Katajaan kapsahti jälleen kerran Pyrinnön miesten iltapuhde joensuulaisvieraiden käsittelyssä. Pirteästi esiintynyt vierasjoukkue tylsytti Pyrinnön terän heti ensimmäisestä jaksosta alkaen ja johti ottelua ensimmäiset 5 minuuttia pois lukien koko illan.

Kotijoukkueen alku otteluun näytti lupaavalta, kun puolustuksessa intensiteetti oli hyvää ja hyökkäyspelikin lähti kohtalaisella sujuvuudella pyörimään. Nopeasti vierasjoukkue Kataja kuitenkin lähti vääntämään otetta itselleen ja nykäisi alun 9 – 9 tilanteen jälkeen seuraavat 5 minuuttia lukemin 10 – 19 ja itsensä johdossa 19 – 28 tauolle. Toisella jaksolla Kataja jatkoi iloista ja vauhdikasta hyökkäyspeliään Jamar Wilsonin ja Earvin Morrisin johdolla. Pyrinnön tehokkaimpana hääräsi 10 pistettä puoliaikaan kasannut Nick Kellogg, vastaavasti tehopelaaja BJ Raymond oli ensimmäisen puolikkaan jälkeen vain 3 pisteessä. Puoliajalla vieraat johtivat 20 pisteellä luvuin 34 – 54.

Kolmannella jaksolla Pyrinnön toivo alkoi herätä henkiin, kun joukkue nousi jo 10 pisteen päähän. Tässä suurimpana apuna toimi Katajan virhevaikeudet ja Pyrintö pääsikin vapaaheittoviivalta kuromaan eroa umpeen. Ahkerimmin bonusviivalla aikaa viettivät ja kiriä johtivat Antero Lehto ja BJ Raymond. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä ero oli 11 pistettä ja toiveet kiristä elivät. Nuo toiveet Kataja kuitenkin tylsytti nopeasti kasvattaen johdon ennen viimeistä viittä minuuttia 15 pisteeseen. Lopussa Kataja kaunisteli lukemat viimeiseen muotoonsa 82 – 104, kun nuori Valtteri Mervola laittoi oman pienen hyökkäysshownsa pystyyn, ihastuttaen varmasti kaikkia Pyynikin yleisössä.

”Valmistauduttiin tähän peliin hyvin pari päivää, joten kyllä tämä esitys oli pettymys. Ensimmäisellä jaksolla Kataja pääsi meidän huonoista heiton valinnoista juoksemaan kenttää ja he taisivat heittää ensimmäisellä puoliajalla 10 kolmosta. Siinä tämän ottelun ratkaisu ehkä sitten suurimmin piilee.”, kapteeni Antero Lehto totesi ottelun jälkeen.

Hyvää valmistautumista, mutta huonoa peliä sadatteli myös päävalmentaja Toiviainen:

”Olen aina uskonut hyvään harjoitteluun, mutta nyt alkaa usko loppua. Jostain syystä se hyvä meininki mikä harjoituksissa on, ei vain siirry kentälle. Perjantaina meillä ei varmasti harjoituksissa ihan niin kivaa ole. Kataja oli tänään kuitenkin hyvä monella osa-alueella, joissa heidän tiedettiinkin olevan hyviä. Meiltä ainoa positiivinen asia lienee Brandon Walterisin kurissa pitäminen, muutoin kyllä hävisimme luvattoman paljon 1 vs 1 tilanteita.”

Pyrintö jatkaa kamppailua playoff-asetelmista lauantaina, kun matka käy sarjanousija Lahti Basketballin vieraaksi.

Pyrintö – Kataja Basket: 82 – 104

Antero Lehto 13/2/5, BJ Raymond 20/11, Khalil Small 11/4, Lassi Kilpinen 2/1, Osku Heinonen 0/2, Ray Nixon 10/6, Nick Kellogg 15/1, Panu Peltokangas 11/1

Artikkelikuva: Jani Virolainen