Pyrintö ja Karhubasket pelasivat hyvätasoisen, jatkoajalle venyneen trillerin josta kotiyleisön harmiksi vierasjoukkue vei pisteet mennessään 107-111 (52-46, 92-92). Ottelun kulku:

Ottelun alkuun Karhubasket näytti olevan pykälän fyysisempi ja vierasjoukkue haki jo karkumatkaa, kun se 1. jakson puolivälin jälkeen johti jo 10-21. Pyrinnön laiskan puolustukseen paluun vuoksi isokokoisempi Karhubasket juoksi nopeista hyökkäyksistä helppoja pisteitä Pyrinnön selustaan ja Bojan Sarcevic käynnisti konettaan todella kovilla heitoilla, joista ei voi moittia Pyrinnön puolustusta joka sai käden eteen kai jokaiseen heittoon.
Sami Toiviaisen aikalisän jälkeen Pyrintö tuli kentälle uudestisyntyneenä ja vei jakson 3 viimeistä minuuttia 12-4 päästen taas peliin mukaan. Sitten Pyrintö sai otteen pelistä ja vei 2. ja 3. jakson liikkuvampana joukkueena peliä. Etenkin Gregory Manganon (26/15) sekä Sarcevicin (33/8/5 syöttöä) johdolla kauhajokiset taistelivat kuitenkin mukana eikä Pyrintö päässyt karkaamaan.
4. jaksolle lähdettiin taas liki tasanumeroista 73-70, mutta jakson alku näytti lupaavalta, kun Pyrintö repäisi heti 8-0 avauksen (numeroihin 81-70).  Vielä 5 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Pyrinnöllä oli 9 pisteen keula. Sitten Karhubasket 8 ottelun voittoputken luomalla itseluottamuksella kiri kuitenkin tasoihin ja päädyttiin jatkoajalle.
Jatkoajallakin Pyrinnöllä oli mahdollisuutensa, mutta sitten hyökkäyspeli vähän hyytyi ja Karhubasket taas viimeisteli määrätietoisesti vahvuuksiensa kautta. Pyrintö joutui viimeisen reilun minuutin pelaamaan kahden korin päässä takaa-ajoasemassa, ja sen myötä joutui lopulta pakottamaan Karhubasketin – ja turhan usein juuri Sarcevicin, vapaaheittoviivalle.

Pyrintö voi kuitenkin olla illan esityksestään ylpeä. Koko joukkue taisteli!
Pyrinnön selkeästi voittavat match-upit olivat Brian Asbury (21/9) sekä Juanya Green (27/2/6). Green ja Antero Lehto (21/5) vastasivat nyt huutoon ja hieman vaisumman vaiheen jälkeen pelasivat jälleen aivan eri sykkeellä.
Lassi Kilpinen (12/4/2) oli kuitenkin Pyrinnön tärkein pelaaja ja hänen 5. virheensä oli paha isku kotijoukkueelle. Lassi puolusti Sarcevicia erinomaisesti, hän loi peliin rytmiä, jonka ansiosta Pyrintö menestyi käytännössä aina kun hän oli kentällä. Lassi sytytti joukkuetta hakemalla myös 3 kovaa hyökkäyslevypalloa joista tippaili vielä itse palloa pussiin. Tässäkin ottelussa Kilpisen ollessa kentällä, Pyrintö voitti peliä +14 pisteen edestä. Vain Osku Heinosella (+16) oli tässä tilastossa parempi lukema.

Ottelun tilasto on varsin erikoinen. Johtoasema ottelussa vaihtui peräti 14 kertaa. Karhubasket voitti levypallot (35-44), mutta menetti palloa myös enemmän (8-17).  Pyrintö sai lopulta peräti 19 pelitilanneheittoa enemmän kuin Karhubasket. Pyrintö myös teki pelitilanneheitoista 11 pistettä enemmän, mutta Karhubasket nakutti vastaavasti vapaaheittoviivalta 15 pisteen edestä ja se riitti tänään voittoon.

Juho Lehtoranta, Karhubasket:
Aika hurlumhei-peli, johto vaihtui aika monta kertaa. Onneksi kääntyi lopuksi meille. Meidän pelimme on ollut ottelujen sisällä liian aaltoilevaa. Taisteltiin 7 jätkällä voitto täältä ja monella isot minuutit. Ei voi olla kuin ylpeä jätkistä.

Antero Lehto, Pyrintö:
Hyvin aaltoileva peli, molemmilla oli omat hetkensä. Meilläkin oli mahdollisuus voittaa peli jo varsinaisella peliajalla, mutta missasimme 9 pisteen johdon. Mutta peli ratkesi Karhun huikeisiin yksilöihin, Manganoon ja Sarceviciin. Olen nähnyt aika monta vuotta Sarcevicin pelaavan ja kyllä hän pelaa tällä hetkellä huikeaa koripalloa. Hän on urheilijana parhaassa iässä. Toinen peli peräkkäin jossa yli 30 pistettä, se on tässä sarjassa äärimmäisen kova suoritus.  Ei meidän kannata tämän tappion myötä painaa päätä pensaaseen, me ollaan kova jengi loppukaudesta.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:
Meiltä huono alku. Ei saatu koneita käyntiin, tai Karhubasket oli vaan niin hyvä. Mutta sitten saimme jälleen penkiltä voimaa. Isoin harmitus, että hukattiin 9 pisteen johto. Lassi Kilpisen 5. virhe oli meille suuri asia. Lassi oli puolustuksessa, mutta myös tietyissä asioissa hyökkäyksessä meidän johtava pelaaja. Jatkoaika aloitettiin hyvin, mutta Karhubasket teki niitä ratkaisuja, joissa se on hyvä. Tällaisessa pelissä on iso asia, jos olet 16 kertaa vähemmän vapariviivalla kuin kaveri. Tai n. 10 kertaa, jos ei laske lopun vapareita. Sieltä pääsee ottamaan niitä helppoja pisteitä.

Jussi Laakso, Karhubasket päävalmentaja:
Kolkonheitoksi meni lopussa. Saimme loppuun aika paljon vapareita ja pelaajille jotka heittivät ne myös sisään. Pakko kehua myös Pyrinnln yksilöitä, Juanya Green aivan erinomainen luomaan pallo-screen tilanteista heittoja itselleen ja muille. Ja kyllä minun täytyy Kilpisen Lassia ihailla, hän on aikamoinen rotta. Positiivisessa mielessä. Bojan on ollut meidän tasaisin pelaaja koko kauden. Edellisen pelin 34 pinnaa ja nyt 33 pinnaa ovat tietysti plusmerkkistä pelinjohdon päälle. Hienoa, että pystyimme 7 pelaajalla hoitamaan tämän. Kantonen on kuumeessa ja valitettavasti Samuli Vanttajan kausi on ohi, joten 8 pelaajan rosterilla mennään loppukausi, plus omia nuoria sitten tarvittaessa tulee kentälle.

Pyrinnön seuraava peli on ensi keskiviikkona 28.3. Joensuussa Katajaa vastaan.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 31.3.
Pyrintö – Espoo United
klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen