Sunnuntaina kylmää kyytiä Uudenkaupungin Korihaiden vieraana saanut Pyrintö ei voi kauaksi aikaa huonoa peliä surkuttelemaan, sillä jo keskiviikkona joukkue kohtaa Pyynikin palloiluhallissa Ura Basket eGameStarsin. Kristian Palotien johdattama Ura taistelee vielä pudotuspelipaikasta ja joukkue nappasikin lauantaina ison voiton Kouvolan Kouvoista tuon taistelun kannalta.

Pyrintö joutui sunnuntaina pelaamaan ilman kuumeessa ollutta ykköstähteään BJ Raymondia. Joukkueen hyökkäyspeli oli melkoisen tahmeaa pitkän aikaa, eikä oikeaa rytmiä tuntunut löytyvän. Raymond on iso pala etenkin Pyrinnön hyökkäyspeliä, mutta sekään ei täysin vaikeaa iltapuhdetta selitä. Päävalmentaja Toiviainen otti tappion kokonaan omalle vastuulleen, onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka käskyttäjä on saanut joukkueensa valmistettua keskiviikon kamppailuun. Nick Kellogg toimi sunnuntaina Pyrinnön yksinäisenä soturina tehden 29 pistettä, joten mikäli Raymond on edelleen sivussa, täytyy Kelloggille löytää tulitukea.

Ura Basketin vire oli ennen lauantain Kouvot-ottelua laskusuhdanteessa. Joukkue sai sarjakärki Vilppaalta selkäänsä lähes 60 pisteellä ja niskassa painoi 6 ottelun mittainen tappioputki. Murskatappiosta oltiin Kaarinassa kuitenkin toivuttu erinomaisesti ja joukkue haki pudotuspelikamppailun kannalta ison voiton Kouvolan Kouvoista. Ura Basket koki kovan menetyksen tämän viikon alussa, kun kesken kauden saapunut Darious Moten lähti paremman tarjouksen perässä Puolaan. Jäljellä olevat 3 vahvistusta ovat kuitenkin kaikki kelpo pelimiehiä. Tre’Shaun Fletcher on laitapaikalla kovan tason korintekijä. Takamies Jay Wisseh pitää hyökkäyspelin lankoja tiukasti käsissään, mies on kuitenkin kärsinyt ilmeisesti pienestä nivusvaivasta. Keskikaistaa pitää hallussaan sarja levypallotilastoa johtava Dustin Thomas. Kotimaisesta osastosta esiin on nostettava Marius van Andringa, joka on todella hyvän tason heittäjä.

Vaikean Korihait pelin jälkeen coach Toiviaisen ajatus tulevasta kamppailusta on selkeä:

”Sunnuntain ottelu oli meidän osalta pohjanoteeraus! Se on nyt käsitelty videoiden ja palaverien myötä. Menneeseen ei voi enää vaikuttaa, joten katseet suunnattu kohti parempaa huomista.”

”Uralla kokoonpanossa muutoksia, mutta se ei varmasti ainakaan hidasta heidän pelaamistaan. Meidän tärkein asia on keskittyä oman tekemisen laatuun, yritteliäisyyteen sekä haluun voittaa Pyrintö-paita päällä. Jos ne elementit ovat kunnossa, niin silloin poistumme voittajina keskiviikon kamppailusta.”, Toiviainen peräänkuuluttaa joukkueeltaan.

Ottelun 3 pointtia:

  1. Levypallot: Uran Dustin Thomas on koko sarjan kovin levypallopelaaja ja Pyrinnön täytyy hallita levypalloja, jotta vastustajan hyvät heittäjät eivät saa liian monia yrityksiä.
  2. Nick Kellogg: Pyrinnön takamies oli Korihaita vastaan etenkin ensimmäisellä puoliajalla todella kovassa vireessä. Ajoittain heittonsa kanssa paininut Kellogg tuntuu nyt löytäneen jyvän kohdalleen. Mikäli BJ Raymond on edelleen sivussa, tarvitaan Kelloggilta jälleen normaalia enemmän tehoja.
  3. Tre’Shaun Fletcher vs Ray Nixon: Fletcher on Uran kovin korintekijä ja Darious Motenin siirryttyä muualle on miehellä varmasti jälleen suurempi rooli hyökkäyksessä. Oletettavasti Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen laittaa Fletcherin päällystakiksi kokeneen Ray Nixonin. Tuon match upin voittaja antaa joukkueelleen hyvän mahdollisuuden taistella voitosta.

Artikkelikuva: Antti Harju