Komeiden kotivoittojen jälkeen Pyrintö lähtee Helsinkiin hakemaan uutta ilmettä myös vieraspeleihin.
Keskiviikkona haaste on yksi kovimmista, kun Töölön Kisahallia isännöi Helsingin Seagulls.
Lähtökohdat:

Seagulls on sarjan nimivahvimpia joukkueita ja aloittanut sarjan hyvin. Se voitti avauskierroksella Vilppaan, jonka jälkeen piikissä kotitappio Katajalle ja vierasvoitot Kouvolasta, Espoosta ja Kauhajoelta.

Pyrintö on ollut kotipeleissään hyvä, mutta kaksi vieraspeliä ovat tökkineet. Varsinkin avauskierroksen tappio Korihaille oli harmittava. Tappio Lapualle jo paremmin hyväksyttävissä, sillä peliin valmistautuminen jäi lyhyeksi ja vielä tunteikkaan paikallispelin jälkeen. Nyt Pyrintö lähtee varmasti hakemaan vieraskentän suorittamiseen laatua ja suoritusvarmuutta.
Seuraa näitä:

Seagullsin kovin hankinta on Susijengin sentteri Tuukka Kotti, joka tuli korvaamaan matkaa jatkanutta Gerald Lee jr.:ia sekä erinomainen heittäjä Antti Kanervo.  Merkittävä muutos seurassa oli myös Anton Nikkarisen lähtö Ruotsiin. Isossa roolissa olevan pelinjohtajan vaihtuminen on joukkueelle aina merkittävä muutos, mutta Seagulls näyttää onnistuneen korvaamaan Nikkarisen taitavalla jenkkitakamiehellä, sillä Derek Jacksonin tilastorivi näyttää aikalailla sellaiselta mitä Seagulls varmaan odottaakin: 8,6 pist./3,6 lev/4,2 syöttöä.  Ja onhan lokkiparvella edelleen erinomainen back-up pointti Tampereelta, sillä Alex Vaenerberg on jatkanut pelaamista n. 15 minuutin keskiarvolla alkusyksystä.
Antti Kanervon (15,6 pist) lisäksi jenkkilaituri Jermaine Marshall (14,8) ovat olleet kovimmat korintekijät.
Ja tuskin sekään asia on muuttunut mihinkään, että vetreä veteraani Timo Heinonen aiheuttaa vastustajille harmia viimeistään silloin, jos muu joukkue väliaikaisesti alisuorittaa.

Seagullsin kannalta Pyrinnön hankalimmat pelaajat lienevät Antero Lehto ja jos Juanya Green yltää viime ottelun hurjaan vireeseen, on tamperelaisilla edellytykset haastaa tosissaan kotijoukkueen takakenttää.
Isoista pelaajista Gilles-Asbury -parin tehokkuutta mitataan tosissaan, kun vastassa Tuukka Kotin tasoinen puolustaja. Seuraamisen arvoista myös miten Pyrintö puolustaa Antti Kanervoa? Vartioiko häntä puolustuksen erikoismies Kenny Manigault vai ulottuvampi Joonas Caven. Tai peräti Osku Heinonen?
Yhtä kaikki, Kanervon heittojen eteen on saatava aina käsi.

 

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja:  
Sarjan ehdottomiin kärkijoukkueisiin kuuluva, erinomaisesti valmennettu ja roolitettu Seagulls asettaa meille todellisen haasteen. Meidän kaksi aiempaa vierasottelua ovat olleet luvalla sanoen surkeita, joten nyt on iso paikka ottaa askel parempaan myös vieraissa. Maajoukkuetason suomalaisia sekä sopivanoloisia jenkkejä; siitä Seagulls on tälläkin kaudella tehty. Meidän on saatava pelin tempo meille sopivaksi sekä pärjättävä korien
läheisyydessä.
Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, O.Heinonen, Cavén, Giles, P.Heinonen, Palmi (GTD 25%),
Asbury

Mikko Larkas, Seagullsin päävalmentaja:
Edellinen peli analysoitu ja valmistautuminen seuraavaan käynnissä. Pyrinnön suomalaiset ovat pelanneet monia vuosia yhdessä ja heidän rinnalleen hankittu tukemaan hyviä vahvistuksia. Meillä keskittyminen kuitenkin omaan tekemiseen ja oman pelin kehittämisessä riittää edelleen työtä.Kokoonpano: Alex Vaenerberg, Jermaine Marshall, Derek Jackson, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Remy Abell, Tuukka Kotti, Kayel Locke (GTD 50%), Jyri Eboreime (GTD 50%), Sakari Laakso (GTD 50%), Antti Niskanen, Jesper Granlund (GTD 50%), Ricky Waxlax

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina 21.10. klo 17.00 kun Pyynikille saapuu viime kevään hopeamitalisti Salon Vilpas, joka on vahvistunut Teemu Rannikolla.

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.

Kuva: MJ Pitkänen