Tampereen Pyrintö on löytänyt viimeiseksi amerikkalaispelaajien palapelin palasekseen 34-vuotiaan Kevin Johnsonin. Sisäpelaajana pelaavan 201-cm Johnsonin sopimus kattaa pelikauden 2018-2019.

Aikanaan NCAA2-tason Humboldt State Universitystä valmistunut Johnson aloittaa tulevana syksynä jo yhdennentoista ammattilaiskautensa ulkomailla. Kokenut levypallorohmu on pelannut ammattilaisuransa aikana mm. Itävallassa, Puolassa, Saksassa, Kyproksella, Taiwanissa, Turkissa ja Kreikassa.

Yliopistosta valmistumisensa jälkeen Johnson aloitti ammattilaisuransa kaudella 2007-2008 Itävallan pääsarjasta Allianz Swams Gmundenin riveistä. Seuraavalle kaudelle Johnson siirtyi ensimmäisen kerran Puolaan, jossa hän on pelannut yhteensä viitenä eri kautena. Puolasta matka jatkui kaudeksi 2009-2010 Saksan Bundesliigaan LTi Giessen 46ersin joukkueeseen.

Lisäksi Johnsonilta löytyy 2010-luvulta kaudet Kyproksen pääsarjasta Keravnos Strovoloun riveistä sekä Taiwanista Yulon Luxgenin joukkueesta. Taiwanissa pelatessaan Johnson tilastoi 15,9 pistettä ja 15,0 levypalloa ottelua kohden ollen koko liigan levypallokuningas. Tämän lisäksi hänellä on takana lyhyet pestit myös Turkin kakkosliigasta sekä Kreikan pääsarjasta.

Viimeisimpänä Johnson on pelannut keväällä 2017 Puolan pääsarjaa AZS Koszalinissa Kenny Manigaultin seurakaverina. Tuolloin hän tilastoi 15,8 minuutissa keskimäärin 4,4 pistettä ja 4,5 levypalloa. Kaudella 2017-2018 Johnson ei pelannut missään eli hän siirtyy Pyrintöön yhden välikauden jälkeen.

-Kevin on pelaaja jonka näin ensimmäisen kerran Vegasissa vuonna 2010 ja olen seurannut hänen uraansa siitä lähtien. Olen yrittänyt saada häntä joukkueeseeni muutamaankin kertaan, mutta kaikenlaisten yhteensattumien vuoksi se ei ole onnistunut, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen taustoittaa.

Toiviainen näki Johnsonin heinäkuussa uudelleen Las Vegasissa ja vakuuttui kokeneen pelaajan nykykunnosta.

-Tapasin Kevinin Vegasin reissulla myös tänä kesänä ja vaikka kaksi edellistä kautta eivät ole olleet kovin kummoisia, niin hänen otteensa eräällä leirillä tekivät edelleen vaikutuksen. Hän pärjäsi siellä erinomaisesti sellaisia isoja pelaajia vastaan, jotka ovat viime kausina pelanneet Euroopan isoissa sarjoissa kovilla palkoilla.

-Saamme Kevinistä isoon päähän erittäin hyvän levypallopelaajan. Hän pystyy pelaamaan sekä selkä korille päin tai tarvittaessa astumaan kolmen pisteen kaaren taakse ja heittämään myös sieltä.

Pyrinnöllä on Johnsonin myötä kasassa nyt yhteensä kymmenen pelaajasopimusta. Seura tiedottaa lähitulevaisuudessa vielä yhdestä pelaajasopimuksesta.