Karhubasket ja Pyrintö tarjosivat upean näytelmän Kauhajoen liikuntahallissa kinkkuja sulattelemaan saapuneelle yleisölle. Ottelusta ei tunnetta ja intensiteettiä puuttunut. Pyrintö oli lopulta hyvin lähellä varastaa sarjapisteet mukaansa Tampereelle, mutta hallitseva Suomen mestari osoitti väkevyytensä lopussa nousten kymmenen pisteen takaa voittoon lukemin 79 – 75.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun väkevästi etenkin puolustuspäässä. BJ Raymond aloitti totutun aktiivisesti, mutta kun kauhajokisten lääkkeet miehen pysäyttämäiseen alkoivat purra, ottivat Ray Nixon ja Nick Kellogg tahtipuikkoa käsiinsä. Karhubasketin näkyvimpinä pelaajina ensimmäisellä puolikkaalla loistivat Mikael Laihonen ja Cameron Jones. Taukojohto kirjattiin lopulta Pyrinnölle lukemin 34 – 38.

Kolmansien jaksojen kirous on ollut Pyrinnöllä viime otteluissa vahvasti esillä. Nyt joukkue kuitenkin oli terävänä heti kopista tultuaan. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lopulta vieraiden johtaessa edelleen kolmella pisteellä. Viimeisen 10-minuuttisen aikana Karhubasket siirtyi jo parin pisteen johtoon, mutta Osku Heinosen 4 onnistunutta kolmosta nostivat Pyrinnön 10 pisteen johtoon ja voiton pystyi jo alkaa maistamaan. Hallitseva Suomen mestari ei kuitenkaan suostunut taipumaan, vaan osoitti väkevyytensä vieden Jonesin ja Bojan Sarcevicin johdolla loppujakson murskaavasti lukemin 17 – 3. Pyrintö sortui ottelussa yksittäisiin junioritason menetyksiin ja virheisiin, muuten joukkue kuitenkin pelasi varsin ehjän ottelun.

”Pari hassua menetystä, pari haastettua lay upia ohi ja Nixonin vapaa kolmonen ohi eli pieniä asioita loppujen lopuksi mihin nämä ottelut ratkeavat. Puolustuksellisesti tämä oli mieltä varmasti kauden parhaita pelejä, mutta hyökkäys sitten kuitenkin tänään takkusi. Siihen, että pääsimme lopulta siihen pisteeseen, jossa vierasvoitto oli mahdollinen, on kuitenkin oltava tyytyväinen.”, päävalmentaja Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Pelit jatkuvat siis Pyrinnön osalta jo huomenna, kun Karhubasket saapuu vieraaksi Pyynikille. Nyt on siis edessä palautumista ja huomenna lähdetään hakemaan revanssia omalla parketilla. Ottelu alkaa huomenna kello 17, joten punaista päälle ja kannustamaan Pyrintö Karhun kaatoon huomenna!

Karhubasket – Pyrintö: 79 – 75

Antero Lehto 7/4, BJ Raymond 15/2, Khalil Small 6/7, Osku Heinonen 17/5, Ray Nixon 14/13, Nick Kellogg 13/3, Panu Peltokangas 0/1, Justus Kilpinen 3/3.

Artikkelikuva: Antti Harju