Koripallo esitti parasta mahdollista draamankaartaan maanantaina Pyynikin palloiluhallissa. Kotiyleisön kannalta valitettavasti Pyrintö näytteli tässä draamassa lopulta häviävää osapuolta. Joensuusta saapunut vierasjoukkue Kataja Basket oli lopulta parempi lukemin 99 – 102.

Kummallekaan joukkueelle kolmas peli kuuteen päivään ei varmasti ollut helpoin mahdollinen tilanne, mutta etenkin Pyrintö näytti ottelun alussa erittäin valmiilta. BJ Raymond ja Osku Heinonen löivät alkutahteja samanlaiselle heittosirkukselle kuin viime keskiviikkona Ura Basketia vastaan. Ensimmäisen jakson Kataja kuitenkin pysyi vielä hyvin mukana, mutta Pyrinnön heittoshow jatkui edelleen toiselle neljännekselle ja ero alkoi kasvaa. Katajalta avauspuolikkaan terävimmät olivat Brandon Walters sekä Jarred Ogungbemi-Jackson. Pyrintö repi lopulta eron 15 pisteeseen lukemiin 59 – 44, Katajan oli keksittävä jotain lääkkeitä kotijoukkueen hyvin rullanneeseen hyökkäykseen.

Toisen puoliajan näytti hetken siltä, että Pyrintö juoksisi voittoon ottelussa, kun johto kävi parhaimmillaan jo 22 pisteessä kolmannen jakson alkupuoliskolla. Kataja ei suostunut luovuttamaan, vaan joukkue löysi lääkkeitä Pyrinnön hyökkäystä vastaan ja vastaavasti Pyrinnöllä oli vaikeuksia löytää vastausta Katajan hyökkäykseen. Vierailijoiden kiriä lähtivät johtamaan Walters, Ogungbemi-Jackson sekä Earvin Morris. Amerikkalaisten lisäksi nuori Valtteri Leppänen kävi laittamassa useamman kovan heiton koriin. Tasaisen tappavaan tahtiin Kataja kuroi eroa umpeen ja lopulta siirtyi johtoon muutama minuutti ennen ottelun loppua. Ottelu meni lopulta viime hetkien taisteluksi. Osku Heinonen upotti parikymmentä sekuntia ennen loppua kolmosen ja nosti Pyrinnön johtoon 99 – 98 tilanteeseen. Aikalisän jälkeen Katajan heitto meni ohi, mutta Walters oli ensimmäisenä paikalla siivoten roskat koriin ja sai vielä päälle virheen ja tilanne muuttui lukemiin 99 – 100. Walters kuitenkin missasi bonusvapaaheittonsa, mutta jälleen Kataja oli hyökkäyslevypalloissa, kun Jarekious Bradley haki irtopallon ja onnistui myös lay upissa muuttaen lukemat 99 – 102 muotoon. Osku Heinonen onnistui vielä aikalisän jälkeen kolmosessa, mutta tilanteesta tuomittiin Katajan virhe ennen kuin heitto oli lähtenyt ilmaan eli koria ei hyväksytty. BJ Raymond sai vielä viimeisellä sekunnilla kohtalaisen kolmosen ilmaan, mutta se pomppi raudoista ulos, joten Kataja juhli vierasvoittoa Pyynikillä.

”Onnittelut Juppe ja onnittelut Kataja. 48 -28 levypallot ja ensimmäinen kerta, kun hävittiin ne ihan pystyyn, tähän asti olimme kumminkin paras levypallojoukkue sarjassa. 25 minuuttia tehtiin asioita hyvin vaikkei puolustetttukaan ihan parhaimmillaan. Sen jälkeen se sitten lähti hiipumaan kamppailu levypalloista ja hyökkäyspään liike. En tiedä alkoiko jalka painamaan ja sen jälkeen alkoi sitten painamaan korvien välissä.”, päävalmentaja Sami Toiviainen harmitteli ottelun jälkeen.

”25 minuuttia tehtiin asioita niin kuin piti ja viimeiseillä 15 minuutilla sitten vähän kuin myytiin ottelu Katajalle. Puolustuspäässä se syy tähän tappioon oli, pallonskriinipuolustamisen täytyy olla parempaa. Jos se ei toimi niin tässä sarjassa tuloskaan ei kovin hyvä voi olla.”, hyvän ottelun jälleen pelannut Osku Heinonen perkasi ottelua.

Pyrintö – Kataja Basket 99 – 102

Antero Lehto 10/1/8, LJ Rose 6/4/7, BJ Raymond 23/5, Khalil Small 7/4, Osku Heinonen 22/1, Ville Haapoja 6/0, Raymond Nixon 14/6, Panu Peltokangas 5/0, Justus Kilpinen 6/1

Pyrintö pääsee nyt palautumaan tiukasta kuuden päivän rupeamasta ja palaa kentille lauantaina 30.11. Lahdessa Lahti Basketballin vieraana.

Artikkelikuva: Jani Virolainen