Pettymys. Se lienee sana, joka kuvaa tämän illan kamppailua parhaiten. Lapuan urheilutalolla nähtiin sanalla sanoen mielenkiintoinen ottelu, josta ei puuttunut tunnetta eikä tapahtumia. Loistavan toisen puoliajan jälkeen isäntäjoukkue Kobrat oli vahvempi lukemin 97 – 92.

Pyrintö aloitti ottelun vahvasti ja Justus Kilpinen oli kovassa liekissä upottaen ensimmäisellä jaksolla 3 kolmosta ja yhteensä 12 pistettä. Justuksen pistesaaliiseen, kun lisätään velipoika Lassin 2 pistettä Kilpisten saldoon, niin velipojat tekivät yhteensä lähes 50% Pyrinnön ensimmäisen jakson pisteistä (yhteensä joukkueena 29 pistettä). Toisella jaksolla tahtipuikon Pyrinnön osalta käteensä nappasi BJ Raymond, joka upotti vielä summerin soidessa puoliajan merkiksi kolmosen ja Pyrinnön 10 pisteen johtoon lukemin 38 – 50. Toisella jaksolla Kobrat joutui mielenkiintoiseen tilanteeseen, kun joukkueen päävalmentaja Ville Turja ajettiin ulos kahden teknisen virheen myötä. Kun muita valmentajia ei ollut, otti joukkueen kapteeni Lauri Toivonen vetovastuun.

Toiselle puoliajalle tultaessa oli nopeasti nähtävissä, että Kobrien pukukopissa oli sytytty päävalmentajan purkauksesta ja joukkue oli valmis puhaltamaan yhteen hiileen. Pyrintö oli pahasti vastaantulijana kolmannen jakson, jonka kotijoukkue vei selvästi lukemin 29 – 12. Viimeisen jakson alkuun Pyrintö puristi itsensä kunnolla voittotaisteluun ja johtoasema vaihtui tiuhaan. Raymondin jatkaessa tuhotöitään hyökkäyksessä, Khalil Small ja Ray Nixon nousivat parhaiksi tukijoiksi miehelle. Kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä oltiin tasatilanteessa 85 – 85. Tämän jälkeen Kobrat antoi viimeisen iskunsa ja lamaannutti Pyrinnön sarjapisteiltä raivoisasti kannustaneen kotiyleisön iloksi.

”Aika erikoinen matsi ja kaikenlaista sattui ja tapahtui. Eka puoliaika meiltä ok, toinen puoliaika ei sitten ollut ok. Onnittelut Kobrille, he halusivat tänään voittoa enemmän ja olivat parempi joukkue.”, vanhassa kotisalissaan esiintynyt Panu Peltokangas kommentoi ottelua.

”Eka puoliaika oli meidän hallussa ja paljon tehtiin hyviä asioita molemmissa päissä. Saimme vastustajalta otettua asioita pois ja samalla BJ Raymond aiheutti heille melko isoakin päänvaivaa. Ainoa asia mistä puoliajalla puhuttiin, että meidän pitää olla valmiita pelaamaan, mutta 29 – 12 kolmas jakso ja olimme aivan pulassa. Pelin lopussa kaksi minuuttia jäljellä ja peli tasan, meillä on kokenut joukkue, mutta se ei kyllä tänään näkynyt. Emme saaneet niitä ratkaisuja mitä halusimme, mutta kyllä Kobrat tänään hyvällä toisella puoliajalla ansaitsi voiton.”, coach Toiviainen kommentoi pettyneenä ottelun jälkeen. Toiviainen antoi myös tukensa ulosajetulle kollegalleen Turjalle.

Pyrintö jatkaa pelejä lauantaina 7.12. klo 18 kotisalissa Pyynikillä, kun vastaan asettuu KTP Basket Kotkasta.

Kobrat – Pyrintö: 97 – 92

Antero Lehto 9/3/5, BJ Raymond 29/11/5, Khalil Small 18/4, Lassi Kilpinen 5/2, Osku Heinonen 0/2, Ray Nixon 13/4, Panu Peltokangas 2/2, Jonne Saarinen 1/0, Justus Kilpinen 15/2, Eero Lehtonen 0/1.

Artikkelikuva: Jani Virolainen