Synkkä ja pimeä marraskuu on jälleen lusittu ja maahan on satanut lunta, joka on tuonut valoa iltoihin. Lisävaloa lähtee tavoittelemaan Tampereen Pyrintökin keskiviikkona Lapualta. Parin vaikeamman pelin jälkeen kurssinsa viime lauantaina voitokkaaksi jälleen kääntänyt Pyrintö tavoittelee sarjapisteitä sarjassa tällä hetkellä sijalla 11 majailevan Kobrien vieraana.

Sarjataulukko ei aivan kaikkea totuutta kerro keskiviikon ottelusta. Kobrat on kärsinyt paljon pienistä loukkaantumisista kauden aikana, eikä ole parhaalla kokoonpanollaan montaa ottelua päässyt pelaamaan. Lapua on yksi vaikeimpia vieraspelipaikkoja sarjassa ja kotijoukkue on pystynyt lukuisia kertoja kaatamaan ennakkosuosikkeja kotiparketillaan. Lapualaisten hyökkäys on viime vuosien tapaan melko vahvasti amerikkalaisten varassa. Jenkkinelikon ykkösnimenä häärii isokokoinen laituri Jordan Capps. Kotimaiselta osastolta Kobrilta löytyy kuitenkin aikaisempia vuosia enemmän laatua. Antto Nikkarinen johtaa peliä vakuuttavasti ja on palloskriiinihyökkäyksen pyörittäjänä yksi sarjan parhaita. Juho Lehtoranta ja Jussi Turja tuovat laitapaikoille kokoa ja heittovoimaa, joukkueen kapteeni Lauri Toivonen antaa hyviä minuutteja isossa päässä.

Pyrintö lähtee otteluun muuttuneella kokoonpanolla, kun takamies LJ Rosen sopimus purettiin aikaisemmin viikolla. Loukkaantumisesta kärsinyt Lassi Kilpinen aloitti tällä viikolla täysipainoisen harjoittelun ja mies saattaa palata kokoonpanoon jo keskiviikkona. Vastaavasti sarjan tarkin kolmen pisteen heittäjän Ville Haapojan pelikunto on melko epävarma. Myös Ray Nixonilla on ollut pieniä vaivoja.

”Pienten kokoonpano muutosten kautta Lapualle. Lassi Kilpinen on lähellä paluuta kokoonpanoon, joka tuo meille vauhtia molempiin päihin kenttää. Uuden jenkin etsintä on käynnissä. Tarkoituksena on löytää meille monipuolisempi ja energisempi pelaaja, joka pystyy pelaamaan molempia takamiehen paikkoja.”, coach Toiviainen avaa lähtökohtia keskiviikkoon

Pyrinnön hyökkäyspeli on rullannut läpi kauden kiitettävällä tasolla. BJ Raymond on joka kerta kentällä ollessaan vaarallinen ja usein vastustajan erikoistarkkailussa. Hieman ailahtelevasti viime otteluissa pelannut Khalil Small oli Lahdessa tärkeillä hetkillä mies paikallaan ja viime kauden seuraansa vastaan vanhassa kotisalissa on varmasti miehellä näyttöhaluja. Kotimaisella osastolla tutut nimet Antero Lehto ja Osku Heinonen ovat olleet hyvässä iskussa. Tulitukea ovat antaneet kasvattajaseuransa kohtaava Panu Peltokangas ja Justus Kilpinen. Hyökkäyksen pallon liike ja sujuvuus, sekä puolustuksessa perus 1 vs 1-puolustaminen tulevat olemaan keskiviikkona avainasemassa, mikäli Pyrintö haluaa voiton napata.

”Voittaaksemme Lapualla, meidän on saatava pelin tempo meille sopivaksi. Jos pääsemme hyökkäämään tarpeeksi vauhdilla ja kontrolloidusti, meitä on hankala pysäyttää. Puolustuksessa Nikkarisen Anton palloskriinipelaaminen on meidän avainasiamme. Sen lisäksi 1vs1 puolustus on oltava riittävän jämäkkää.”, Toiviainen tuumii ottelusta.

Kobrat – Pyrintö, Lapuan urheilutalolla klo 18:30. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sportin tuotantona.

Artikkelikuva: Jani Virolainen