Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen 198-senttisen Kevin Parromin kanssa. Arizonan yliopistosta valmistununeelle Parromille tuleva kausi on hänen ensimmäinen Euroopassa.

23-vuotias Parrom aloitti Arizonassa kaudella 2009-2010 4,6 pisteen ja 4,2 levypallon keskiarvoilla. Seuraavalla kaudella pisteitä syntyi jo 7,6 ottelua kohden (3p 42-%) ja viimeisellä yliopistokaudellaan Parromin tilastorivi oli 8,4 pistettä, 5,0 levypalloa ja 1,9 syöttöä (3p 40-%).

Viime kaudella Parrom edusti D-Liigassa Rio Grande Valley Vipersia. 52 ottelussa hän kirjautti 10,0 pistettä, 4,3 levypalloa ja 2,1 syöttöä. Kahden pisteen heitot upposivat 53-prosentin tarkkuudella ja kaaren takaa lukema oli 34-prosenttia.

Kommentit

Pieti Poikola (Päävalmentaja, Pyrintö)

Tämän kesän rekrytointiprosessi oli kärsivällisyyttä koetteleva taival. Meillä oli tietyntyyppinen pelaaja haussa, emmekä halunneet tehdä sen suhteen kompromissia, vaikka aikaa venähtikin turhan kauan. Uskon, että saamme Parromista juuri sitä, mitä olemme koko kesän ajan hakeneet. Hän täydentää erinomaisesti jenkkikolmikkomme. Nyt jokainen heistä pääsee pelaamaan vahvuuksiensa kautta.

Parrom on suhteellisen taitava iso combo guard, joka tuo meille fyysisyyttä kumpaankin päähän kenttää. Viime kaudella jäimme Baltian liigan loppupeleissä vähän heikoksi ja pyrimme nyt ottamaan tuosta kokemuksesta opiksi. Hän on erinomainen valinnantekijä, joka osaa jakaa palloa vapaille pelaajille. Kevin pystyy myös omiin ratkaisuihin. Miehellä on hyvä kolmen pisteen heitto, minkä lisäksi hän pystyy ajamaan kovaa korille.

Parrom on loistava avoimen kentän pelaaja, kuten myös Ampin. Tällä kaudella pyrkimyksemme on hyödyntää onnistuneet puolustukset vielä tehokkaammin nopeina tai puolinopeina hyökkäyksinä. Olimme sillä osa-alueella viime kaudella jo kohtuullisia, nyt tavoitteena on erinomaisuus.

Parrom pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-4. Meidän kaikki pelaajat ovat vähintään kahden, monet kolmen ja jopa neljän eri pelipaikan puolustajia. Se mahdollistaa lukuisien eri viisikoiden käytön jopa otteluiden ratkaisuhetkillä. Tämä yhdessä pelaajiemme urheilullisuuden kanssa auttaa pitämään kovaa intensiteettiä ja antaa meille mahdollisuuden olla sarjan aggressiivisimmin puolustava joukkue. Ilman sitä meidän on turha haaveilla mestaruuskamppailusta huippukovia vastustajia vastaan.

Kahden yliopistovuoden jälkeen ja useiden agenttien mielestä myös valmistuttuaan Paromista piti tulla NBA-pelaaja. Pelattuaan kauden NBA:n kehitysliigassa mies on päättänyt alkaa rakentamaan uraa Euroopassa. Siinä Pyrintö on kovaa harjoittelevana ja kilpailullisena joukkueena erinomainen aloituspiste. Toki miehen pelaamattomuus Euroopassa vaatii alussa kärsivällisyyttä. Se ei ole meille ongelma. Tarkoituksenamme on olla paras joukkue vasta keväällä.

Kevin Parrom pähkinänkuoressa

Pituus: 198cm

Paino: 98kg

Pelipaikka: Swingman

Syntynyt: 1991

Yliopisto: Arizona

Ura pähkinänkuoressa

2009-2010 Arizona (NCAA) 17 ottelua: 4,6ppg, 1,7apg

2010-2011 Arizona (NCAA) 38 ottelua: 7,6ppg, 3,4rpg, 3p 41,8%

2011-2012 Arizona (NCAA) 20 ottelua: 4,9ppg, 2,0rpg

2012-2013 Arizona (NCAA) 36 ottelua: 8,4ppg, 5,0rpg, 3p 39,8%

2013-2014 Rio Grande Valley Vipers (D-League) 10,0ppg, 4,3rpg

Parromin sopimuksen myötä Pyrinnön kokoonpano on valmis. Joukkueen kokoonpano on: Antero Lehto, Damon Williams, Asenso Ampim, Topias Palmi, Petri Heinonen, Kevin Parrom, Ville Pekkola, Alex Vaenerberg, Mikael Sandberg, Osku Heinonen, Kristian Rasinaho, Justus Kilpinen, Henri Välimaa, Lassi Kilpinen sekä Tuomas Sukanen. Baltian Liigassa joukkuetta vahvistaa miesten 1-divisioonajoukkueen David Jackson. 

Joukkuetta valmentavat Pieti Poikola, Lasse Rantala ja Artem Khvorost