Pyrintö tekee paluun Korisliigaparketeille viikon mittaisen tauon jälkeen huomenna keskiviikkona uudistuneen paikallisvastustaja BC Nokian vieraana. Viime viikon tiistaina Kotkassa suurinumeroisen tappion kokenut Pyrintö on ollut niskan päällä paikalliskamppailuissa tällä kaudella ja lähtenee myös keskiviikon otteluun pienoisena ennakkosuosikkina.

”Molemmilla joukkueilla alla kauniisti sanottuna surkea ottelu, joten varmasti näytönhaluja löytyy.”, päävalmentaja Toiviainen toteaa.

Tiistain tappion jälkeen Pyrintö harjoitteli perjantaihin saakka, jonka jälkeen pelaajat saivat viikonlopun huilata ja maanantaina palattiin jälleen sorvin ääreen. Terveystilanne joukkueessa alkaa olla paras mahdollinen, kun Ville Haapoja palasi viime viikolla jo pelaavaan kokoonpanoon ja pelasi myös Pyrintö Akatemia A:n matkassa torstaina. Lassi Kilpinen on toipunut omasta loukkaantumisestaan ja onkin mahdollisesti kokoonpanossa keskiviikkona. Ainoa poissaolija tällä tietoa on Osku Heinonen joka, parantelee vielä omaa vammaansa. Nyt Pyrinnön päävalmentaja Toiviainen alkaakin olla tilanteessa, jossa saa tarkkaan pelaavaa kokoonpanoaan miettiä ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Tämä nostaa myös harjoitusten tasoa, joka taasen auttanee vireeseen pelikentällä.

Keskiviikon kotijoukkue BC Nokia on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista, eikä ole hetkeen aivan täydellä kokoonpanolla päässyt pelaamaan. Loukkaantumisten murjomaa rosteria onkin amerikkalaisvahvistusten osalta muovattu. Jalen Henry saapui Uudenkaupungin Korihaista korvaamaan loukkaantuneen Tyler Flackin. Demarcus Holland siirtyi Saksan kovatasoiseen Bundesliigaan ja hänen korvaajakseen löytyi viime kaudella Lapuan Kobria edustanut Larry Anderson. Andersonin pelilupa ei ollut vielä maanantaina saapunut, kun Nokia vieraili Helsingissä, mutta keskiviikkona mies saattaa debytoida uuden joukkueensa riveissä. Nokian pirteimpiä pelaajia lienevät kauden aikana olleet Niko Mattila ja kapteeni Daniel Dolenc, joiden voidaan sanovan pelaavansa uransa parhaita kausia. Amerikan yliopistosarjoista palanneet Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen ovat pelanneet myös pirteät debyyttikaudet kotimaisessa pääsarjassa. Amerikkalaisista Stacy Davis on ollut koko kauden mittapuulla joukkueen ykkönen ja vahvistuskvartetin täydentää Ladarius Tabb, jonka otteita ovat leimanneet lievä epätasaisuus.

”Näissä otteluissa on aina se pieni extralataus, joten tunnetta, vauhtia ja taistelua tulee varmasti näkymään molemmilla puolilla.Nokia on muuttunut sitten viime kohtaamisen. Jalen Henry ja ennen kaikkea Larry Anderson tuovat lisää vaihtoehtoja coach Gibsonin työkalupakkiin.”, kommentoi Toiviainen vastustajan muutoksia.

Nokia pyrkii pitämään pelissään kovaa tempoa ja laittaa puolustuspäässä paljon painetta vastustajalle. Pyrintö onnistui viime kohtaamisessa ensimmäisellä puoliajalla vastaamaan Nokian tempoon hyvin ja piti pallosta huolta, joka näkyi heti tulostaululla. Keskiviikon otteluun Pyrintö pääsee pitkältä huililta, kun vastaavasti Nokia pelasi maanantaina Helsingissä. Pyrinnön tavoitteena lieneekin hallita ottelun tempoa ja eliminoida Nokian mahdollisuudet kentän juoksemiseen ja kotisalissaan hurmoksen luomiseen.

”Meidän on oltava huolellisia pallon kanssa, erittäin fyysisiä molempien korien läheisyydessä ja saatava oman hyökkäyksen flow sellaiseksi, että voimme kamppailla voitosta.”, Toiviainen tuumii.

BC Nokia – Pyrintö, ke 5.2. klo 18:30 Nokian palloiluhallissa.

Artikkelikuva: Jani Virolainen