Joensuu on monien pelaajien mielestä vaikein paikka pelata ja tänään se taas nähtiin, kun Kataja Basket oli vahvempi ja katkaisi Pyrinnön voittoputken lukemin 99 – 82.

Kotijoukkueen aloitti ottelun hyvin ja etenkin Samuli Vanttaja oli hyvässä iskussa heti ottelun alussa. Pyrintö olikin pakotettu ensimmäiselle aikalisä ole tilanteessa 24 – 12. Tämän jälkeen Pyrintö sai Katajan hyökkäystä hieman kontrolliin ja nosti itsensä takaisin peliin, kun jakso lopulta kirjattiin malliin 25 – 20. Toisella jaksolla Kataja Basket jatkoi huikeaa heitto pelkään, mutta Pyrintö pystyi omalla hyvällä hyökkäämisellään pysymään pelissä mukana. Tauolle mentiin lopulta lukemissa 52 – 47.

Kolmas jakso jatkui hyvin samanlaista rataa, Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson, Jarekious Bradley ja Earvin Morris johtivat kotijoukkueen menoa. Vastaavasti BJ Raymond ja Antero Lehto pyörittivät Pyrinnön peliä. Kolmas jakso meni tasan 19 – 19, joten kirittävänä oli edelleen Katajan viiden pisteen johto. Neljännellä jaksolla Pyrintö sai eroa pienennettyä, mutta muutamat virheet puolustuksessa ja huonosti toteutettu hyökkäys päästivät Katajan karkuun ja lopulta selvään voittoon.

Pyrinnöltä Raymondin ja Lehdon lisäksi onnistujaksi voidaan nostaa nuori Eero Lehtonen, joka pelasi erittäin vahvasti etenkin puolustuksessa. Khalil Small oli ensimmäisellä puolikkaalla Pyrinnön paras pistemies, mutta hiipui jälkimmäisellä.

”Hieno hyökkäyspään peli Katajalta. He rankaisivat aina, kun teimme virheitä puolustuspäässä. Peli oli vielä viidessä pisteessä 30 minuutin jälkeen. Kataja antoi meille kyllä mahdollisuuden voittaa, mutta emme onnistuneet sitä käyttämään. Viimeisellä viisiminuuttisella jäimme sitten jälkeen, kun hyökkäys puuroutui. Pieniin asioihin tänään ratkesi, ero on kuitenkin mielestäni suurempi kuin mitä tuo pelin kulku oli. Parempi joukkue voitti tänään.”, päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

Pyrintö palaa parketille ensi keskiviikkona, kun sarjanousija Lahti Basketball tulee toiselle vierailulleen Pyynikille.

Kataja Basket – Pyrintö: 99 – 82
Antero Lehto 15/4, BJ Raymond 27/9, Khalil Small 14/7, Osku Heinonen 3/2, Ray Nixon 10/2, Nick Kellogg 6/1, Panu Peltokangas 2/0, Eero Lehtonen 5/4.

Artikkelikuva: Antti Harju