Hyvässä tuloskunnossa pelaava Pyrintö saa torstaina vieraita Lapualta. Sarjakolmonen Pyrintö hakee koko maaliskuun tärkeitä sarjapisteitä saavuttaakseen kotiedun pudotuspeleihin, vierasjoukkue Kobrat taistelee Korihaitten kanssa välttääkseen runkosarjan viimeisen sijan ja Korisliigan karsintapelit. Panosta riittää siis tälläkin kertaa.
Lähtökohdat:

Kobrat voitti Pyrinnön syksyllä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lapualla. Sen jälkeen Pyrintö on hoitanut kaksi seuraavaa keskinäistä peliä. Kobrien kokoonpano on elänyt kauden mittaan ja Pyrintökin saa nyt vastaansa hieman toisenlaisen Kobrat kuin ennen.

Pyrinnöllä on takanaan nyt 4 ottelun voittoputki, viimeisin Nokialta sunnuntaina. Pyrinnön maaliskuu on erittäin vilkas, sillä otteluja kertyy peräti 8 kpl. Ottelusuma on kuitenkin vasta alussa, joten vaikkei suoranaista otteluväsymystä ei tarvitse vielä pelätä, haaste on, ettei yhteenkään peliin voi lähteä säästöliekillä.

Kobrilla on takanaan 5 ottelun tappioputki. Näistä 2 Katajalle ja 2 Karhubasketille sekä viimeisin niukka kotitappio Espoo Unitedille. Edelliset voitot ovat tammi-helmikuun vaihteesta, jolloin Kobrat löi kotonaan sekä Kouvot että KTP:n.

Seuraa näitä:

Kobrat on parhaimmillaan kova heittojoukkue. Jo ennestään sillä on ollut hyvin heittävät jenkit Maurice Creek (19,8 pist/ottelu) ja Stephen Croone (ka. 14,2 pist). Sitten edellisen keskinäisen pelin, joukkueeseen on liittynyt Nick Kellogg (ka. 24,6 pist) joka heittää kolmosia ahkerasti ja hurjalla 48,8% tarkkuudella.
Kellogg on myös erinomainen syöttäjä (4,3 syöt/peli) joka kertoo siitä, että mies pystyy luomaan tilanteita myös muille.
Kobrilla on ryhmässään peräti 5 ulkomaalaisvahvistusta ja koska sääntöjen mukaan se saa peluuttaa vain 4 kerrallaan, on mielenkiintoista nähdä jättääkö se pois jonkun näistä kolmesta pienemmästä pelaajasta ja tulee Pyynikille molempien senttereidensä Christopher Ortiz (16,6 pist./6,8 lev.) ja Jordan Richard (9,8/11,5) kanssa vai jääkö tuore hankinta (4 peliä pelannut) Richard heiluttamaan pyyhettä vaihtopenkille.

Vahvistuksiensa lisäksi Kobrilta löytyy Jussi Turja (9,9 pist), Tuomas Viertola (5,2) ja Panu Peltokangas (4,0) jotka kaikki ovat aiheuttaneet Pyrinnölle harmia aiemmin ja jotka suman päälle saatuaan, voivat nostaa pistemääräänsä huomattavasti keskiarvoistaan.

Ottelun avain lienee siinä, miten Pyrintö onnistuu puolustuspäässä. Jos Kobrat saa muutettua pelin korintekokilpailuksi, sen mahdollisuudet paranevat olennaisesti. Pyrintö taas on vahvoilla kunhan puolustuksessa riittää sydäntä ja jalkoja.

Sami Toiviainen, päävalmentaja, Tampereen Pyrintö
Kobrien kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia sitten viime kohtaamisen. Heillä on laittaa kentälle todella tulivoimainen takamieskolmikko (Kellogg-Croone-Creek), joka asettaa joka joukkueelle ison haasteen. Meidän on onnistuttava 1vs1-tilanteissa, koska vastustajan tulivoima takakentällä on niin iso. Oma hyökkäys on toiminut viime aikoina kiitettävästi, joten sen kanssa vastustaja joutuu varmasti miettimään myös aika lailla. Kokoonpano: Green, Manigault, Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury

Ville Turja, Kobrat:
Meillä takana niukka tappio Espoo Unitedille. Ottelussa oli meiltä löydettävissä paljon hyviä asioita ja yrittämisen taso oli alkua lukuunottamatta korkealla. Pyrintö on pelannut nousujohteisen kauden ja he ovat nyt, kun runkosarjaa on jäljellä kuukausi saamassa peliään oikein hyviin uomiin. Pyrintö heittää kotisalissaan erinomaisesti. Meidän pitää pystyä saamaan heidän heittäjiltään aika vähiin ja pyrkiä pakottamaan heidät heittämään kättä vastaan. Pyrinnöltä löytyy myös sisältä paljon korintekouhkaa ja heidän isojen pelin vaikeuttaminen tulee olemaan levypallopelin ohella tärkeässä roolissa. Pyrintö on huomattavasti isompi joukkue kuin esimerkiksi Espoo joten lähdemme todennäköisesti otteluun isommalla amerikkalais nelikolla. Lopullinen päätös tehdään kuitenkin pelipäivänä. Kokoonpano: Turja J, Viertola, Peltokangas, Blomgren, Turja V, Richard(GTD50%),Creek(GTD50%), Croone(GTD50%), Kellogg(GTD50%), Ortiz(GTD50%

Pyrintö-Kobrat torstaina 8.3.2018 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon tiketti.fi/pyrinto
ja Pyrinnön toimisto Klingendahl, Pyhäjärvenkatu 5 H.