Pyrinnön Korisliiga-kausi päättyi harmittavan aikaisin, kun Karhubasket osoittautui puolivälieräsarjassa yksiselitteisesti paremmaksi. Kauhajokiset veivät ottelusaran puhtaasti 3-0, kun myös kolmas peli päättyi Karhubasketin voittoon numeroin 108-75 (49-41).

Pyrintö joutui Kauhajoelle ilman kapteeni Antero Lehtoa ja Petri Heinosta. Lisäksi jo edellisestä ottelusta puuttunut Lassi Kilpinen juoksi vain kokeilumielessä vähän aikaa lay-uppia alkuverryttelyssä, mutta pian osoittautui, ettei mies ole pelikunnossa. Myös Karhubasketin Joonas Lehtoranta ja Valtteri Pihlajamäki puuttuivat kokoonpanosta sillä sama tauti jyllää kuulemma Kauhajoella parhaillaan ärhäkästi. Kyseinen vatsatauti jäi valitettavasti ainoaksi tuliaiseksi tästä ottelusarjasta.

Ottelun ensi minuuttien jälkeen Karhubasket karkasi ja johti ottelua 1. jaksolla jo 15 pisteellä. Toisella neljänneksellä Pyrintö sai pysäytettyä kotijoukkueen karkumatkan ja sai eroa jo hieman kiinni ja puoliajalle päästiin 8 pisteen erolla numeroissa 49-41.
Mutta 3. jaksolla Karhubasket karkasi lopullisesti ja peli oli ohi. Ero kasvoi tasaisesti ja loppunumerot 108-75
pääsi viimeistelemään paikkakunnan oma poika, Kauhajoen Karhun kasvatti Jussi Myllyniemi.
Ottelun hahmot olivat Pyrinnön Juanya Green (25/3) ja Karhubasketin Kelvin Lewis (23/5/4 syöttöä).
Myös nousujohteisen kauden pelannut Kenneth Manigault (17/4) pelasi jälleen hyvällä asenteella molemmissa päissä kenttää.

Karhubasket oli koko ottelusarjan ajan parempi. Siitä ei ollut lopulta epäselvyyttä. Karhubasket oli vahvempi niin korin alla kuin pelinrakentajan paikallakin. Kun nämä kaksi pelin osa-aluetta ovat toisen joukkueen hallussa, on ottelusarjaa hyvin vaikea kääntää pelin muilla osa-alueilla. Pyrintö olisi siihen parhaimmillaan ehkä pystynyt joukkuepelaamisella, mutta tamperelaiset eivät pystyneet venymään ja kääntämään ilmeistä joksikin muuksi.

Analyysien aika on myöhemmin, mutta ajatuksia kausi herättää meillä kaikilla varmasti heti.
Sinällään ei ole mikään ihme, jos runkosarjan 7. häviää sarjan 2.:lle, mutta koska sarja oli tänä vuonna niin tasainen koko kauden, jokaisen Pyrintö-fanin mielessä varmasti kaihertaa tietoisuus siitä, että enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia.
Joukkue pelasi kauden aikana ajoittain hienoa korista ja se pystyi voittamaan kaikki joukkueet vähintään kerran. Toisaalta, välillä Pyrintö hävisi liian monta kertaa häntäpään joukkueille, joiden vuoksi Pyrintö menetti käsissä olleen pudotuspelien kotiedun. Myös ne syksyn pimeän ajan pelit ovat tärkeitä, kuten päävalmentaja Sami Toiviainen on harmitellut jo aiemmin.

Elämä jatkuu, niin Tampereella kuin Joensuussa. Mittakaavaa murheeseen nimittäin saa, kun ymmärtää, että myös viime kevään Suomen Mestari ja syksyn Euro-kentillä upeasti esiintynyt Kataja Basket putosi tänään jatkosta. Onnittelut välieriin selvinneille Karhubasketille ja BC Nokialle.
Pelaajien ja valmentajien ottelunjälkeiset kommentit voit lukea myöhemmin Korisliiga.fi sivustolta.