Korisliigan kakkostilaan vahvasti tarttunut Karhubasket saapuu Pyynikille perjantaina. Edessä on todellinen huippuottelu, sillä Karhubasket on kuntopuntarin kärjessä ja nyt 8 voiton putkessa.  Myös Pyrintö on pelannut etenkin Pyynikillä erinomaisesti ja joukkueiden keskinäiset pelit ovat Pyrinnölle 2-1.

Lähtökohdat:

Karhubasket ja Pyrintö kohtasivat vuodenvaihteessa back to back-peleissä, peräkkäisinä päivinä. Pyrintö voitti silloin molemmat pelit, vaikka varsinkin ensimmäinen peli Kauhajoella oli trilleri vailla vertaa. Ottelu kääntyi silloin Pyrinnölle Juanya Greenin buzzer beater -heitolla, summerin soidessa. Jälkimmäinen peli Pyynikillä oli jo kääntymässä Karhubasketille, mutta silloin Pyrinnön vaihtopenkki osoitti tasonsa ja Pyrintö venyi tärkeään toiseen voittoon.
Kolmannessa kohtaamisessa Kauhajoella Pyrintö vei ottelua alkuun, mutta toiselle puoliajalle kauhajokiset tulivat pienemmällä, liikkuvalla viisikolla ja saivat käännettyä pelin suunnan. Karhubasket otti kotivoiton.
Myös neljännestä kohtaamisesta on odotettavissa jännitysnäytelmä.

Molemmilla joukkueilla on lyhyt valmistautumisaika otteluun, sillä Pyrinnön tapaan Karhubasket pelasi vielä keskiviikkona. Karhubasket joutui Espoo Unitedin kanssa jatkoajalle, josta se väänsi tunteikkaasta pelistä voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen. Bojan Sarcevic oli huikeassa vireessä urakoiden peräti 34 pistettä ja 11 koriinjohtavaa syöttöä. On perusteltu syy olettaa, että juuri Sarcevic on avainpelaaja myös perjantaina Pyynikillä.
Karhubasketin kulmahampaita ovat Sarcevicin lisäksi isot pelaajat Gregory Mangano (208 cm), Samuli Vanttaja (210 cm) ja Stephen Maxwell (201 cm) sekä iso laituri Rene Rougeau.

Pyrintö joutuu otteluun ilman Kenneth Manigaultia, joka loukkaantui viikko sitten voittoisassa Seagulls pelissä. Lisäksi Pyrintö on pelannut kauden käytännössä 9:llä sillä Joonas Caven ehti pelaamaan vain 5 peliä ennen loukkaantumistaan.  Nyt Manigaultin jäätyä hetkeksi sivuun, on miehistö käynyt vähän pieneksi. Nyt Pyrintö saa kokoonpanoon kuitenkin täydennystä, sillä Kristian Rasinaho ja Mikko Nurmi vapautuivat Pyrintö2 kauden päätyttyä miesten 1A-divisioonassa.

Katsojan kannattaa seurata ainakin näitä kolmea asiaa:
1. Miten Pyrinnön eturivi Devonne Giles-Brian Asbury-Petri Heinonen pärjää Karhun isoja miehiä vastaan?
2. Nähdäänkö Antero Lehdolta ja Juan’ya Greeniltä aiemmin kaudella nähtyä suvereniteettia?
3. Jaksaako Karhubasketin Sarcevic pelata toisen huippupelin parin päivän sisään, kun Lassi Kilpinen raastaa ihon orvaskettä karkealla hiomapaperilla jokaisessa tilanteessa?

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Energiaa, siirtymäpuolustusta ja kamppailua levypalloista. Siinä ne kolme tärkeintä asiaa, joihin meidän lyhyen valmistautumisen aikana saatava otetta. Karhubasket liihottelee hurjassa voittoputkessa ja ovat runkosarjassa hienosti toisella sijalla. Iso ottelu meille runkosarjan kotiedun kannalta. Kokoonpano: Green, Lehto, Nurmi, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Rasinaho, Palmi, Asbury

Jussi Laakson, Karhun päävalmentajan ennakkokommentit voit lukea myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta.

Pyrintö – Karhubasket
perjantaina 23.3. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: Antti Harju