Pyrintö pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan ja vei peliä. Toisella puoliajalla osat kääntyivät ja kotijoukkue Karhubasket otti pelin haltuun. Kauhajokelaiset voittivat 82-75 (27-40).

Ottelun ratkaisu:

Pyrintö oli valmistautunut otteluun hyvin ja lähti siihen erinomaisella peli-ilmeellä. Se onnistui puolustuspäässä saamaan kauhajokelaisten pelirytmin sekaisin ja kotijoukkue otti pakotettuna huonoja heitonvalintoja. Pyrinnön liike loi hyökkäyspäässä hyviä ratkaisupaikkoja ja Pyrintö pääsi viimeistelemään monipuolisesti ja laajalla rintamalla. Esim. Osku Heinonen (12/2) tykitti jo puoliaikaan mennessä 3 kpl kolmosia.
Toisella puoliajalla Karhubasket muutti pelaamistaan ja tuli peliin pienemmällä viisikolla. Se tepsi.
Nyt Pyrintö oli vaikeuksissa eikä löytänyt lääkkeitä Karhun liikkuvampaa viisikkoa vastaan. Etenkin pitkältä toipumislomalta palannut kotkalaiskasvatti Joonas Lehtoranta (18/2) oli erinomainen.
Kun Karhubasket kuroi Pyrinnön johdon kiinni, eivät tamperelaiset osanneet pelata uudessa tilanteessa vaan kärsimättömyys toi huonoja hyökkäyspään ratkaisuja ja sitten epävarmuus alkoi näkyä myös puolustuksessa.

Pyrinnön pisteet jakautuivat tasaisesti. Osku Heinonen ja Juanya Green tekivät 12 pistettä mieheen, Antero Lehto 11, Devonne Giles ja Topias Palmi molemmat 8 pistettä.
Karhubasketista Lehtorannan lisäksi 18 pistettä säkitti Gregory Mangano ja heidän jälkeensä Rene Rougeau 17 pistettä.

Kauhajoki oli parempi 2 pisteen heitoissa (62%-43%), mutta Pyrintö tasasi tilejä kolmosissa (30%-45%).
Ottelun ratkaisu syntyi vapaaheittoviivalta, josta kotijoukkue pussitti 23 pistettä (31 yritystä) – Pyrintö vain 8 pistettä 12 vapaaheitolla. Pyrintö hävisi levypallot (33-27), mutta Karhubasket hukkasi vastaavasti pallon useammin (15-10) joten pallonhallintoihin ottelu ei ratkennut, vaan ratkaisujen laatuun. Kotijoukkue pääsi paremmin sisään ja sitä kautta vapaaheittoviivalle.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Olimme ensimmäisellä jaksolla huolellisia ja kurinalaisia. Me onnistuimme ottamaan Kauhajoelta pois ne asiat, jotka halusimme. Kaikkiaan avauspuolikas oli hyvä puoliaika. Sanoin puoliajalla joukkueelle, että tämä ei riitä, sillä kotijoukkue tulee varmasti kovaa toisella puolikkaalla. Toisella jaksolla sitten annoimme heille juuri niitä asioita, joita ei olisi pitänyt ja kaikille tuli kiire. Jäimme jalkoihin, vaikka yritin etsiä oikeaa viisikkoa. Sitten vielä hyökkäyspään ratkaisut menivät huononpaan suuntaa, joten emme pääseet ihan lopussa taistelemaan voitosta.

Jussi Laakso, Karhun päävalmentaja:
Olimme kaikki ihan lapasia ensimmäiset 20 minuuttia. Pyrintö sai pelata sisälle, kun halusi. He saivat vapaita kolmosia, kun halusivat. Meille tuli lisäksi 11 menetystä, sijoittuminen oli huonoa ja peli täyttä puuroa. Toiselle jaksolle lähdimme pienemmällä viisikolla, kun halusimme nopeuttaa peliä ja saada enemmän pallon hallintoja. Ja tuo toimi ja aloimme myös puolustaa. Esille pitää nostaa tietysti Joonaksen loistava peli, hän laittoi ajoja koriin. Juho toivottavasti palaa jo seuraavassa ottelussa kentälle, mutta Marcuksen tilanne on vielä auki.

Osku Heinonen, Pyrintö:
Eka puoliaika oli meiltä hyvää pelaamista. Pallo liikkui hyökkäyspäässä, saimme puolustuksessa stoppeja ja pääsimme niistä juoksemaan. Ensimmäisellä jaksolla sain hyviä heittopaikkoja, mutta toisella puoliajalla niitä ei enää ollut.

Joonas Lehtoranta, Karhubasket:
Kiva olla takaisin kentällä. Lisäsimme toisella jaksolla puolustukseen aggressiivisuutta ja aloimme sitä kautta saamaan stoppeja. Ensimmäisellä annoimme Pyrinnön tehdä niitä asioita, joita se halusi.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on keskiviikkona 7.2. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Edessä jälleen 4 pisteen peli, sillä vastassa yhden voiton Pyrinnön takana oleva Kouvot.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto

ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.