Pyrintö koki toisen peräkkäisen tappionsa, kun Kataja Basket oli kotikentällään vahvempi lukemin 88 – 73. Hieman selvemmistä lukemista huolimatta Pyrintö oli pitkään voittotaistelussa tosissaan mukana, kunnes lopussa ero pääsi hieman repeämään.

Kataja tuli otteluun vahvasti ja ensimmäisellä jaksolla isäntäjoukkue laittoi taululle 26 pistettä. Tuo pistemäärä ei kuitenkaan tarkoita, että Pyrintö olisi erityisen huonosti puolustanut, vaan Kataja oli erittäin tehokas rokottaessaan vieraiden yksittäisistä puolustusvirheistä tai nukahduksista. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 26 – 18. Toisella jaksolla Pyrintö sai BJ Raymondin (16/4) johdolla konettaan käyntiin hyökkäyksessä kunnolla ja puolustuksessa tärkeitä stoppeja. Kun toinen jakso kirjattiin vieraille lukemin 20 – 27, mentiin puoliajalle tiukassa 46 – 45 tilanteessa.

Pitkän tauon jälkeen Pyrintö aloitti jakson vahvasti ja nousi johtoasemaan. Kataja ei kuitenkaan tamperelaisten vahvasta alusta hätkähtänyt, vaan kapteeninsa Matias Ojalan (15/3) johdolla joukkue laittoi pari isoa kolmosta säkkiin ja asetelma kääntyi jälleen. Sentteri Brandon Waltersin ((20/6/6 torjuntaa) johdolla Katajan puolustus onnistui lopulta pitämään Pyrinnön 14 pisteessä ja viimeiselle tauolle mentiin lukemissa 65 – 59. Viimeisellä jaksolla oli selvää, että Pyrinnön tulisi saada omassa puolustuspäässään stoppeja ja päästä niiden kautta hyökkäämään hieman helpommin. Katajan hyökkäys kuitenkin toteutti konseptiaan hyvin ja kolmannen jakson tapaan puolustus piti hyvin. Lopulta Pyrintö ei enää kunnolla päässyt taistelemaan voitosta ottelussa ja sarjapisteet jäivät Pohjois-Karjalaan.

”Ensimmäinen kymppi oli hieman nihkeää ja tulimme perässä. Toisella neljänneksellä pääsimme peliin mukaan ja pelasimme hyvin, kun toteutimme harjoiteltuja asioita. Peliä kun ratkaistiin, emme enää aivan pysyneet pelisuunnitelmassamme.” päävalmentaja Sami Toiviainen totesi ottelun tauottua.

Tappiosta huolimatta Pyrinnön peli oli ajoittain lupauksia herättävää ja pidempi harjoittelujakso Kouvot-ottelun jälkeen näkyi positiivisesti. Pelaajistosta kokeneempi kaarti nousi jälleen hieman selvemmin esille. Antero Lehto (14/3) jatkoi hyvää henkilökohtaista kauden aloitustaan ja Raymondit BJ ja Nixon (17/9) olivat miehiä paikallaan. Kuitenkin varmasti parasta antia oli se, että selkeästä Kouvot-tappiosta oli otettu opiksi ja peli parantunut.

”Meillä on kaikki palaset olla hyvä joukkue, mutta tänään emme vielä saaneet sitä esille”, Pyrinnön parhaana palkittu Nixon totesi ottelun jälkeen.

Pyrintö jatkaa otteluitaan ensi keskiviikkona (16.10.), kun Pyynikille saapuu viime otteluissa mestarisuosikkeja Seagullsia ja Vilpasta kiusannut sarjanousija Lahti Basketball. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 18:30, paikkana toimii tutusti Pyynikin Palloiluhalli.        

Kataja Basket – Pyrintö: 88 – 73

Antero Lehto 14/3, BJ Raymond 16/4, Khalil Small 6/4, Lassi Kilpinen 2/2, Ville Haapoja 6/2, Ray Nixon 17/9, Panu Peltokangas 5/2, Justus Kilpinen 4/4, Eero Lehtonen 3/0.