Aivan ruusuilla tanssien ei Pyrinnön paluu maaottelutauolta sujunut, mutta lopulta lopputulos oli suoraan reilun kaupan ruusukimpusta. Vaikean avauspuoliajan jälkeen vahva toinen puoliaika takasi sarjapisteet Pyrinnölle lukemin 86 – 84

Pitkästä aikaa täydellä kokoonpanollaan operoinut vierailija Kobrat aloitti ottelun todella vahvasti ja heitti omassa hyökkäyksessään hyvällä prosentilla. Puolustuksessa vierailija halusi olla aggressiivinen ja Pyrintö sortuikin useisiin helppoihin menetyksiin. Pyrintö ei omalla hyökkäyskorillaan saanut mitään ilmaiseksi ja puoliaikaan mennessä joukkue olikin kasannut itselleen vain 30 pistettä. Raymond Nixon oli kotijoukkueen ykkösmies ensimmäisen 20-minuuttisen aikana 8 pisteellään. Vierailijoiden ykkönen puoliaikaan mennessä oli Jordan Capps, joka kasasi 13 pistettä (koko ottelussa 25). Tauolle mentiin lopulta Kobrien 13 pisteen johdossa, joten iskuetäisyys säilytettiin nihkeästä pelistä huolimatta.

”Meillä oli todella huono pelin alku ja Kobrat tulivat aggressiivisesti heti alusta päälle. He olivat tänään todella hyvin valmistautuneita ja valmennettuja”, Nixon totesi ottelun jälkeen.

Käänteen tekeväksi hetkeksi ottelussa muodostui lopulta kolmannen jakson alun viisiminuuttinen, jolloin Pyrintö nousi 13 pisteen takaa tasoihin. Pyrinnön johtavana pelaajana toimi jälleen tällä kertaa BJ Raymond, joka avasi muille paikkoja korin tekoon hyvällä pelillään. Pyrinnön päästessä peliin mukaan, Kobrien heittopeli hieman taantui ja Pyrintö alkoi napata kuskin paikkaa itselleen. Viimeisellä neljänneksellä edettiin kori korista tahtia pitkään, mutta lopulta Raymondin väkevät suoritukset korin alla ja Nixonin tarkka työskentely vapaaheittoviivalla takasivat voiton.

”Ensimmäisellä puolikkaalla Pyrintö ei saanut helppoja koreja, mutta toisella he sitten pääsivät layupeihin ja vapaisiin kolmen pisteen heittoihin ja siinä peli kääntyi. Vaikka lopussa mentiinkin kori korista, niin kyllä Pyrintö oli siinä niskan päällä.”, vierailijoiden Antto Nikkarinen harmitteli.

”Onnittelut Pyrinnölle, mielestäni me ansaitsimme tänään enemmän kuin 2 pisteen tappion, mutta emme vaan pystyneet pelaamaan ehjää 40-minuuttista. Kolmannella jaksolla meiltä katosi kommunikaatio puolustuksessa ja kentällä tuntui olevan vain yksi joukkue.” Kobrien päävalmentaja Ville Turja yhtyi Nikkarisen harmitukseen.

”Kobrat oli tänään hyvä, olen kuitenkin iloinen voitosta ja erityisen hienoa oli nähdä, kuinka jätkät tulivat kopista toiselle puoliajalle. Emme me mitään ihmeellistä tehneet, vain niitä asioita, joista olimme jo ennen ottelua puhuneet. Ainoa muutos oli, että annoimme palloa BJ:lle sisään ja hän ei ehkä tehnyt itse koria, mutta avasi muille paikkoja.” Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelun jälkeen.

”Ehkä meidän pelaajat olivat katsoneet pari maaottelua tuon kahden viikon tauon aikana ja päättivät ottaa siitä mallia”, Toiviainen vitsaili peilaten Susijengin nousuun Sveitsissä.

Pyrintö jatkaa otteluitaan vielä tällä viikolla sunnuntaina, kun matka käy sarjajumbo Korihaiden vieraaksi.

Pyrintö – Kobrat: 86 – 84

Antero Lehto 9/2/5, BJ Raymond 19/8/6, Khalil Small 6/1, Lassi Kilpinen 4/1, Osku Heinonen 6/5/4, Ville Haapoja 8/4, Ray Nixon 20/3, Nick Kellogg 11/2, Panu Peltokangas 3/3, Justus Kilpinen 0/2

Artikkelikuva: Antti Harju