Keskiviikkona pelataan Pyynikillä erittäin tärkeä ottelu, kun Pyrintö kohtaa sarjataulukossa viidentenä olevan Kataja Basketin. Tällä hetkellä sarjassa kolmannella sijalla olevan Pyrinnön ja Kataja Basketin ero on kahdeksan pistettä, mutta joensuulaiset ovat pelanneet europelikiireiden vuoksi juuri neljä ottelua Pyrintöä vähemmän, joten isosta pelistä on siis kysymys.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat pelit ovat päättyneet Pyrinnön voittoon. Pyrintö oli parempi ensin joulukuun alussa pelatussa kotiottelussaan lukemin 109-93 ja samaten tammikuun puolessa välissä vieraskentällä lukemin 82-84.

Kataja Basketin huomionarvoisin pelaaja on tällä kaudella ollut Pyrintö-kasvatti Topias Palmi. Talven aikana lopullisen läpimurtonsa myös Susijengin miehistöön tehnyt Palmi on Korisliigan paras kotimainen pisteidentekijä 18,2 pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Muita tärkeitä pelaajia Kataja Basketin joukkueessa ovat muun muassa Susijengi-pelaajista niin ikään uransa parasta kautta pelaava takamies Ilari Seppälä (13,0p/2,9l/5,1s) sekä joensuulaisten urheilullinen kanadalaisvahvistus Daniel Mullings (16,0p/7,7l/2,5s).

Pyrintö pääsee lähtemään keskiviikon otteluun kahden hyvän voittomatsin jälkeen tavoitteenaan jatkaa voittoputkea kolmeen otteluun.

Loukkaantumistilanteesta on tullut viime viikkoon verrattuna jo hieman lisätietoja: Antero Lehto on sivussa luultavasti ainakin maaliskuun ajan alaraajavamman vuoksi. Lisäksi sairaana olleiden Lassi Kilpisen ja Petri Heinosen tilanteet ovat hieman parantuneet, mutta kummankin pelaaminen keskiviikon ottelussa on silti vielä epävarmaa.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviaisen kommentit tulevasta ottelusta:

-Tärkeistä pisteistä pelataan taas – peli iso kummallekin runkosarjan top-4 sijoituksia ajatellen. Molemmilla joukkueilla on ollut puutteita kokoonpanossa viime aikoina, joten kokoonpanot ovat varmasti vielä hiukan kysymysmerkkejä.

-Meidän erikoishuomion kohteena keskiviikkona tulee varmastikin olemaan Katajan Palmi-Mullings –kaksikko.

Korisliigan runkosarjan ottelu Pyrintö-Kataja Basket keskiviikkona 13.3. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla!