. Toisaalta, voitto Vilppaasta osoitti jälleen kerran mihin kaikkeen joukkueella on mahdollisuus.

Seuraa näitä:

Edellisissä kohtaamisissa odotettiin isojen pelaajien kohtaamista ja ratkaisun uumoiltiin tulevan korinalustan hallinnan myötä.
Karhubasket on Gregory Manganon (208 cm), Samuli Vanttajan (210 cm), Stephen Maxwellin (201 cm) ja Flenard Whitfieldin (201 cm), Rene Rougeaun (198 cm) ja Henri Kantosen (198 cm) myötä harvinaisen kookas joukkue.
Pyrinnön eturivi Giles-Heinonen-Asbury ei saa sille tyypillistä kokoetua, vaan jokainen levypallo, puolustustilanne ja korin alta pallon punnerrus koriin vaatii täyden työn.

Edellisissä peleissä Pyrintö onnistui ottamaan haltuun pelin tempon. Takamies Lassi Kilpinen oli molemmissa otteluissa avainasemassa ja hänen onnistumisensa puolustuspäässä voi olla ratkaiseva tänäkin lauantaina. Ottelussa tärkeässä roolissa ovat epäilemättä myös Antero Lehto ja Juanya Green joiden onnistumista kaivataan molemmissa päissä kenttää. Pyrinnön hyvin kenttää juokseva ja puolustuksessa moneen taipuva laituriosasto Manigault-O.Heinonen-T.Palmi voivat yhtä hyvin olla ratkaisuroolissa.

Karhubasketin Marcus Allen on ollut joukkueen pistekärki 16,4 pisteen keskiarvolla.
Karhubasketin yksinvaltias on pelinjohtaja Bojan Sarcevic. Yleensä kauhajokiset nousevat tai kaatuvat Sarcevicin peliotteiden mukaan. Ei sillä, ettei joukkueessa olisi muitakin kovia pelimiehiä, mutta Sarcevicin johtajuus on jakamaton.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Joukkue on harjoitellut erinomaisesti tämän viikon ja olemme valmiita Karhubasketin kohtaamiseen. Mielenkiintoista nähdä ketkä jenkeistä kuuluvat coach Laakson kokoonpanoon, koska viime matsissa he pelasivat
välillä todella isolla viisikolla. Pidetään vauhtia yllä, ollaan huolellisia pallon kanssa sekä liikutetaan palloa hyökkäyspäässä, niin vierasvoitto on mahdollinen. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Jussi Laakso, Karhun päävalmentaja:
Olemme pelanneet kaksi melko ehjää vieraspeliä, joten nyt on aika palata kotiluolaan ja tekemään sama myös täällä.  Kärsivällinen hyökkääminen on näkynyt koriin johtavien syöttöjen määrässä edellisissä otteluissa. Levypallopelaaminen on ollut myös vahvaa. Jos saamme pidettyä tämän tason edellä mainituissa asioissa, meillä on erittäin hyvä mahdollisuus voittaa Pyrintö. Kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta (GTD50%), Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen (GTD50%), Stephen Maxwell, Flenard Whitfield (GTD50%), Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano

Pyrinnön seuraava kotiottelu on keskiviikkona 7.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Jälleen 4 pisteen peli tiedossa, sillä vastassa Kouvot.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.