Korisliigasta löytyy kaikkiaan kolme joukkuetta, joita Pyrintö ei ole tällä kaudella onnistunut kaatamaan. Sarjan kärkijoukkueet Seagulls ja Vilpas ovat olleet kaikissa kohtaamisissa parempia ja kolmas joukkue tässä listassa on Kataja Basket Joensuusta. Mahdollisuus Katajan kaatoon saadaan huomenna keskiviikkona Pyynikillä.

Pyrinnön viime viikko oli monelta osin erittäin positiivinen. Kotiesitys Ura Basketia vastaan oli tyly, joukkue pelasi hyvällä ilmeellä ja asenteella todella iloista hyökkäyspeliä. Perjantaina Kouvot oli trillerissä vahvempi, mutta Pyrintö pelasi pitkään aikaan parhaan vieraspelinsä. Lopun pari nukahdusta pois tai pari Kouvojen haamuheittoa kirivaiheessa ohi, niin Pyrintö olisi poistunut Kouvolasta todennäköisesti sarjapisteiden kera.

Pyrintö saa nyt kolmanteen perättäiseen otteluun täyden kokoonpanonsa, kaikkien pelaajien ollessa terveenä. Vastuu on jakautunut tasaisesti parissa viime ottelussa. Ura Basketia vastaan kukaan pelaajista ei pelannut yli 26 minuuttia ja Kouvojakin vastaan yli 30 minuuttia kasaantui kolmelle pelaajalle. Minuuttien lisäksi korintekovastuu on jakautunut hyvin, mutta tutusti Antero Lehto ja BJ Raymond ovat joukkoja johtaneet. Osku Heinonen on ollut hyvässä vedossa, mies upotti viime viikon otteluissa kolmosensa huimalla 80% tarkkuudella (8/10). Katajan voittamiseksi Pyrintö tarvitseekin jälleen laajalta rintamalta onnistumisia.

Vierailija Kataja Basket hankki riveihinsä todella nimekkään paluumuuttajan helmikuun maaottelutauolla, kun Susijengi-takamies Jamar Wilson siirtyi Ranskasta susirajalle. Wilson on ehtinyt pelaamaan 4 ottelua ennen keskiviikkoa ja tilastot ovat kovaa luokkaa (17,3/5,0/5,5). Tehokkuutta löytyy Katajasta myös Wilsonin takaa. Earvin Morris on erittäin hyvä korintekijä ja sentteri Brandon Walters on ollut tehokas. Tärkein pysäytettävä Katajan kokoonpanossa on kuitenkin takamies Jarred Ogungbemi-Jackson, joka on aiheuttanut harmaita hiuksia Pyrinnölle aiemmissa kamppailuissa. Mies on kuitenkin kärsinyt pienestä vammasta, eikä pelikunto ole täysin varma. Kotimaisesta osastosta löytyy Katajalta myös laajuutta. Joni Herralla hämmentää ja prässää takakentällä, Aapeli Alanen on loukkaantumisensa jälkeen alkanut päästä tasolleen ja Samuli Vanttaja korvaa Waltersia. Laituri Matias Ojala on ollut tällä kaudella hieman vaisussa vireessä, mutta miehen pelitaidot kyllä tiedetään. Vielä, kun joukkoon lisätään nuoret Valtteri Leppänen ja Valtteri Mervola, on Katajan kokoonpano paperilla vertailukelpoinen kenen tahansa kanssa.

Päävalmentaja Sami Toiviainen lähtee rakentamaan omaa pelisuunnitelmaansa jälleen oman tekemisen ehdoilla:

”Ei ole vielä tällä kaudella löydetty sellaista kirvestä, jolla Kataja olisi kaadettu. Nyt he ovat vielä vahvistuneet Jammu Wilsonilla, joten kova iltapuhde tiedossa. Oman laadukkaan tekemisen taso on pysyttävä koko 40minuuttia ja sillä taistelemme kyllä voitosta. Eiköhän kikkapussistakin kaiveta jotain kivaa Katajan kovan rosterin varalle.”

Kikkapussin sisältöä pääset siis huomenna tarkastelemaan Pyynikillä klo 18:30. Liput otteluun hankit kätevästi Tiketistä. Punaista päälle ja Pyynikille!

Ottelun pointit:

  1. Jamar Wilson: Susijengi-takamies on kovan luokan vahvistus Korisliigaan ja on heti osoittanut, ettei kokeneen miehen jalka vielä paina. Wilson haastaa rohkeasti kohti koria, joten 1 vs 1 puolustuksen on oltava kunnossa.
  2. Osku Heinonen: Jos haastaa Wilson kohti koria, niin Pyrinnön sniper-Heinonen pitää mieluiten majaansa kolmosen kaaren takana. Miksipä ei pitäisi, kun viimeisessä kahdessa ottelussa kolmoset ovat uponneet 80% tarkkuudella. Heinosen heittovireen löytyminen kohti pudotuspelejä mentäessä on Pyrinnölle tärkeää.
  3. Hyökkäyslevypallot: Kolmessa aiemmassa kohtaamisessa Pyrintö on antanut Katajalle yli 10 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Mikäli Pyrintö haluaa voittaa, täytyy näitä ylimääräisiä pallonhallintoja pystyä eliminoimaan

Artikkelikuva: Jani Virolainen