Lähes kahden viikon tauon jälkeen Pyrintö (9/9) palaa kotiparketilleen Pyynikille huomenna lauantaina. Vieraaksi saapuu sarjassa tällä hetkellä juuri kotijoukkueen edellä sarjataulukossa majaileva KTP Basket Kotkasta (9/7). Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Steveco Areenalla KTP oli vahvempi lukemin 104 – 96.

”Lauantai-ilta ja vastassa itselleni tuttu KTP, joten mikäs sen parempi tapa viettää, vaikka pikkujoulujen alkajaisia Pyynikillä.”, kotkalaisjoukkuettakin Korisliigassa valmentanut Sami Toiviainen toteaa.

Pyrinnön osalta voitaneen odottaa sisuuntunutta esitystä keskiviikkona Lapualla koetun pettymyksen jälkeen. Ensimmäiset 20 minuuttia hyvin pelannut ryhmä haluaa varmasti kotiyleisön edessä korottaa ajan 40 minuuttiin ja siihen eväät Pyrinnöltä löytyy. Joukkueen hyökkäys on jatkanut rullaamistaan hyvällä tasolla ja puolustuksessakin on nähty parempaa tekemistä ajoittain. BJ Raymond oli jälleen Lapualla selkeä ykköshevonen ja mies on noussut liigan pistetilastossa jo kolmannelle sijalle. Justus Kilpinen on ollut huimassa heittovireessä kaaren takaa kahdessa viime ottelussa upottaen 7 kolmosesta 6. Velipoika Lassi teki paluun muutaman viikon tauon jälkeen Lapualla, joka helpottaa takakentällä etenkin Antero Lehdon pelaamista, kun joukkueesta puuttuu edelleen amerikkalaistakamies. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Khalil Small oli hyvässä iskussa upottaen 32 pistettä ja napsien 9 levypalloa, joten hän voi olla toinen vahvemmin merkattu mies KTP:n papereissa Raymondin lisäksi. Ennen joulua on pelattu melkoisella tahdilla ja sen huomio myös Toiviainen:

”Meille tämä on 11. ottelu viimeisen 36. päivän aikana eli paljon on pelejä ollut viimeisten viikkojen aikana. Omassa pelaamisessa on löydyttävä energiaa ja toteuttamista koko 40 minuuttia eikä puolta siitä.”

KTP on tämän kauden Korisliigassa erilainen joukkue muihin verrattuna, sillä joukkueesta ei varsinaista puhdasta pelintekijää löydy. Joukkue on isokokoinen ja fyysinen, joten mielenkiintoinen ja yleisölle viihdyttävää kamppailua voitaneen odottaa. Kotkalaisten kauden ykköstykki on ollut amerikkalaislaituri Byron Wesley, joka johtaa joukkueensa sisäisiä tilastoja pisteissä, levypalloissa ja syötöissä. Toinen mielenkiintoinen nimi vierasjoukkueesta on väkivahva JayVaughn Pinkston, joka tarjoaa BJ Raymondille hyvän painikaverin. Kotimaiselta osastolta löytyy paljon Korisliiga-kokemusta Joonas Lehtorannan, Eldar Skamon ja Michael Poundsin muodossa. Myös KTP pelaa tällä hetkellä 3 amerikkalaisen voimin, kun laituri DeAndre Danielsin kausi päättyi loukkaantumiseen. Jenkkitrion täydentää kokenut iso pelaaja Kevin Langford.

”KTP on erittäin fyysinen joukkue, jonka pelissä näkyy vahvan motion-hyökkäyksen lisäksi paljon 1vs1-pelaamista. He siirtyvät puolustuksesta hyökkäykseen erinomaisesti ja pystyvät ratkaisemaan monen pelaajan voimin omia nopeita hyökkäyksiään.”, Toiviainen kommentoi lauantain vastustajaa.

Resepti voittoon lauantaina on päävalmentajan papereissa selkeä ja nähtäväksi jää kuinka hyvin suunnitelmaa pystytään toteuttamaan:

”Meidän on tunnistettava KTP:n pelaajien henkilökohtaiset vahvuudet niin, että saisimme ns helpot korit minimiin. Hyökkäyspään pallon liike on se isoin asia, joka meillä on näyttävä, jotta saisimme KTP:n puolustuksen liikkeelle ja samalla kenties tekemään virheitä siinä.”

Pyrintö – KTP Basket lauantaina 7.12. klo 18:00 Pyynikillä. Liput ennakkoon Tiketistä.

Artikkelikuva: Jani Virolainen