Korihait isännöi Pyrintöä jo toisen kerran tänä syksynä. Pyrintö lähtee hakemaan revanssia avauskierroksen tappiolleen, mutta rajusti uudistunut kotijoukkue on arvaamaton, varsinkin kun niin monella on näyttöjä annettavanaan. 

Lähtökohdat:

Korisliigassa lähes täysi kierros takana. Pyrintö on pelannut nyt kaikkia muita vastaan kerran, paitsi Karhu kohdataan back to back peleissä vasta vuodenvaihteessa ja Kouvoja vastaan pelattiin jo kahdesti. Saldo 5 voittoa 5 tappiota asettaa tamperelaiset sarjataulukon sijalle 6.
Korihait on sarjassa viimeisenä (11.), mutta sarja on ollut huomattavan tasainen, sillä Korihailla on 3 voittoa, yhtä monta kuin kolmella muulla joukkueella. Korihait aloitti sarjan vahvasti, mutta on nyt hävinnyt viimeiset 5 peliään.

Avauskierroksella Pyrintö oli alussa ylivoimainen, takki aukesi eikä sitä saatu enää vauhdissa kiinni. Kovinta vauhtia Korihaista pitivät kapteeni Justus Kilpinen, mahtavasti heittänyt Teemu Sulonen sekä ulkomaalaisvahvistuksista Sean O’Brienia ja takamies Chaz Williams, joista jälkimmäinen on nyt mennyt vaihtoon.
Seuraa näitä:

Kenney Funderburk on Korihaiden uusi pelinjohtaja, joka tekee debyyttinsä keskiviikkona. Maanantaina ensimmäisissä harjoituksissa käyneen Quinton Chievousin pelaaminen on vielä epävarmaa, mutta jos pelilupa saapuu ajoissa Suomeen, saa Korihait pitkästä aikaa täyden rivin ulkomaalaisvahvistuksia.
Sitten avauskierroksen, Korihait on saanut joukkueeseen myös kotimaisen vahvistuksen, kun Marius Van Andringa liittyi joukkueeseen.

Uusikaupunkilaisten pistekärki on ollut sentteri Juan Pattillo (20,1 pist/ottelu). Hänellä on edessä hikinen ilta, sillä Pyrinnöllä on kookkaampi joukkue, joka pystyy vaihtamaan Pattillon puolustajaa pelin aikana tilanteen mukaan. Vastaavasti Korihailla suuri vaara jäädä ilman Pattilloa pieneksi Devonne Gilesiä, Brian Asburya ja Petri Heinosta vastaan.
Toisaalta Korihaitten heittäjillä on Pohitullin legendaarisessa salissa aina vihreä valo. Pyrinnön on siis oltava valmis varsin villeihinkin heitonvalintoihin ja kotijoukkueen ennakkoluulottomuuteen. Etenkin nyt kun joukkueessa on useampi pelaaja, joilla on näytön paikka. Uusiutumisen kautta joukkueessa on tilanne, jossa ei ole paineita esitellä koriksen hienouksia vaan se voi palata seuraa jopa historiallisesti velvoittavaan run and gun -peliin. Se vaatii Pyrinnöltä nopeita jalkoja ja kovaa työmoraalia puolustuspäässä.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Korihaiden kokoonpano on elänyt viime aikoina. Tässä hetkessä meidän onkin parempi keskittyä tiiviisti omaan tekemiseen ja sen laatuun enemmän kuin ketä vastustajalla on kokoonpanossa. Aktiivinen pelaaminen on tuonut meille voittoja, joten sillä lähdemme myös Pohitulliin. Oma kokoonpano edelleen hiukan vajavainen.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Harju, Kilpinen, O.Heinonen, P.Heinonen (GTD 50), Palmi, Asbury

Jarno Nikula, päävalmentaja, Korihait:
Viimeinen peli ennen taukoa. Nyt lähdetään vaan hakemaan hyvää ilmettä ja rentoutta tekemiseen. Uuden herran pelilupaa odotellaan. Pyrintö on aina yhtä vaarallinen vastustaja.Pattillo, Van Andringa, Sulonen, Lahti, Viinikkala, Lehtonen, Mäkelä, O´Brian, Kilpinen, Laine, Funderburk, Chievous (GTD 25%)

Ensi sunnuntaina 19.11. edessä toinen Pirkanmaan paikallisderby BC Nokiaa vastaan. Sitten edessä on maaottelutauko. Kotikentällä Pyynikillä Pyrintö pelaa seuraavan kerran Ke 29.11. klo 18.30 Kobria vastaan.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.