Tampereen Pyrintö on hankkinut uuden ulkomaalaispelaajan, kun kokenut 33-vuotias ja 196-senttinen Ricky Minard liittyy Pyrinnön vahvuuteen.

Minard on pelannut merkittävän uran Euroopassa edustaen mm. Lottomatica Romaa, Besiktasia ja Budiveljnyk Kiovaa Euroliigassa. Ammattilaisuransa Minard aloitti kaudella 2004/2005 edustaen Columbus Riverdragonsia NBA:n D-liigassa.

Minardin tie vei hänet kuitenkin kesken kauden Lauretana Biellan riveihin Italiaan, jossa hän vietti seuraavat viisi kautta. Urallaan hän on pelannut myös Venäjällä (BC Himki ja UNICS Kazan), Ukrainassa (Azovmash Mariupol ja Budiveljnyk Kiova), Turkissa (Besiktas), Ranskassa (SPO Rouen Basket) ja Saksassa (BG Göttingen).

Kaudella 2013/2014 Minard pelasi Euroliigan lisäksi Ukrainan Superliigaa Budiveljnykin paidassa. Perhesyiden takia Minard piti kauden jälkeen välivuoden, jonka aikana hän kävi vain hetken tuuraamassa ranskalaisessa SPO Rouen Basketissa toista amerikkalaisvahvistusta.

Tämän kauden Minard aloitti Saksassa BG Göttingenin riveissä, mutta sopimus katkesi kahden otteluun jälkeen loukkaantumiseen, jota hän on kuntouttanut kotimaassaan.

Päävalmentaja Ilkka Palviaisen kommentit

Minard on varmasti eurokoripalloa seuraaville hyvinkin tuttu pelaaja. Hänellä on erittäin kova ansioluettelo ja hän on pelannut todella kovissa sarjoissa. Välivuoden jälkeen hän hakee uutta tulemista ja halu palata pelikentille on kova. Hän liittyy mahdollisimman nopealla aikataululla meidän joukkueeseemme. Minard on kokenut ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan pelipaikoilla 1-3. Minard pystyy pelinluku- ja syöttötaidollaan tekemään kanssapelaajistaan parempia.

Pyrintö pelaa seuraavan kerran perjantaina 13.11, kun Pyynikille saapuu perinteikäs KTP-Basket. Ennakkoliput otteluun voi tilata osoitteesta tiketti.fi.